Review: Honor 6

16-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie, Toestellen


Eind oktober presenteerde het gloednieuwe smartphonemerk 'Honor' haar eerste smartphone in Europa, de 'Honor 6'. Gericht op de 'digital natives' doelgroep belooft dit toestel een goed scherm, snelle prestaties, een krachtige accu, een goede camera en snel mobiel internet. Weet de Honor 6 deze beloften ook waar te maken?

Eind oktober presenteerde het gloednieuwe smartphonemerk 'Honor' haar eerste smartphone in Europa, de 'Honor 6'. Gericht op de 'digital natives' doelgroep belooft dit toestel een goed scherm, snelle prestaties, een krachtige accu, een goede camera en snel mobiel internet. Weet de Honor 6 deze beloften ook waar te maken?

Honor 6
Honor 6

Honor is een gloed nieuw smartphonemerk in Europa en feitelijk een achtermerk van Huawei. De smartphones en (toekomstige) tablets van Honor komen namelijk uit de fabrieken van Huawei. Eind oktober presenteerde Honor zichzelf tijdens een grote persconferentie in Berlijn en introduceerde gelijktijdig haar eerste smartphone voor de Europese markt, de Honor 6.

Honor richt zich op een doelgroep die Honor de 'digital natives' noemt, bestaande uit de 'nieuwe generatie' jonge gebruikers die altijd en overal online willen kunnen zijn en kunnen blijven en het beste beeldscherm, de beste camera en de beste prestaties verwachten van hun smartphone. De doelgroep 'digital natives' wil echter niet te veel betalen voor hun smartphone.

Volgens Honor sluit haar Honor 6 volledig aan op de eisen van de door haar gedefinieerde doelgroep 'digital natives'. In deze review voelt GSM Helpdesk de Honor 6 uitgebreid aan de tand en testen we of de 'beloften' van Honor inderdaad stand houden.

Terug naar bovenInhoud van deze review

  1. De Honor 6 volgens Honor
  2. Design
  3. Camera
  4. Wat zijn de pluspunten van de Honor 6?
  5. Wat valt tegen aan de Honor 6?
  6. Conclusie

Terug naar boven


De Honor 6 volgens Honor

De Honor 6 valt met haar verkoopadviesprijs van slechts 299,99 euro in het zogenaamde 'mid-end segment'. Desondanks kan de Honor 6 zich meten met de grote en bekende high-end smartphones van Samsung, Sony, HTC, LG en Huawei.

De Honor 6 heeft een prachtig Full HD beeldscherm van 5 inch
De Honor 6 heeft een prachtig Full HD beeldscherm van 5 inch

De Honor 6 wordt gekenmerkt door een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Voorts heeft het toestel twee hoge-resolutie camera's. Aan de achterzijde is een 13-megapixelcamera geplaatst, aan de voorzijde is een 5-megapixelcamera voor selfies aanwezig. Erg opvallend is ook de 3100 mAh accu, een ongekend krachtige accu voor een smartphone van dit formaat. Dit resulteert volgens Honor in een ongekend goed uithoudingsvermogen tot wel 2 dagen bij normaal gebruik.

Onder de motorkap van de Honor 6 draait een 1,3 GHz octa-core processor. De processor wordt ondersteund door maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen. Voorts heeft de Honor 6 ook nog eens 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een geheugenkaartslot voor MicroSD geheugenkaarten van maximaal 32 gigabyte.

Terug naar boven


Design

De Honor 6 is qua vormgeving ondanks haar relatief lage prijs een opvallend goed afgewerkte en verzorgde smartphone. Niet te min kan niet anders dan geconcludeerd worden dat Honor / Huawei bij de ontwikkeling van het toestel met een schuin oog naar de Apple iPhone 4S heeft gekeken. Het toestel lijkt namelijk als twee druppels water op e iPhone 4S.

Vormgeving van de Honor 6
Vormgeving van de Honor 6

Met haar 5 inch grote Full HD beeldscherm heeft de Honor 6 echter een streepje voor op de Apple iPhone 4S en zelfs op de nieuwe iPhone 6. Door de smalle randen rondom het beeldscherm is het toestel niet onnodig groot. Hierdoor heeft de Honor 6 een beeldscherm-behuizing verhouding van 75,7 procent, een van de hoogste scores in de markt.

De batterij van de Honor 6 is ingebouwd. Dat heeft Honor in staat gesteld een ongekend krachtige accu van 3100 mAh toe te passen. Een dergelijke krachtige accu is bijzonder in dit formaat smartphones.

Over de interface van de Honor 6 kan niet anders dan gesteld worden dat ook deze 'afgekeken' is van het iOS besturingssysteem van Apple. Buiten het feit dat de interface zeker niet origineel te noemen is, is de interface wel ongekend snel, overzichelijk en gebruikksvriendelijk.

Terug naar boven


Camera

De honor 6 is uitgerust met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel en een 5-megapixelcamera aan de voorzijde. Daarmee is het toestel volgens Honor in staat zowel goede- en hoge resolutie foto's en video's op te leveren als goede selfies te maken.

De Honor 6 is uitgerust met een 13-megapixelcamera
De Honor 6 is uitgerust met een 13-megapixelcamera

Ondanks dat Honor in de Honor 6 een 13-megapixel BSI cameramodule van Sony gebruikt, zijn de plaatjes die de Honor 6 schiet niet de beste die we ooit uit een smartphone hebben zien komen. Voor reguliere snap-shots voldoet de Honor 6 prima, maar wie de echte fotograaf wil loslaten in zichzelf is bij de Honor 6 aan het verkeerde adres.

 

Foto geschoten met Honor 6 Foto geschoten met Honor 6
Foto geschoten met Honor 6 Foto geschoten met Honor 6

Foto's geschoten met de Honor 6

Foto's en video's die geschoten worden met de Honor 6 komen steevast wat kleurloos over, alsof foto's ook altijd op een bewokte en grijze dag zijn gemaakt. Op andere gebieden zoals doortekening scoort de Honor 6 overigens wel gewoon goed. Aangezien Honor technisch gezien een goede camerasensor heeft gebruikt in haar Honor 6, had er meer in kunnen zitten.

Terug naar boven


Wat zijn de pluspunten van de Honor 6?

De Honor 6 mag geprezen worden om haar scherpe prijs in relatie tot haar - op papier - zeer uitgebreide specificaties. In veel opzichten presteert de Honor 6 zoals Honor ook belooft. Het toestel is erg snel in gebruik dankzij de snelle quad-core processor en het opvallend grote werkgeheugen van 3 gigabyte.

De Honor 6 is erg snel dankzij haar krachtige processor en grote werkgeheugen
De Honor 6 is erg snel dankzij haar krachtige processor en grote werkgeheugen

De Honor 6 heeft daarnaast ook een prachtig mooi Full HD beeldscherm dat onder vrijwel alle lichtomstandigheden goed afleesbaar is.

Voorts moet de Honor 6 geprezen worden om haar grote interne opslagcapaciteit van 16-gigabyte (met de mogelijkheid om ook nog een geheugenkaart te plaatsen) en haar gigantische accucapaciteit. Zoals Honor ook belooft, weet de Honor 6 inderdaad indrukwekkende prestaties weg te zetten op het gebied van uithoudingsvermogen.

Terug naar boven


Wat valt tegen aan de Honor 6?

Er zijn uiteraard ook wat punten die Honor zou kunnen verbeteren aan de Honor 6, waarvan de vormgeving de belangrijkste is. Het toestel is. De Honor 6 is weinig revolutionair qua vormgeving en lijkt als twee druppels water op de iPhone 4S. Anders dan de 'luxe' iPhone is de Honor 6 geheel van plastic gemaakt. Dat maakt het toestel overigens wel super licht.

De Honor 6 is geheel gemaakt van kunststof
De Honor 6 is geheel gemaakt van kunststof

Ook de camera zou nog wel een software update kunnen gebruiken. De cameraprestaties blijven achter bij wat van een 13-megapixelcamera verwacht wordt. Aangezien Honor wel gewoon een goede 13-megapixel BSI camerasensor van Sony gebruikt in het toestel is het mogelijk slechts een kwestie van een software-update om de cameraprestaties te verbeteren.

Waar Honor wat ons betreft meteen mee moet stoppen is met haar schreeuwerige interface. Ook de interface had een kloon moeten zijn van iOS, maar hier is Honor niet in geslaagd. Het resultaat is een lelijke, veel te felle en inconsitente interface die eerder op een Fisher Price telefoon verwacht zou worden.

Terug naar boven


Conclusie

Voor het geld wat Honor vraagt voor haar Honor 6 (299,99 euro) is de Honor 6 een opvallend uitgebreide smartphone die betere prestaties weet weg te zetten dan de gemiddelde andere smartphone in deze prijsklasse. Het toestel blinkt vooral uit met haar beeldscherm, snelheid en uithoudingsvermogen.

De Honor 6 scoort 4,5 uit 5 sterren
De Honor 6 scoort 4,5 uit 5 sterren

Maar dat een smartphone van 299,99 euro nog steeds niet vergeleken kan worden met een smartphone van 600 euro - ondanks dat het toestel op papier nagenoeg dezelfde specificaties heeft - blijkt wel uit de cameraprestaties. Die blijven toch wel een stukje achter bij wat van een 13-megapixelcamera verwacht mag worden. Ook is aan de vormgeving en de materiaalkeuze duidelijk te zien dat dit toestel niet in de prijsklasse boven de 400 euro verkocht wordt.

Onderaan de streep weet de Honor 6 overigens wel een overwegend positieve indruk achter te laten. We durven met een gerust hart te stellen dat de Honor 6 een bovengemiddelde prijs-kwaliteit-functionaliteitverhouding weet te bieden en daarom een beoordeling met 4,5 sterren (uit 5 sterren) meer dan verdient!

Meer informatie over- en alle specificaties van de Honor 6 zijn verzameld op onze Honor 6 overzichtspagina.

Eindoordeel voor de Honor 6:  Beoordeling met 4,5 sterren
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie