Nokia 5710 XpressMusic getoond in Vegas

15-01-2008  |  de redactie


Tijdens de Consumer Electronics Show vorige week bleef het aan de Finse kant opvallend stil. Echter, in Las Vegas was toch een onbekende Nokia te vinden: De 5710 XpressMusic, opvolger van de 5700.

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas liet Nokia niets van zich horen, de Finse fabrikant kondigde alleen een clamshell aan voor de Amerikaanse markt, de Nokia 3555. Echter, naast dit voor Europa onbelangrijk toestel wist een gebruiker van het Mobile Review een foto te schieten van een toestel dat wél voor de Nederlandse markt bedoeld is en vorige week toch niet is aangekondigd door Nokia. De Nokia 5710 XpressMusic lag in een onopvallend hoekje in Las Vegas, een roterend toestel dat de directe opvolger is van de Nokia 5700.

De Nokia 5710 is een roterend toestel, dit betekent in haar geval dat de onderkant met het toetsenbord geheel omgedraaid kan worden zodat grote muziektoetsen worden onthuld. Hiermee is het toestel van een mobiele telefoon in één oogwenk veranderd in een heuse muziekspeler. Het uiterlijk van de Nokia 5710 XpressMusic heeft weinig veranderingen ondergaan wanneer deze vergeleken wordt met haar voorganger. De sneltoetsen om naar het menu en extra functies te gaan zijn aanwezig en ook hier is duidelijk te zien dat deze XpressMusic telg draait op het Symbian besturingssysteem.

Nokia 5710 XpressMusic in het wild
Nokia 5710 XpressMusic in het wild

De specificaties die naast het toestel op de foto worden getoond geven aan dat Nokia de geïmplementeerde camera niet heeft aangepast. Wel kan een andere grote verandering gevonden worden tussen de Nokia 5700 XpressMusic en de Nokia 5710 XpressMusic. De Nokia 5700 heeft namelijk slechts 10 MB intern geheugen, de rest van de muziektracks kunnen worden opgeslagen op een extra aangeschafte geheugenkaart. Het interne geheugen van de Nokia 5710 is niet bekend, de specificaties op de foto geven echter wel aan dat zo'n 3000 tracks opgeslagen kunnen worden. Dit zou neerkomen op een opslagcapaciteit van zo'n acht gigabyte, een grootse vooruitgang ten opzichte van de Nokia 5700 dus.

Ondanks het uitblijven van enig Nokia persbericht was er dus toch nieuws onder de Finse zon vorige week. Een officiële aankondiging is iets waar we nog wat langer op zullen moeten wachten, duidelijk is echter wel dat Nokia haar XpressMusic lijn ook dit jaar verder zal uitbreiden en dat het mikpunt hier vooral ook op intern geheugen zal liggen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie