Nokia gaat S60 touch interface tonen

01-02-2008  |  Tim Wijkman van Aalst


Het geruchtencircuit staat vandaag op zijn kop met de aankondiging dat Nokia op 11 februari tijdens het Mobile World Congres haar lang verwachte Symbian Series 60 Touch interface live laat zien.

Dat Nokia en Symbian aan een nieuwe interface voor Symbian Series 60 toestellen werken is al langer bekend. Vandaag werd bekend dat Nokia waarschijnlijk haar eerste Touch toestellen gaat tonen op het Mobile World Congress in Barcelona op 11 tot 14 februari in samenwerking met S60. Een revolutionaire ontdekking, gezien iedereen ervan uit ging dat de eerste aankondingen pas in de tweede helft van 2008 plaats zouden gaan vinden.

S60 Touch Interface op waarschijnlijk een Nokia toestel
S60 Touch Interface op waarschijnlijk een Nokia toestel

Op het officiele S60 blog is een artikel geplaatst wat S60 gaat tonen. Daaronder op de eerste plaats de op voorhand al zeer revolutionaire "S60 Touch UI". Deze interface is, volgens ingewijden, vergelijkbaar en even revolutionair als de interface van de Apple iPhone alleen dan met veel uitgebreidere mogelijkheden.

Op de tweede plaats gaat S60 haar sensor technologie tonen, zeer waarschijnlijk ook in combinatie met Nokia. Nokia heeft al ruim drie jaar een toestel in ontwikkeling voorzien van de nieuwe S60 Touch UI met zeer vergaande sensor technieken. Deze sensor technieken zorgen er ondermeer voor dat het beeld op een beeldscherm permanent horizontaal weergegeven blijft en dus meedraait in welke hoek het toestel ook gehouden wordt. Ter vergelijk: bij de Apple iPhone draait het beeld op het beeldscherm slechts in vier richtingen mee en blijft niet in een schuine positie staan als het toestel zo gehouden wordt.

Naast de S60 Touch UI en de sensor technieken, gaat S60 een demo van een nieuwe manier van internet browsen tonen. Ook hierop zijn vele ogen gericht gezien de huidige browser op bijvoorbeeld Symbian telefoons van Nokia qua gebruiksgemak en overzicht al bijna onnavolgbaar is.

iPhone, alleen dan anders
iPhone, alleen dan anders

Hoewel het nog onduideijk is wát en op welke manier Nokia en S60 bepaalde dingen gaan laten zien, weten beide organisaties op voorhand al veel aandacht naar zich toe te trekken. Zou Nokia op het Mobile World Congres eindelijk haar antwoord op de Apple iPhone gaan tonen?Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie