Achtergrond informatie

26-10-2018
Samsung haalt premium smartphone line-up overhoop
Samsung wil zijn concurrentiepositie versus Apple en Chinese rivalen zoals Huawei, Xiaomi en Oppo/Vivo versterken. Het Zuid-Koreaanse concern gaat komend jaar zijn line-up van premium smartphones vernieuwen, een eerste 5G-smartphone lanceren, een goedkoper vlaggenschip introduceren en met zijn eerste opvouwbare toestel komen. Dat schrijft Bloomberg.
03-07-2018
Google komt met derde, 'bijna definitieve' bèta versie Android P
Google heeft Beta 3 van Android P, geïntroduceerd, de ‘volgende mijlpaal’ in de Android P-preview van dit jaar. Nu de API's voor ontwikkelaars al zijn voltooid in de vorige update, komt Beta 3 volgens Google heel dicht bij de definitieve versie van Android P, die later deze zomer zal verschijnen.
21-06-2018
Nog duizend nepwebshops offline gehaald
Van de 2000 malafide webwinkels die de Consumentenbond in maart 2018 opspoorde, zijn er nog eens 1000 offline gehaald door twee buitenlandse verstrekkers van domeinnamen. Dat heeft de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) aan de Consumentenbond laten weten. In totaal zijn er in drie maanden tijd 1850 nepwebshops offline gehaald.
05-12-2017
EZ wil duidelijke regels omtrent overstappen telecomprovider
Het ministerie van Economische Zaken (EZ) wil dat er meer duidelijkheid komt ten aanzien van het wisselen van telecomprovider. Uiteindelijk wil EZ een wettelijke regeling waarin staat hoe telecomproviders onderling omgaan met overstappende klanten. Staatssecretaris Keijzer schrijft aan de Tweede Kamer dat er in de loop van volgend jaar een wetsvoorstel komt. Aan de inhoud wordt nu nog gewerkt.
23-10-2017
Nummerreeksen
12-07-2017
Eerste Kamer akkoord met uitbreiding briefgeheim
Briefgeheim, dat klinkt als iets ouderwets. Iets met brieven inderdaad. Maar het gold al voor post, telefonie en telegrafie (ook iets uit de oude doos). Maar wordt het uitgebreid naar alle digitale communicatie. Een goed idee zou je zeggen, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan.
07-07-2017
Samsung krabbelt op na Note 7 debacle
Het gaat weer goed met Samsung. Na de wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7, waarbij miljoenen toestellen werden terug gehaald, liet het Zuid Koreaanse bedrijf nog weten rekening te houden met lagere winsten. Maar de winst loopt alleen maar op.
30-06-2017
Driekwart ouders betaalt mobiele kosten voor hun kind
Uit onderzoek door het Nibud in opdracht van Belsimpel.nl blijkt dat driekwart van de Nederlandse ouders betaalt voor het smartphonegebruik van hun kinderen tot en met hun 18e levensjaar. Dat is gemiddeld per kind een uitgave van 13 euro per maand, wat neerkomt op 156 euro per kind, per jaar.
20-10-2016
Vodafone en T-Mobile kiezen voor NB-IoT
Het Internet of Things. Je hoort er steeds vaker over en het krijgt ook steeds meer vorm. Bij het IoT gaat het vaak om apparaten die informatie het internet opsturen, of die ook via internet zijn te bedienen. Er is dus een internet verbinding nodig. KPN koos voor LoRa, T-Mobile en Vodafone kiezen een alternatief: NB-IoT.
19-10-2016
Keurmerk telefoonreparateurs in de maak
Een reparatie aan je telefoon. Voor veel mensen is dat vast wel eens nodig geweest. Dingen die stuk gaan aan je telefoon kunnen in aanmerking komen voor een reparatie onder garantie. Maar er zijn ook veel situaties waarin een reparatie buiten de garantie valt.
20-06-2016
Ziggo richt verkooppunten in bij Media Markt
Ziggo en Media Markt slaan de handen ineen wat resulteert in shop-in-shop activiteiten in alle 49 vestigingen van Media Markt. Consumenten kunnen daarmee vanaf nu bij Media Markt terecht voor de diensten van Ziggo en advies over hun internetverbinding, tv-aansluiting of telefoon.
20-06-2016
Rob Shuter, topman van Vodafone, maakt vertrek bekend
Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland, verlaat na vier en een half jaar de Nederlandse tak. Het telecombedrijf maakt vandaag bekend dat Shuter aan de slag gaat als Group President en CEO van MTN Group in Zuid-Afrika. Naast CEO van Vodafone Nederland is Shuter ook CEO van het Europese cluster binnen Vodafone Group, en ook die functie legt hij neer. Het is nog niet bekend wie de opvolger gaat worden. Vodafone verwacht hierover binnen afzienbare tijd een en ander bekend te kunnen maken.
15-06-2016
T-Mobile krijgt vernieuwd management
Zo goed als het hele management van T-Mobile Nederland wordt door moederbedrijf Deutsche Telekom (DT) van nieuwe poppetjes voorzien. De huidige CEO (de hoogste baas), de CFO (de financiële topman) en de CTIO (de technische topman) worden allen vervangen. Daarnaast krijgt ook de directeur consumentenmarkt een nieuw gezicht.