Sony Ericsson kondigt IDOU aan

15-02-2009  |  de redactie


Sony Ericsson kondigt vandaag aan waar je op zit te wachten: IDOU. Het is er nog niet, maar Sony Ericsson licht alvast wat toe; alles geïntegreerd in één toestel met 12,1 MP camera en breedbeeld film.

Sony Ericsson kondigt vandaag niet het daadwerkelijke toestel aan, maar wel dat het bedrijf hard aan het werk is aan een totaalconcept dat nu nog IDOU genoemd wordt. Omdat er nog niks fysieks is dat we vast kunnen houden of kunnen fotograferen is het wellicht lastig voor te stellen waar IDOU om draait, eigenlijk alles waar je al jaren op wacht.

IDOU draait om drie pijlers: het beste entertainment in één toestel integreren, de entertainment ervaring vergroten en entertainment verweven met communicatie. In het kort gezegd zal het erop neerkomen dat Sony Ericsson nog meer wil innoveren met de functionaliteit die haar mobiele telefoons biedt, bijvoorbeeld door een 12,1 megapixel camera in IDOU te verwerken. Daarnaast moeten meer entertainment mogelijkheden verwerkt worden in één en hetzelfde toestel en is het de bedoeling dat het je niet moeilijker maakt om daadwerkelijk het toestel te gebruiken.

Sony Ericsson IDOU
Sony Ericsson IDOU

IDOU is de conceptnaam van een toestel dat gebaseerd zal worden op het nieuwste Symbian besturingssysteem, welke versie dat zal zijn is nog niet bekend, maar het zal in elk geval de allerlaatste en beste versie worden. Daarnaast is het bekend dat het toestel een 12,1 megapixel camera zal bieden en het beste op internet gebied: UMTS, HSDPA en WiFi ondersteuning, misschien zelfs HSUPA ondersteuning. Daarnaast moet het mogelijk zijn om op 16:9 breedbeeld formaat televisie en video's te kijken en zal het mogelijk zijn zelf de nieuwste applicaties te downloaden via de PlayNow Arena van Sony Ericsson.

Sony Ericsson IDOU
Sony Ericsson IDOU

Het uiteindelijke product van Sony Ericssoan zal natuurlijk geen IDOU heten, maar krijgt uiteindelijk een nieuwe naam. Deze week zullen we uitgebreid de mogelijkheid krijgen om delen van IDOU aan de tand te voelen op het Mobile World Congress. Een release datum is nog niet bekend, maar IDOU zal in het ieder geval dit jaar nog de winkels bereiken, in het tweede deel van 2009.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie