Palm lanceert Centro voor Europa

08-02-2008  |  Tim Wijkman van Aalst


Palm lanceert vandaag haar Centro smartphone voor Europa. De Palm Centro is letterlijk het kleinere broertje van de Palm Treo 500 en biedt mooie mogelijkheden voor de drukbezette consument.

De Palm Centro werd halverwege 2007 alreeds gelanceerd in de Verenigde Staten en Europa ontving hierop De Palm Treo 500, het grotere broertje van de Palm Centro. Vandaag werd de smartphone candybar ook voor Europa en Nederland gelanceerd, het toestel zal haar weg naar de winkels al rond eind februari maken.

De Palm Centro is naaste familie van de Palm Treo 500, dit is duidelijk te zien aan het uiterlijk, dat bijna niet verschilt van de Palm Treo 500, maar ook aan de specificaties die op een paar puntjes na hetzelfde zijn. Qua uiterlijk is de Palm Centro wat dunner als de Treo 500 en kan hierdoor nog gemakkelijker overal mee naartoe genomen worden.

Waar de Palm Treo 500 nog draait op het Windows Mobile systeem is de Palm Centro geheel in Palm stijl en draait dus ook op het gebruiksvriendelijke Palm OS. Dit besturingssysteem staat vooral bekend om haar ontzettend goede navigatie en overzichtelijkheid. De Palm Centro zal een zachter verkoopprijsje hebben dan de Palm Treo 500 en dat is ook te zien aan de specificaties die de candybar biedt. Waar de Palm Treo 500 een 150 MB intern geheugen biedt is dit bij de Centro verminderd tot 64 MB. Dit geheugen is overigens tot vier gigabyte uitbreidbaar middels MicroSD en TransFlash geheugenkaartjes. Ook de UMTS ondersteuning is bij de Palm Centro niet meer aanwezig, voor dataverbindingen zal de gebruiker aangewezen zijn op het tragere GPRS.

Palm Centro
Palm Centro

De Palm Centro is speciaal ontworpen voor de consument met een drukke agenda en weinig tijd. Het volledige QWERTY toetsenbord zorgt ervoor dat berichten en e-mails supersnel getypt kunnen worden. Verder heeft Palm bij haar Centro goed nagedacht over navigatie, welke aanzienlijk gemakkelijker is gemaakt bij de Centro. Allereerst kan de gebruiker het touchscreen gebruiken om door de menu's van het toestel te surfen, hiernaast zijn natuurlijk ook de nodige sneltoetsen aanwezig zodat het navigeren nog sneller gemaakt wordt.

De Palm Centro is gericht op de jongere consument die veel van messaging houdt. Dit is niet alleen aan het volledige toetsenbord te zien, ook de stijl waarin bijvoorbeeld SMS berichten worden weergegeven geeft dit duidelijk aan. De "chat-stijl" die hierin gebruikt wordt geeft het toestel een interactief gevoel, iets wat ook terug te zien is bij de Apple iPhone.

Het schieten van wat snelle foto's, om deze hierna bijvoorbeeld te delen met vrienden en door te sturen, is goed mogelijk met de Palm Centro. De smartphone biedt namelijk een 1.3 megapixel camera die goed genoeg is voor het middensegment van de markt. Doordat het toestel draait op het Palm besturingssysteem is het natuurlijk vanzelfsprekend dat het toestel een muziekspeler biedt voor wat ontspanning tussendoor.

De Palm Centro zal nog deze maand in de Nederlandse winkels belanden, de losse verkoopprijs van de candybar zal rond de 299 euro liggen. De volledige specificaties, en natuurlijk de verschillen met de Palm Treo 500, kunnen gevonden worden op de Palm Centro specificatie pagina.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie