Buitenland

14-05-2018
Trump verleent Chinese telecomgigant ZTE gratie
De Amerikaanse president Trump heeft het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken opdracht gegeven het verbod om nog zaken te doen met de Chinese telecomgigant ZTE in te trekken. ZTE had de staf oorspronkelijk opgelegd gekregen vanwege schending van het handelsembargo op handel met Iran.
13-03-2018
President Trump verbiedt overname Qualcomm door Broadcom
De voorgenomen overname van Qualcomm door Broadcom mag niet plaatsvinden. Met een decreet heeft de Amerikaanse president Donald Trump de overname verboden.
06-03-2018
Gesprek gemist vanuit Cuba? Niet terugbellen!
GSM Helpdesk signaleert momenteel een enorme piek in het aantal frauduleuze telefoongesprekken vanuit Cuba. Advies: Niet terugbellen!
22-01-2018
Apple ook in Italië en Zuid Korea onder de loep om vertragingssoftware
Na Frankrijk en de Verenigde Staten, hebben ook in Italië en Zuid Korea consumentenorganisaties bekend gemaakt dat zij een onderzoek zijn gestart naar de software die Apple bewust op oudere iPhones installeert om deze te vertragen als de accu verslijt. Volgens Apple is deze software nodig om te voorkomen dat toestellen uitvallen, consumentenorganisaties verdenken Apple echter van het bewust 'verouderen' van toestellen.
15-01-2018
Samsung krijgt verkoopverbod opgelegd in China
Samsung mag 'bepaalde producten' in China niet meer verkopen omdat Samsung volgens de Chinese rechtsspraak inbreuk maakt op twee patenten van Huawei. De patenten hebben te maken met draadloze communicatie, aldus het vonnis.
02-01-2018
Tele2 verhoogt datalimiet voor gebruik in andere EU landen
Klanten van Tele2 kunnen met ingang van 1 januari hun volledige Nederlandse databundel ook in andere EU landen gebruiken. Voor klanten met een Unlimited abonnement gaat de datalimiet voor EU gebruik omhoog van 6 naar 8 GB.
29-12-2017
Huawei verscheept ruim 150 miljoen smartphones in 2017
Huawei heeft bekend gemaakt dat het wereldwijd 153 miljoen smartphones heeft verscheept in 2017. Tegelijkertijd meldde de Chinese telecomgigant een omzet van 600 miljard yuan, omgerekend zo’n 77 miljard euro, de laagste omzetgroei in vier jaar tijd.
11-12-2017
Frankrijk voert totaal smartphoneverbod in op scholen
Vanaf het schooljaar 2018-2019 is het in Frankrijk verboden om een telefoon of smartphone te gebruiken in- en rondom de school. Tot nu toe was er enkel een verbod op het gebruik van telefoons en smartphones tijdens de les.
06-12-2017
Lycamobile België krijgt boete van 25.000 euro voor overtreden roamingregels
Lycamobile heeft van de Belgische toezichthouder BIPT een administratieve boete van 25.000 euro opgelegd gekregen omdat Lycamobile de nieuwe roamingregels volgens de toezichthouder heeft 'uitgehold'.
05-12-2017
'Xiaomi mikt op beursgang van 50 miljard dollar'
De Chinese smartphonemaker Xiaomi wil over niet al te lange tijd naar de beurs met een waarde van 50 miljard dollar. Bronnen stellen tegenover Bloomberg dat Xiaomi hierover in gesprek is met diverse investeringsbanken en dat de IPO volgend jaar in Hong Kong zal plaatsvinden.
14-11-2017
Politieke spanningen Barcelona brengen Mobile World Congress in gevaar
De politieke spanningen momenteel in Barcelona, die zijn ontstaan nadat Catelonië de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen, worden met zorgen gadegeslagen door de GSM Association, de organisatie achter het jaarlijkse Mobile World Congress.
20-10-2017
Belgische hulpdiensten krijgen met voorrang toegang tot alle mobiele netwerken
Na de aanslagen in Brussel en op vliegveld Zaventem in België lagen mobiele netwerken in België urenlang plat door overbelasting. Hierdoor konden hulpdiensten maar moeilijk met elkaar communiceren. Om dit probleem op te lossen worden hulp- en veiligheidsdiensten in België voorzien van een speciale mobiele aansluiting via reguliere mobiele netwerken.
26-09-2017
WhatsAppen met mensen in China bijna onmogelijk door blokkade
China is begonnen met het blokkeren van WhatsApp. Door de blokkade is het niet meer mogelijk om via WhatsApp berichten te sturen naar inwoners van China, maar ook naar mensen die momenteel in China verblijven.
11-09-2017
'Youfone was in overtreding met automatische activatie roamingbundel'
Youfone heeft met de automatische activatie van haar roamingbundel bij klanten die in het buitenland hun telefoon hebben gebruikt de nieuwe roamingregels overtreden. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt op basis van een klacht die de toezichthouder had ontvangen.
25-08-2017
Apple verwijdert Iraanse apps uit App Store
Onder druk van de Amerikaanse sancties tegen Iran is Apple begonnen met het verwijderen van alle Iraanse apps uit de App Store.