Sony Ericsson geeft Xperia toestellen een update

03-08-2011  |  Tim Wijkman van Aalst


Sony Ericsson is begonnen met het 'over the air' aanbieden van een update voor de Sony Ericsson Xperia Neo, Play en Arc. De update voegt diverse nieuwe functies en mogelijkheden toe aan de toestellen.

Sony Ericsson's game smartphone, de Sony Ericsson Xperia Play alsmede het multimediale vlaggenschip van het Zweeds-Japanse concern, de Sony Ericsson Xperia Arc en de Sony Ericsson Xperia Neo krijgen een software update. Sony Ericsson is deze week in diverse landen gestart met het uitrollen van een update waarmee de drie toestellen meer functionaliteit krijgen. De update wordt 'over the air' aangeboden. Dat heeft Sony Ericsson bekend gemaakt.

Sony Ericsson Xperia Arc, Play en Neo krijgen software update
Sony Ericsson Xperia Arc, Play en Neo krijgen software update

De update voegt aan de Xperia Play, Neo en Arc functies zoals 'Digital Home', 'xLoud', Stereo recording in video's, nieuwe thema's en de mogelijkheid om het homescreen in landscape modus te bekijken toe.

Digital Home is een applicatie waarmee media, zoals foto's, video's en muziek draadloos naar DLNA gecertificeerde apparaten zoals audio installaties en televisies gestreamd kunnen worden. Op die manier kan een video op de Sony Ericsson Xperia Play, Arc of Neo draadloos op een televisie vertoond worden.

xLoud is een nieuwe techniek die een extra 'boost' geeft aan muziek zodra het over de speakers van één van de drie smartphones ten gehore gebracht wordt. Geluid klinkt door xLoud luider, maar behoudt zijn kwaliteit.

Na het installeren van de update is het ook mogelijk om video's op te nemen met stereo geluid. De Sony Ericsson Xperia Arc, Neo en Play zijn daarmee de eerste drie smartphones in de wereld die deze functie bieden. Om stereo geluidsopnames in video's mogelijk te maken, wordt gebruik gemaakt van de tweede microfoon in het toestel, die normaal gebruikt wordt voor ruisonderdrukking in telefoongesprekken.

Tot slot voegt Sony Ericsson met de update enkele nieuwe thema's toe aan de Sony Ericsson Xperia Arc, Neo en Play. Naast nieuwe thema's is het na de update ook mogelijk om het homescreen zowel in portret als in landscape modus te bekijken en te gebruiken.

De update is nu in de eerste landen beschikbaar en kan zonder tussenkomst van een computer 'door de lucht' via het mobiele netwerk of een Wi-Fi netwerk worden gedownload en geïnstalleerd. Installatie van de update is eventueel ook mogelijk via Sony Ericsson's synchronisatieprogramma 'PC Companion. Op dit moment is de update nog niet voor Nederlandse gebruikers beschikbaar, maar zal in de komende weken beschikbaar komen. De update laat het Android 2.3.3 platform waarop de drie toestellen draaien ongemoeid, na de update draaien de toestellen dus niet op een hogere versie van Android.Laatste Nieuws3 Reacties
Patrick van Loon plaatste dit 19 aug 2011

Ik heb vandaag deze update kunnen downloaden. Wat ik merk is dat mijn telefoon nog sneller werkt! Echt toppie!

Patrick van Loon plaatste dit 03 aug 2011

De update laat het Android 2.3.3 platform waarop de drie toestellen draaien ongemoeid, -'' na de update draaien de toestellen dus niet op een hogere versie van Android. ''-

Wat bedoelen jullie hier precies mee? Is dit de laatste update, of word hij omgezet naar een lagere android versie? Ik snap deze zin niet zo... Graag reactie!

Redactie: De toestellen draaien reeds op Android 2.3.3, Android zelf wordt niet geüpdate naar een hogere versie.

Koos Evers plaatste dit 25 aug 2011

Ik heb het idee dat het toestel sneller reageert op aanraking van het scherm.

Geef ook je reactie