Motorola werkt samen met Kodak

08-01-2006  |  de redactie


Kodak en Motorola hebben een samenwerkingscontract voor 10 jaar afgesloten. Kodak gaat voor de mobiele telefoons van Motorola de geintegreerde camera's verbeteren.

Marktleider Kodak uit de Verenigde Staten werkt samen met Motorola. De camera's die gebruikt worden in de mobiele telefoon zijn kwalitatief nog niet echt goed te noemen. Zelfs bij de duurdere modellen van Motorola is deze kwaliteit niet beter dan 1,3 megapixel.

Door de samenwerking met Kodak zal er niet alleen maar aan de kwaliteit gewerkt worden. Ook de gebruiksvriendelijkheid zal worden aangepast. Dit zal worden gedaan door de software van Kodak te gebruiken in de ontwikkeling van nieuwe camera telefoons. De cmos sensors die Kodak gebruikt in de eigen fototoestellen zullen gebruikt gaan worden in de telefoons van Motorola.

De samenwerking zal hier echter niet bij blijven, het is de bedoeling dat de foto's uiteindelijk ook afgedrukt kunnen worden bij Kodak printers en in speciale winkels. Ook zullen foto's uitgewisseld kunnen worden via Easyshare Gallery.

Motorola integreert ook een Google icoontje op de nieuwe GSM toestellen, die naar alle waarschijnlijkheid al in het eerste kwartaal van 2006 uit zullen komen. Hiermee kunnen simpele zoekopdrachten worden uitgevoerd. Deze mobiele browsers heten Opera Mini en Opera Mobile.

Hoeveel Motorola betaalt voor de samenwerking met Kodak is onbekend, wel is bekend dat Motorola in ieder geval betaalt voor de licenties die ze gebruiken.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie