Twee Toshiba's lekken uit

18-01-2008  |  de redactie


Vandaag lekten twee nieuwe Toshiba toestellen uit die waarschijnlijk officieel gepresenteerd gaan worden tijdens het Mobile World Congress. Deze toestellen zullen ook de oversteek naar Nederland maken

In het Italiaanse Milaan werden tijdens een persbijeenkomst van Toshiba twee nog onbekende toestellen gespot door de medewerkers van PocketPC Italia. De twee toestellen, Toshiba G710 en G910, zullen na verloop van tijd waarschijnlijk ook een plaatsje veroveren in de Nederlandse telecomwinkels. Een officiële aankondiging van het duo bleef nog uit, deze zullen we tijdens het Mobile World Congress kunnen verwachten.

Toshiba G710
De Toshiba G710 is een candybar met volledig QWERTY toetsenbord. Het toestel draait op het Windows Mobile 6 systeem en heeft 128 MB ROM en 64 MB RAM geheugen, wat tot 2 GB uitbreidbaar is middels MicroSD en TransFlash geheugenkaartjes. Het quad-band toestel maakt gebruik van het GPRS netwerk, wat erg jammer is in de huidige standaard van UMTS toestellen. Het internet bezoeken en de e-mail ophalen zal hierdoor dus wat langer duren.

Toshiba G710
Toshiba G710

Een geïntegreerde GPS ontvanger maakt het mogelijk om in combinatie met navigatie kaarten overal de weg naartoe te vinden. Windows Mobile 6 biedt natuurlijk een aantal zaken als standaard, zoals een muziekspeler, goede synchronisatie mogelijkheden en veel gebruiksgemak. Naast deze standaard mogelijkheden heeft Toshiba ervoor gezorgd dat aan de achterkant van de candybar ook een 2 megapixel camera is geplaatst voor wat extra multimedia plezier.

Ook stereo bluetooth ondersteuning is natuurlijk van de partij voor het versturen en ontvangen van bestanden, maar ook voor het beluisteren van muziek middels een draadloze stereo bluetooth headset. Als laatste biedt het toestel een 2,4 inch 65.000 kleuren touchscreen, waarop menu navigatie dus plaatsvinden.

De verwachting is dat de Toshiba G710 rond de maand maart in verschillende Europese landen in de winkels zal belanden, in Nederland zal het toestel waarschijnlijk iets later landen. De verkoopprijs van het toestel zal waarschijnlijk rond de 300 euro liggen.

Toshiba G910
De Toshiba G910 is een perfect toestel voor de zakelijke markt. Het discrete uiterlijk en de grote vormgeving geven aan dat het toestel niet direct voor de modebewuste en SMSverslaafde consument bedoeld is. De Toshiba G910 heeft een volledig QWERTY toetsenbord en een beeldscherm dat open- en dichtgeklapt kan worden. Wanneer het is dichtgeklapt zijn het beeldscherm en de toetsen beschermd van krassen.

Toshiba G910
Toshiba G910

De Toshiba G910 is een wat uitgebreider toestel dan de Toshiba G710 en dat is direct te zien aan de mogelijkheden die het toestel biedt. Allereerst bedraagt het interne geheugen 256 MB ROM en 128 MB RAM, jammer is dat het geheugen waarschijnlijk niet uitbreidbaar is. Wat wel een erg goed punt is aan de Toshiba G910 is dat het vrijwel alle netwerken ondersteunt. Voor het gebruik van internet en e-mail kan het toestel overweg met GPRS, UMTS, HSDPA en WiFi en daarmee is altijd wel een supersnel netwerk in de buurt.

Ook de Toshiba G910 draait op het Windows Mobile 6 systeem en biedt daar alle gemakken van. Zo is bluetooth 2.0 ondersteuning aanwezig, evenals een muziekspeler. Het 3 inch 65.000 kleuren touchscreen zorgt hierbij voor de gemakkelijke navigatie. De Toshiba G910 biedt twee camera's, één voor het houden van videobel gesprekken en één voor het schieten van leuke kiekjes op een resolutie van 2 megapixels.

De Toshiba G910 zal waarschijnlijk ook rond de maand maart verschillende Europese landen bereiken, wat later zal het toestel naar Nederland komen. De losse verkoopprijs van het toestel zal rond de 600 euro liggen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Gerelateerd Nieuws