Bluetrek 3-in-1 headset gadget gespot

11-01-2008  |  Tim Wijkman van Aalst


De oplettende bezoeker van de Consumer Electronics Show in Las Vegas kwam op de stand van Bluetrek wel iets heel bijzonders tegen. Een headset met ingebouwde USB stick- en cardreader functionaliteit.

Nog niet aangekondigd voor Europa, maar toch een leuk vooruitzicht. Bluetrek zal op de CeBIT in Hannover welke aankomende maart gehouden wordt, een geheel nieuwe headset tonen. Eígenlijk is de Bluetrek BIZZ zelfs drie-in-één apparaatje te noemen. Wat op het eerste gezicht gewoon een klein headsetje lijkt, met dezelfde afmetingen als iedere andere compacte bluetooth headset, is in werkelijkheid veel meer. Het apparaatje van slechts 10 gram is in werkelijkheid niet alleen een headset, maar kan ook gebruikt worden als USB geheugen stick en zelfs als MicroSD cardreader.

Bluetrek BIZZ is op het eerste gezicht een normale bluetooth headset
Bluetrek BIZZ is op het eerste gezicht een normale bluetooth headset

Op de eerste plaats is het apparaat natuurlijk een bluetooth headsetje om handsfree mee te kunnen bellen. De Bluetrek BIZZ heeft een standby tijd van maarliefst 10 dagen en op één accu lading kan tot 7 uur gebeld worden. Opladen middels een externe lader, welke groter zou zijn dan het headsetje zelf, is bij de Bluetrek BIZZ niet meer nodig. De ear-plug is als een soort dopje van de headset af te schuiven waarna een USB plug zichtbaar wordt. Deze USB plug kan in een normale USB poort van een computer of laptop gestoken worden, waarmee de headset zichzelf oplaadt.

De ear-plug fungeert tevens als een soort dopje over de USB plug
De ear-plug fungeert tevens als een soort dopje over de USB plug

Naast een headset met ingebouwde USB oplaadmogelijkheden is de Bluetrek BIZZ ook een USB geheugenstick. In het apparaatje kunnen MicroSD geheugenkaartjes geplaatst worden welke vervolgens weer te beschrijven of uit te lezen zijn via de USB poort van de computer. Een geheugenkaartje in je headset zorgt er dus voor dat je altijd een geheugenstick bij hebt om bestanden voor school, werk of privé te transporteren.

USB geheugenstick, cardreader en opladen in één keer
USB geheugenstick, cardreader en opladen in één keer

Veel mobiele telefoons hebben tegenwoordig ook een MicroSD geheugenkaartslot. De MicroSD geheugenkaart uit de telefoon kan zonder problemen in de Bluetrek BIZZ geplaatst worden, zodat je zonder een logge cardreader aan of in je PC toch je de foto's en filmpjes op je geheugenkaartje uit je mobiele telefoon op je computer kunt zetten.

Of dat nog niet genoeg is, heeft Bluetrek zelfs op dit kleine apparaatje nog ruimte over weten te houden om het mogelijk te maken om covertjes te verwisselen. Verschillende kleuren covertjes maken het mogelijk om de kleur van het apparaatje aan te passen bij de kleren welke je draagt.

De drie-in-één Bluetrek BIZZ headset werd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas getoond aan het oplettende Amerikaanse publiek. Europa zal nog even moeten wachten op deze headset met hoge gadget factor. Bluetrek zal het apparaatje pas in maart van dit jaar tijdens de CeBIT in Hannover aan gaan kondigen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie