Sony Ericsson Xperia Play krijgt geen Android 4.0

29-05-2012  |  Tim Wijkman van Aalst


In tegenstelling tot eerdere berichten zal de Sony Ericsson Xperia Play geen update naar Android 4.0 ontvangen. Een update zou vooral de game ervaring nadelig beïnvloeden, zo meldt Sony.

Ondanks eerdere berichten dat de Sony Ericsson Xperia Play dit jaar een update naar Android 4.0 zou gaan ontvangen, heeft Sony nu laten weten toch af te zien van het uitrollen van een update. Uit tests met de Android 4.0 beta-rom voor de Sony Ericsson Xperia Play blijkt dat Android 4.0 de gebruikservaring van het toestel vooral op het gebied van gaming nadelig beïnvloedt.

Sony Ericsson Xperia Play krijgt geen Android 4.0 update
Sony Ericsson Xperia Play krijgt geen Android 4.0 update

Net als alle andere Sony Ericsson toestellen uit 2011 is de Sony Ericsson Xperia Play voorzien van 'slechts' een single-core processor, iets dat veel mensen verbaasde toen het toestel vorig jaar werd gelanceerd. Lange tijd hield Sony Ericsson vol dat de single-core processor meer dan voldoende was om een zeer goede PlayStation game ervaring te kunnen bieden.

Na uitgebreid testen door Sony en partners van Sony zoals game ontwikkelaars, applicatie ontwikkelaars en een selecte groep aan gebruikers is gebleken dat de Sony Ericsson Xperia Play niet geschikt is voor Android 4.0. Hoewel Android 4.0 wel op het toestel kan draaien, blijkt de nieuwste versie van Android het toestel erg te vertragen. Dit heeft een nadelig effect op de game-ervaring waar het toestel natuurlijk op is gericht.

Dit betekent dat de Sony Ericsson Xperia Play in tegenstelling tot eerdere berichten geen update zal gaan ontvangen naar Android 4.0 en zal blijven draaien op de huidige versie van Android, Android 2.3.6. Andere Sony Ericsson smartphones uit 2011 waaronder de Sony Ericsson Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Arc, Xperia Neo en Xperia Pro zullen in de komende weken voorzien gaan worden van een Android 4.0 update.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie