Google bereidt Android voor op navigatie

24-05-2010  |  Tim Wijkman van Aalst


Google heeft met een recente update Nederlandse Android toestellen voorbereid op Google Maps Navigatie. Momenteel is de dienst nog niet bruikbaar, maar zal in de komende dagen beschikbaar komen.

Google heeft met een recente update van Google Maps naar versie 4.2.0 Nederlandse gebruikers van de applicatie voorbereid op Google Maps Navigatie. Middels Google Maps Navigatie zal het zeer binnenkort mogelijk gaan worden Google Maps Navigatie als volledig 'turn-by-turn' navigatiesysteem te gaan gebruiken.

Google bereid middels een software update Android telefoons voor op Google Maps Navigatie
Google bereid middels een software update Android telefoons voor op Google Maps Navigatie

Gebruikers van oudere versies van Google Maps op Android smartphones die updaten naar versie 4.2.0 krijgen in het menu naast Google Maps nu ook een Navigatie icoon. In de nabije toekomst kan hiermee Google Maps Navigatie opgestart worden. Tot op heden krijgen gebruikers de melding "Google Maps Navigatie is nog niet beschikbaar op dee locatie.".

Google Maps Navigatie (nog) niet bruikbaar
Google Maps Navigatie (nog) niet bruikbaar

Google rolde eind april Google Maps Navigatie uit in Groot Brittanniƫ. De dienst zal zeer snel ook in Nederland actief gaan worden, zo bevestigde Mark Moons, Country Manager Benelux van HTC, tijdens de lancering van de HTC Wildfire vorige week op Circuit Park Zandvoort. Volgens Moons zal Google Maps Navigatie nog in de maand mei beschikbaar komen in Nederland, iets wat de update van Google Maps lijkt te bevestigen.Laatste Nieuws2 Reacties
Hans Meulen plaatste dit 29 jul 2011

Nu 29 juli 2011 krijg ik nog steeds de melding: "Google Maps Navigatie is nog niet beschikbaar op deze locatie."

Wouter Regelink plaatste dit 31 mei 2010

Ik heb inderdaad een update van googlemaps met navigatie gedownload en had inderdaad de melding 'niet beschikbaar op deze locatie' maar het begint inmiddels aardig richting de maand juni te komen.... spannend?

Geef ook je reactie