HTC kan portfolio niet geheim houden

17-01-2008  |  de redactie


Een nieuwe telg in het HTC portfolio dook vandaag op in het geruchten circuit. De HTC Pharos zal een candybar PDA worden voor de bedrijfsmarkt en volgt daarin de HTC P6500 in de voetsporen.

De HTC Pharos, oftewel HTC P3470, kan nou niet echt moeders mooiste genoemd worden. Dat is echter ook niet van groot belang voor bedrijven, bedrijven hebben functionele toestellen nodig voor hun medewerkers en hierbij ligt het accent niet direct op uiterlijk. De HTC P3470 zal een broertje worden van de HTC P6500, welke vorig jaar aangekondigd werd en beschikbaar werd gesteld als bedrijfstoestel.

HTC heeft haar P3470 nog geen officiële aankondiging gegeven en verwacht wordt dat dit in maart zal plaatsvinden tijdens de CeBIT in Hannover. Echter, de medewerkers van pcdebolso hebben de eerste foto en specificaties weten te bemachtigen van de HTC P3470. De specificaties die vooralsnog bekend zijn duiden aan dat de candybar in het middensegment geplaatst zal worden en dus voor middelgrote tot grote ondernemingen uitkomst zal kunnen bieden.

HTC P3470
HTC P3470

De HTC Pharos zal allereerst een 200 Mhz processor bieden en een intern geheugen van 256 MB ROM en 128 MB RAM. De processor is hiermee niet de allersnelste te noemen maar is ruim voldoende om een PDA, draaiende op Windows Mobile 6, genoeg kracht en snelheid mee te geven. De foto geeft hiernaast tevens aan dat op het toestel TomTom software is geïnstalleerd, dit betekent dat de candybar een geïntegreerde GPS ontvanger zal bieden.

Het welbekende en zeer uitgebreide Windows Mobile 6 systeem is hetgeen dat voor de dynamiek en synchronisatie van het toestel zorgt, bij de HTC P3470, en vele andere HTC toestellen, is hier echter wel een HTC laagje overheen aangebracht die de interface van het toestel wat opleuken en uitbreiden. Ook voor de momenten die je altijd bij je wilt dragen heeft HTC uitkomst geboden bij het touchscreen toestel, een 2 megapixel camera is namelijk aan de achterkant van de HTC P3470 geplaatst.

De HTC P3470 zal niet echt een toestel worden voor de consumenten market maar des te meer voor veeleisende bedrijven die hun medewerkers willen voorzien van een goede PDA. Een officiële aankondiging zal waarschijnlijk pas in maart plaatsvinden, tijdens de CeBIT in Hannover.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Gerelateerd Nieuws