Nokia komt met 5800 Navigation Edition

22-08-2009  |  Stefan Hage


Er is al de Nokia 5800 XpressMusic en nu heeft Nokia de 5800 Navigation Edition tentoongesteld. De focus ligt hierbij niet op muziek maar op navigatie en zal in het derde kwartaal de winkels bereiken.

De Nokia 5800 XpressMusic is een onwijs populaire telefoon, zeker ook in de categorie touchscreen telefoons. In April werd bekend gemaakt dat maar liefst 20 procent van de verkochte touchscreen telefoons een Nokia 5800 is. Nu het zo'n succes is komt Nokia met een nieuwe variant op de 5800, de Navigation Edition. Het toestel wordt geleverd met Ovi Maps, dat volledig voorgeïnstalleerd is.

De Nokia 5800 Navigation Edition
De Nokia 5800 Navigation Edition

Ook zal het gesproken navigatie bevatten die zowel voor wandelaars als voor automobilisten te gebruiken is. Opvallend is dat het een levenslange licentie bevat, voor gesproken navigatie, want meestal moest er na een bepaalde tijd betaald worden. Veel verschil met de Nokia 5800 XpressMusic is er niet. Het toestel beschikt uiteraard ook over een 3,2" touchscreen en draait het op Symbian S60. Internetten is ook geen probleem met WiFi, UMTS en HSPDA. Ook op de Navigation Edition zit een muziekspeler, een FM-radio en een 3,5 mm poort. Aan de camera is ook niks veranderd, want ook deze heeft een 3.2 megapixel camera met LED flitser. Het interne geheugen bedraagt 81 MB en is uitbreidbaar met een Micro SD geheugenkaart. De Nokia 5800 Navigation Edition zal verkrijgbaar worden in de kleurcombinatie zwart-grijs. Het pakket zal overigens een auto-lader en een carkit bevatten. De prijs gaat rond de 285 Euro liggen en het toestel ligt eind dit kwartaal in de winkel.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie