MWC 2018

02-03-2018
Dit waren de trends van het Mobile World Congress 2018
Gisteren middag zijn de deuren van het Mobile World Congres in Barcelona weer voor een jaar gesloten. Ieder jaar zijn er op het Mobile World Congress duidelijke trends te ze zien. In deze wrap-up zet GSM Helpdesk de belangrijkste op een rij.
28-02-2018
Asus presenteert Zenfone 5Z als nieuw paradepaardje
Het Taiwanese Asus heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een handvol nieuwe smartphones gepresenteerd die ook in Nederland verkocht zullen gaan worden. Het absolute paradepaardje is de nieuwe Asus Zenfone 5Z met een heel bekend detail in de vormgeving.
27-02-2018
General Mobile presenteert Android Go smartphone op MWC
Naast Alcatel en Nokia fabrikant HMD Global, heeft ook het Turkse General Mobile op het Mobile World Congress in Barcelona een Android Go smartphone gepresenteerd. De General Mobile GM8 Go is een toestel met goedkope hardware dat dankzij Android Go toch een volwaardige gebruikservaring biedt.
26-02-2018
Wiko toont zes nieuwe budgetsmartphones tijdens MWC in Barcelona
Het Franse smartphonemerk Wiko laat ieder jaar op het Mobile World Congress in Barcelona traditioneel haar gehele nieuwe smarpthone portfolio zien. Naast de Wiko View 2 en Wiko View 2 Pro, de absolute paradepaardjes van Wiko, heeft Wiko nog zes andere toestellen klaar staan voor release dit voorjaar.
26-02-2018
Wiko presenteert Wiki View 2 en View 2 Pro
Wiko gebruikt het Mobile World Congress dit jaar voor de introductie van de Wiko View 2 en Wiko View 2 Pro, de twee meest uitgebreide smartphones van Wiko dit dit voor jaar zullen gaan verschijnen van het Franse smartphonemerk. Bijzonder detail is dat beide toestellen een randloos beeldscherm hebben met een opvallende uitsparing voor de front-camera.
26-02-2018
MediaTek onthult Helio P60 processor voor middenklasse smartphones
Chip- en processorfabrikant MediaTek heeft op het Mobile World Congress in Barcelona haar nieuwe Helio P60 smartphone processor gepresenteerd. De processor is bedoeld voor middenklasse smartphones en is de eerste processor van MediaTek die is gebakken op het 12nm-procedé.
26-02-2018
HMD Global toont veel besproken Nokia 7 Plus tijdens MWC in Barcelona
De Fins-Chinese fabrikant van telefoons en smartphones, HMD Global, toont op het Mobile World Congress in Barcelona haar gloednieuwe Nokia 7 Plus. De Nokia 7 Plus is een uiterst complete middenklasse smarpthone.
26-02-2018
Preview: Sony onthult Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact als nieuwe paradepaardjes
Sony trapt de eerste dag van het Mobile World Congress in Barcelona af met de introductie van de nieuwe Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. De twee nieuwe smartphones zijn beide de nieuwe paradepaardjes van Sony voor 2018.
26-02-2018
HMD Global geeft The New Nokia 6 wereldwijde release
Nokia telefoon- en smartphone fabrikant HMD Global heeft vooruitlopend op het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat de Nokia 6 (2018) onder de naam 'The New Nokia 6' wereldwijd uitgebracht zal gaan worden. Het toestel werd begin dit jaar al voor de Chinese markt gepresenteerd en zal vanaf medio mei wereldwijd beschikbaar komen.
26-02-2018
HMD Global presenteert Nokia 1 met Android Go
HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons en smartphones, heeft haar eerste Android Go smartphone gepresenteerd. De Nokia 1 draait op deze speciale versie van Android dat is geoptimaliseerd voor toestellen met beperkte hardware.
25-02-2018
HMD Global presenteert luxe Nokia 8 Sirocco
HMD Global, de Fins-Chinese smartphone fabrikant die het exclusieve recht heeft om onder de merknaam Nokia nieuwe telefoons en smartphones uit te mogen brengen, heeft op het Mobile World Congress de luxe Nokia 8 Sirocco gepresenteerd.
25-02-2018
22 jaar na de Matrix Phone brengt HMD Global de Nokia 8110 opnieuw uit
In het wereldberoemde eerste deel van de film The Matrix gebruikte hoofdrolspeler Neo een Nokia 8810 die drie jaar eerder in 1996 was uitgebracht. Dat heeft ervoor gezorgd dat de Nokia 8110 'bananaphone' een cult status heeft gekregen. 22 jaar na de introductie van de Nokia 8110 brengt HMD Global het toestel opnieuw uit met moderne features zoals bijvoorbeeld 4G ondersteuning.
25-02-2018
Preview: Samsung onthult nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+
In Barcelona onthult Samsung vanavond de ondertussen veel besproken en lang verwachte Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Vanaf 19 uur vanavond start de voorverkoop van beide toestellen en vanaf 16 maart liggen de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+ in de winkels.
25-02-2018
'Google Assistant spreekt binnen enkele maanden Nederlands'
Google heeft in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona aangegeven dat Google Assistant, de slimme spraakassistent van Google, binnen enkele maanden Nederlands zal spreken. Al langer is bekend dat Google werkt aan Nederlandse taalondersteuning voor haar spraakassistent.
25-02-2018
Huawei bevestigt komst Huawei P20 op 27 maart
Tijdens de persconferentie van Huawei voorafgaand aan het Mobile World Congress heeft Huawei in een korte teaser bevestigd dat het bedrijf op 27 maart de Huawei P20 zal gaan presenteren. Daarmee heeft Huawei de naam van haar nieuwe flagship smartphones nu officieel bevestigd.