Games

15-11-2018
Harry Potter: Wizards Unite smartphone-game vertraagd tot 2019
Niantic heeft bekend gemaakt dat de nieuwe smartphone game 'Harry Potter: Wizards Unite', vertraagd is. De game werd vorig jaar november al aangekondigd en zou in de tweede helft van dit jaar gaan verschijnen. Dat is niet gehaald. De game verschijnt nu pas in 2019.
12-10-2018
Android versie van Fortnite nu officieel beschikbaar
De populaire game 'Fortnite' is vanaf heden beschikbaar voor alle Android smartphones. De afgelopen tijd bevond de game zich officieel nog in bèta stadium en was alleen beschikbaar voor Samsung smartphones.
27-08-2018
Kwetsbaarheid in Fortnite gaf andere malware de kans te gaan woekeren
Google heeft in het installatiebestand van de populaire game Fortnite een kwetsbaarheid ontdekt die door malware misbruikt kon worden om te gaan 'woekeren'. De kwetsbaarheid is reeds door de ontwikkelaar van de game opgelost.
21-08-2018
Pokémon Go blokkeert spelers met root-toegang
Pokémon Go spelers die over een Android smartphone met root-toegang beschikken, kunnen sinds de laatste update van Pokémon Go de game niet meer spelen. Root-toegang wordt vaak gebruikt om vals te kunnen spelen in games zoals Pokémon Go.
13-08-2018
Google neemt maatregelen tegen Fortnite-klonen in Play Store
Eén van de meest populaire games van dit moment is Fortnite Battle Royale. De game ondergaat dezelfde hype als Pokémon Go twee jaar geleden. Opmerkelijk detail: het spel is niet beschikbaar in de Google Play Store. Om te voorkomen dat gebruikers van Android smartphones worden belazerd met nep-games, heeft Google maatregelen genomen.
29-06-2018
Niantic zet occlusion technologie in voor echte interactie AR en fysieke wereld
ccPokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft een nieuwe versie ontwikkeld van zijn augmented reality (AR)-technologie. Het gaat om zogeheten occlusion technologie die er voor zorgt dat de virtuele Pokémons nu beter kunnen reageren op de echte wereld. Zo kunnen de Pokémons korte tijd echt achter objecten verdwijnen of achter mensen langs schieten.
14-06-2018
'Waterfestival' van start in smartphone-game Pokémon Go
Niantic, de ontwikkelaar achter de populaire smartphone game Pokémon Go, heeft bekend gemaakt dat het 'Waterfestival' in Pokémon Go weer is begonnen. Tijdens het Waterfestival zullen meer 'water-type' Pokémons gaan verschijnen in het spel.
01-05-2018
Niantic werkt aan grote update voor Pokémon Go
Meestal brengen bedrijven informatie over toekomstige ontwikkelingen enkel naar buiten in interviewws of tijdens officiële presentaties. Niantic CEO John Hanke heeft op een wel heel opmerkelijke manier informatie gedeeld over de toekomst van de populaire smartphone game Pokémon Go.
11-04-2018
Niantic organiseert 'Kanto-event' in Pokémon Go
Nu het weer beter weer wordt, beginnen weer steeds meer Nederlanders met het spelen van de populaire smartphone game Pokémon Go. Hoewel de game al geruime tijd over haar hype heen is, wordt het spel nog steeds door honderdduizenden Nederlanders gespeeld. Deze week staat Pokémon Go in het teken van het 'Kanto-event'.
09-02-2018
Niantic voegt opnieuw nieuwe Pokémons toe aan Pokémon Go
Niantic heeft voor de vierde keer in drie maanden tijd nieuwe Pokémons los gelaten in de populaire smartphone game Pokémon Go. Vanaf nu zijn weer diverse nieuwe Pokémons te vinden in de game, waarmee nu bijna alle Pokémons uit de derde generatie in de game zitten.
24-01-2018
Niantic voegt 23 nieuwe Pokémons toe aan Pokémon Go
Niantic heeft voor de derde keer in twee maanden tjid nieuwe Pokémons los gelaten in de populaire smartphone game Pokémon Go. Vanaf nu zijn weer 23 nieuwe Pokémons te vinden in de game, waarmee nu bijna alle Pokémons uit de derde generatie in de game zitten.
19-01-2018
Warner Bros geeft sneak preview van Harry Potter smartphone game
In november kondigde Pokémon Go ontwikkelaar Niantic samen met Warner Bros aan dat in 2018 een Harry Potter game voor smartphones zal gaan verschijnen. Warner Bros heeft nu de eerste sneak preview van deze nieuwe game online gezet.
11-01-2018
Pokémon Go werkt vanaf eind februari enkel nog op iPhones met iOS 11
Niantic, de ontwikkelaar van de populaire smartphone game Pokémon Go, heeft aangekondigd dat iPhone gebruikers de game vanaf 28 februari alleen nog kunnen spelen als hun toestel draait op iOS 11. Oudere versies van het iOS besturingssysteem zullen niet meer ondersteund worden.
05-01-2018
250 Android Games luisteren wat speler op TV kijkt
Uit een onderzoek van de Amerikaanse zakenkrant The New York Times is naar voren gekomen dat tenminste 250 games voor Android smartphones de microfoon van de smartphone gebruiken om geluiden in de omgeving op te vangen en te analyseren.
03-01-2018
Harry Potter: Wizards Unite - game verschijnt pas tweede helft dit jaar
Niantic heeft bekend gemaakt dat de nieuwe smartphone game 'Harry Potter: Wizards Unite' in de tweede helft van dit jaar moet gaan verschijnen. De game werd begin november al aangekondigd, echter werden er geen details gegeven over wanneer de game zou moeten gaan verschijnen.