Vertraagde Sony Ericsson Xperia Neo nu beschikbaar

30-06-2011  |  Tim Wijkman van Aalst


Door leveringsproblemen van onderdelen als gevolg van de aardbeving en tsunami in Japan, heeft de Sony Ericsson Xperia Neo vertraging opgelopen. De nieuwe mid-range smartphone echter nu beschikbaar.

De Sony Ericsson Xperia Neo, die al in februari van dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd aangekondigd, is met enige vertraging nu toch in Nederland aangekomen. De uitlevering van de Sony Ericsson Xperia Neo heeft vertraging opgelopen door de aardbeving en daarop volgende tsunami in Japan. Door leveringsproblemen van onderdelen kon Sony Ericsson niet voldoende toestellen fabriceren om de markt te bedienen. Uiteindelijk is de multimediale Sony Ericsson Xperia Neo nu alsnog in Nederland aan de eerste winkels uitgeleverd.

De Sony Ericsson Xperia Neo
De Sony Ericsson Xperia Neo

De Sony Ericsson Xperia Neo kan gezien worden als opvolger voor de Sony Ericsson Vivaz die vorig jaar op de markt kwam. Waar de Vivaz nog draaide op het Symbian platform, draait de nieuwe Xperia Neo op Android 2.3. Net als de Vivaz zal de Xperia Neo voornamelijk gefocust zijn op multimedia, fotografie en HD video opname.

Het display dat in de Sony Ericsson Xperia Neo wordt toegepast is ook terug te vinden in het vlaggenschip van Sony Ericsson, de Sony Ericsson Xperia Arc. Het capacitieve touchscreen is voorzien van de zogenaamde Mobile Bravia Engine. De weergave van beelden zijn scherper, helderder en met de 16 miljoen kleuren ook nog kleurrijker. Het 4 inch krasbestendige display ondersteunt multi-touch en heeft een zeer hoge resolutie van 480 bij 854 pixels.

Aan de achterkant van de Sony Ericsson Xperia Neo is een 8.1 megapixel camera geplaatst
Aan de achterkant van de Sony Ericsson Xperia Neo is een 8.1 megapixel camera geplaatst

Het toestel beschikt voor het schieten van plaatjes over een 8.1 megapixel camera met onder meer autofocus, gezichtsherkenning en geotagging. Tevens is er aan de achterzijde een LED flitser geplaatst. De camera van de Sony Ericsson Xperia Neo kan video-opnames maken in 720p HD kwaliteit en stelt tijdens het filmen automatisch doorlopend scherp. Net zoals de Sony Ericsson Xperia Arc beschikt de camera vna de Sony Ericsson Xperia Neo over een zogenaamde Exmor-R sensor. Met deze technologie worden foto’s nog scherper geschoten doordat de camerasensor zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden. Doordat de telefoon beschikt over een HDMI uitgang kunnen foto’s en video’s van het toestel direct op een HD televisie getoond worden.

De Sony Ericsson Xperia Neo wordt draait op een Qualcomm Snapdragon processor met een rekenkracht van 1 GHz. Het interne geheugen is 512 MB en het externe geheugen kan worden uitgebreid tot 32 GB. Standaard levert Sony Ericsson een geheugenkaart van 8 gigabyte mee. De 1500 mAh accu levert voldoende power om minimaal een volledige dag vooruit te kunnen op één acculading bij intensief gebruik.

De Sony Ericsson Xperia Neo draait op de laatste versie van het Android platform (Android 2.3) en zal in de toekomst updates ontvangen naar opvolgende Android versies. Voordeel van het Android platform is dat naast handige 'cloud-diensten' zoals Gmail, Google Calendar, Google Contacts en Google Maps ook vele honderdduizenden applicaties gedownload kunnen worden uit de Android Market. De Sony Ericsson Xperia Neo is daarmee een smartphone met ongekende en onbegrensde mogelijkheden.

De Sony Ericsson Xperia Neo wordt sinds deze week mondjesmaat uitgeleverd aan de Nederlandse winkels. De blauwe versie van het toestel is ondertussen goed leverbaar, de bordeaux-rode en zilvere versie zijn op het moment van schrijven van dit artikel nog niet verkrijgbaar maar zullen in de komende weken ook beschikbaar komen. De losse verkoopprijs van de Sony Ericsson Xperia Neo ligt rond de 350 euro en is in combinatie met diverse abonnementen zelfs gratis verkrijgbaar.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie