Service

25-10-2018
KLM biedt Google Home-diensten
KLM springt in op de introductie van de Google Home slimme speakers in Nederland. De vliegtuigmaatschappij biedt vier diensten aan die via spraakbesturing worden bediend. KLM wil reizigers op deze manier thuis al van dienst zijn, nog voor vertrek naar de luchthaven. Het bedrijf ziet in de slimme speaker en spraakassistent van Google een interessante optie om klanten bij het thuis plannen en voorbereiden van hun reis te helpen.
22-10-2018
Google schakelt ontgrendeling via stemherkenning uit op Pixel 3
Google heeft ontgrendeling via stemherkenning op de Pixel 3 en Pixel 3XL uitgeschakeld. Op de vorige versies van de Pixel-smartphones was deze vorm van ontgrendeling nog wel mogelijk. Het lijkt er op dat Google zo het gebruik zijn digitale spraakassistent Google Assistant wil verbreden.
28-06-2018
'Apple overweegt één abonnement voor al zijn diensten'
Apple denkt erover na om zal zijn diensten onder één abonnement te gaan aanbieden. Dat schrijft althans The Information op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. Volgens de bronnen zou het gaan om een bundel inclusief streaming muziek, films en nieuws. Een prijs wordt echter niet genoemd, maar Apple zou hiermee de concurrentie willen aangaan met Amazon Prime
27-06-2018
VodafoneZiggo streeft naar 140 winkels in Nederland
Om een landelijk dekkend netwerk van winkels te hebben, streeft VodafoneZiggo naar 140 tot 145 winkels. Een week geleden opende het bedrijf een nieuwe winkel in Hoog Catharijne, Utrecht. Het is de eerste winkel waar de merken Vodafone en Ziggo beiden vertegenwoordigd zijn in een volledig nieuw winkelconcept. Dit concept zou model kunnen staan voor meer winkels die VodafoneZiggo wil gaan uitbaten, zo geeft directeur retail Marco Houtman aan tegenover RetailTrends. Die overweging moet nog gemaakt worden.
21-06-2018
KPN vervangt Vooral Internet door Zorgeloos-abonnement
Op 1 juli vervangt KPN de Vooral Internet-abonnementen vervangen door Zorgeloos-abonnementen. KPN voert de wijziging naar eigen zeggen door omdat de Vooral Internet-abonnementen niet meer passen binnen het portfolio van de provider. KPN-klanten krijgen binnen de nieuwe opzet twee keer zoveel data en onbeperkt bellen.
19-06-2018
Google gebruikt AI-filter voor Gmail-notificaties iOS-gebruikers
Google heeft een oplossing bedacht om het aantal notificaties die Gmail-gebruikers op een iPhone of iPad krijgen, te beperken. Zo moet voorkomen worden dat simpelweg voor elke mail een notificatie verstuurd wordt. De functie is voor Android overigens nog niet beschikbaar
18-06-2018
Primera gaat telecomproducten verkopen, vooralsnog als test
Winkelketen Primera gaat in een aantal winkel telecomproducten verkopen. Het voert een pilot uit in samenwerking met onder andere KPN, Lebara, Alcatel en SWOOP. De pilot start op vijf locaties met als uiteindelijke doel om (een deel) van het assortiment aan te bieden bij meer dan 500 Primera winkels.
18-06-2018
T-Mobile met nieuwe Recycle Deal actief in circulaire economie
T-Mobile introduceert de Recycle Deal, een nieuw recycle-programma op de telecommarkt dat consumenten de nieuwste telefoon tegen lagere maandlasten biedt en recycling van smartphones stimuleert.
15-08-2017
Facebook gaat concurrentie aan met Marktplaats in Nederland
Facebook is begonnen met de uitrol van haar Marketplace platform in Nederland en 16 andere Europese landen. Via het platform kunnen Facebook gebruikers tweedehands artikelen kopen of verkopen waarbij het contact via Facebook Messenger verloopt.
13-07-2017
ACM: uitspraak CBb goed voor de consument
De ACM toont zich heel tevreden met de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) met betrekking tot de tarieven voor gespreksafgifte. Afgelopen maandag stelde het CBb de ACM in het gelijk waardoor veel lagere tarieven voor gespreksafgifte gaan gelden.
10-07-2017
Providers halen bakzeil in zaak afgiftetarieven
Nederlandse providers hebben een langlopende rechtszaak met betrekking tot tarieven voor gespreksafgifte verloren. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) stelde toezichthouder ACM vandaag in het gelijk waardoor veel lagere tarieven voor gespreksafgifte gaan gelden.
10-07-2017
Vernieuwde Knippr-app voor Android nu verkrijgbaar
T-Mobile heeft bekend gemaakt dat de vernieuwde Knippr-app met onmiddellijke ingang verkrijgbaar is voor Android. Eind mei lanceerde Knippr een volledig vernieuwde versie van de iOS-app, waarbij het aangaf de Android app op korte termijn te zullen uitbrengen.
07-07-2017
Mobiel.nl: vandaag besteld, vandaag in huis
Als je niet kunt wachten om je nieuwe telefoon te gaan gebruiken nadat je hem online besteld hebt, heeft mobiel.nl de oplossing voor. jou. Wanneer je voor 12:00 je bestelling plaatst krijg je je toestel diezelfde dag nog geleverd.
05-07-2017
Datatekorten vertragen Engelse versie Samsung's Bixby
De Engelse versie Samsung's digitale spraakassistent Bixby loopt vertraging op vanwege een tekort aan Big Data, schrijft de Korea Herald op basis van uitspraken van een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Samsung heeft te weinig data verzameld om de feature goed te kunnen laten functioneren.
03-07-2017
Telfort vernieuwt mobiele abonnemensstructuur
Telfort heeft zijn mobiele abonnementen herschikt, waarbij het abonnement met 5 GB aan data, het grootste in het reguliere aanbod, in prijs daalt van 25 euro naar 22,50 euro. Het nieuwe Telfort-aanbod is er in vijf varianten, oplopend in maandtarief van 8 euro tot 22,50 euro.