Palm Treo 800w wordt steeds helderder

25-01-2008  |  Tim Wijkman van Aalst


De Palm Treo 800w, welke in de presentatie horende bij de keynote speech van Bill Gates per ongeluk werd getoond, wordt steeds helderder. Was er eerst alleen een foto, zijn nu de eerste specs bekend.

Dat zelfs "de groten der aarde" wel eens een missertje maken, bleek tijdens de keynote speech van voormalig Microsoft topman Bill Gates. In zijn presentatie op 9 januari kwam zonder aankondiging de Palm Treo 800w voorbij zonder dat Palm hier ooit zelf rugbaarheid aan gegeven had. Een dergelijke foto in een dergelijke presentatie doet in het geruchten circuit natuurlijk alle alarmbellen rinkelen waardoor vele mensen gingen graven in dit nieuwe toestel.

Uitgelekte foto van de Palm 800w
Uitgelekte foto van de Palm 800w

Gisteren zijn de eerste officiele specificaties van de nieuwe Palm Treo 800w uitgelekt. Het toestel draait, zoals te verwachten was, op het Microsoft Windows Mobile 6 besturingssysteem en is compatible met Windows Mobile 6.1 zodra dit wordt gelanceerd door Microsoft. Op het toestel zijn een aantal handige knoppen aanwezig welke de besturing van het toestel tot de typische Palm-besturing verheven. De klassieke aan/uit schakelaar voor de beltonen is bijvoorbeeld terug op de Palm Treo 800w en ook een speciale Wifi knop is aanwezig om snel Wifi in of uit te kunnen schakelen.

Met de Wifi-knop is het natuurlijk een gemakkelijke rekensom dat het toestel beschikt over Wifi ondersteuning. Het toestel kan overweg met Wifi b/g netwerken. Naast Wifi beschikt het toestel over Bluetooth 2.0 ondersteuning en is, zeer bijzonder voor een Palm toestel, een FM radio aanwezig. Het interne geheugen van 256 MB kan uitgebreid worden middels MicroSD geheugenkaarten, iets wat bij Windows Mobile toestellen eigenlijk standaard is.

Aan de achterzijde van de Palm Treo 800w is een 2 megapixel camera geplaatst. Een secundaire camera voor videobellen ontbreekt, wat erop zou duiden dat dit toestel niet beschikt over UMTS / HSDPA ondersteuning. Qua dikte is het toestel ongeveer even dik als de Palm Treo 500(v) wat neer zou komen op een dikte van ongeveer 17 millimeter.

Zoals alle Windows Mobile toestellen beschikt de Palm Treo 800w over een mini-USB poort waarmee het toestel zowel geladen als gesynchroniseerd kan worden.

Volgens de laatste berichten zal de Palm Treo 800w aangekondigd gaan worden op het Mobile World Congress wat over 2 weken plaatsvindt in Barcelona. Het toestel zou vervolgens vanaf april verkrijgbaar moeten worden in diverse landen. Of Nederland daar ook meteen vanaf het begin bij zal horen is nog niet duidelijk.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie