Partner dumpen via SMS is in

14-10-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


Steeds meer jonge Australiërs maken hun relatie "uit" met een simpel sms'je. Al heel wat jongens en meisje zijn het "slachtoffer" geworden van de medogeloze tekst "het is uit".

De Macquarie-universiteit in Sydney heeft gedurende enkele maanden het SMS gedrag van mensen tussen 18 en 35 jaar onderzocht. Als opmerkelijke uitkomst kwam naar voren dat maarliefst 15% de relatie verbreekt per SMS. Zelfs bij relaties van een jaar of langer schroomde de onderzochte mensen niet de relatie te verbreken per SMS.

Uit het onderzoek bleek verder dat vrouwen tijdens een relatie over het algemeen gevoeligere teksten versturen per SMS naar hun partner. Mannen zijn over het algemeen wat zakelijker in hun berichtenverkeer.

Tot slot kwam uit het onderzoek ook naar voren dat SMS ook vaak dient als een controlemiddel. Geliefden die van elkaar weten waar ze uit hangen SMS'en controlevragen naar elkaar, iets wat bij de partner tot iritaties kan leiden en aanleiding kan zijn tot het "Het is uit" SMS'je als resultaat.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie