Review: HTC Touch Diamond 2

15-04-2009  |  Tim Wijkman van Aalst


Steeds meer mensen geven aan dat ze niet meer zonder mobiele telefoon kunnen. De HTC Touch Diamond 2 gaat nóg verder en biedt dermate veel gemak dat het leven zonder dit toestel een straf moet zijn.

Tijdens het Mobile World Congress 2009, dat begin februari in Barcelona plaatsvond kondigde HTC de HTC Touch Diamond II aan. De HTC Touch Diamond II wordt de opvolger van de populaire HTC Touch Diamond die tot op heden elk verkooprecord van HTC heeft weten te verbreken. Wordt de HTC Touch Diamond II net zo'n succesnummer als zijn voorganger?

Voorzijde HTC Touch Diamond 2
Voorzijde HTC Touch Diamond 2

Vormgeving
Vorig jaar ontketende HTC een ware revolutie als het gaat om de vormgeving van PDA's en smartphones. High-end toestellen hoefde niet langer achter in de rij te staan bij het uitdelen van goed vormgegeven behuizingen. De HTC Touch Diamond 2 is hier een opvolger van. De eerste Touch Diamond had op de achterzijde een "diamant textuur", bij de Touch Diamond 2 is dit achterwegen gelaten. De naam "diamond" komt daarmee eigenlijk niet echt meer tot zijn recht. Desondanks nog steeds geen enkele klaagzang over de vormgeving. De vormgeving is lekker simpel, strak en rustig gehouden.

Bijna alles draait natuurlijk om de voorkant van het toestel. De Touch Diamond 2 heeft een groter beeldscherm meegekregen dan zijn voorganger. De Touch Diamond 2 is uitgerust met een 3,2 inch beeldscherm met een Wide-VGA (480 x 800 pixels) resolutie. De eerste Touch Diamond moest het nog stellen met een 2,8 inch beeldscherm met een VGA (480 x 640 pixels) resolutie.

Luidspreker en secundaire camera
Luidspreker en secundaire camera

Boven het beeldscherm is de luidspreker - met een metaalkleurig membraam - en een secundaire VGA camera voor videotelefonie te vinden. Onder het beelscherm zijn drie toetsen geplaatst. De twee buitenste zijn de bekende bel- en ophangtoets, waar de ophangtoets tevens gebruikt kan worden om terug te keren naar het standbyscherm. In het midden is een toets uit één stuk geplaatst die twee richtingen in gedrukt kan worden. Aan de linkerkant kan toegang verkregen worden tot het startmenu, de rechterkant van de toets is de "terug toets".

Metalen accenten onder en rondom het beeldscherm
Metalen accenten onder en rondom het beeldscherm

Onder de toetsen en rondom het beeldscherm is de behuizing afgewerkt met metalen accenten. Deze metalen accenten zijn echter wel erg vingerafdruk gevoelig en zien er snel "groezelig" uit.

Touch sensitive zoombar
Touch sensitive zoombar

Net boven de toetsen maar nog ónder het beelscherm is vrijwel onzichtbaar een touch-sensitive zoombar. Wanneer met de vinger van links naar rechts over dit gedeelte geschoven wordt, kan worden ingezoomd op foto's of bijvoorbeeld websites op het beeldscherm. Met de vinger van rechts naar links schuiven over deze zoombar geeft dan uiteraard het omgedraaide effect.

Linkerzijde van de HTC Touch Diamond 2
Linkerzijde van de HTC Touch Diamond 2

Aan de linkerzijde van het toestel is de volumetoets geplaatst. Ook deze volumetoets is uit één stuk gemaakt en vormt daarmee één geheel met het toestel.

Rechterzijde van de HTC Touch Diamond 2
Rechterzijde van de HTC Touch Diamond 2

Aan de rechterzijde zouden we normaalgesproken rechts onderaan een toetsje verwachten voor de camera, echter de HTC Touch Diamond 2 is aan de rechterzijde helemaal vrij van knopjes. Wel bevind zich rechts onderaan, zoals ook bij zijn voorganger, de stylus. Aan de rechterzijde aan de bovenkant is een brede sleuf zichtbaar. Hierachter bevind zich de speaker van het toestel.

Onderzijde van de HTC Touch Diamond 2
Onderzijde van de HTC Touch Diamond 2

Aan de onderkant bevind zich de Mini-USB poort en een klein gaatje waarachter de microfoon verscholen zit. De Mini-USB poort wordt zowel gebruikt voor het aansluiten van de oplader, datakabel als de meegeleverde stereo headset.

Bovenzijde van de HTC Touch Diamond 2
Bovenzijde van de HTC Touch Diamond 2

Aan de bovenzijde van het toestel is de aan/uit toets te vinden. Als de telefoon aan staat kan middels een korte druk deze toets het toestel in "standby" gezet worden of uit standby gehaald worden. Wordt de toets langere tijd (circa 1 seconde) ingedrukt, dan vraagt het toestel of je het toestel uit wilt schakelen of zal het toestel opstarten indien het toestel uit staat.

Achterkant van de HTC Touch Diamond 2
Bovenzijde van de HTC Touch Diamond 2

De achterkant van de HTC Touch Diamond II is voorzien van een 5 megapixel camera. Erg opvallend is dat een LED / Xenon flitsertje ontbreekt. Op de functionaliteit van de camera komen we verderop terug. De achtercover van de HTC Touch Diamond is gemaakt van glanzend plastic met een metalic-achtige finish. Ondanks dat de achterzijde van plastic is, zorgt de afwerking ervoor dat dit niet zo aanvoelt en ook niet goedkoop overkomt. Wel is ook de achterkant erg vingerafdruk gevoelig.

MicroSD geheugenkaartslot
MicroSD geheugenkaartslot

Om bij het MicroSD geheugenkaartslot te komen, moet de achtercover verwijderd worden. Als de achtercover verwijderd is, wordt de 1100 mAh accu zichtbaar die meer power heeft als de accu van zijn voorganger die het moest stellen met een accu van 900 mAh. De ingang van het geheugenkaartslot bevind zich aan de rechterzijde van het toestel net onder de luidspreker. Tevens is hier te zien hoe de stylus in het toestel zit.

Geheugen
De HTC Touch Diamond 2 heeft (voor een Windows Mobile toestel) een aardig indrukwekkende hoeveelheid RAM en ROM geheugen. Het toestel heeft 288 MB aan RAM geheugen en 512 MB aan ROM geheugen. De 4 gigabyte aan opslaggeheugen waarover de eerste Touch Diamond beschikte is niet meer aanwezig in de HTC Touch Diamond 2, daarentegen beschikt de Touch Diamond 2 nu wel over een geheugenkaartslot waarin geheugenkaarten tot 16 gigabyte gebruikt kunnen worden.

TouchFlo 3D
TouchFlo 3D

TouchFlo 3D verder ontwikkeld
In 2007 introduceerde HTC op haar HTC Touch de eerste versie van TouchFlo, een soort van "overlay" over Windows Mobile die ervoor zorgde dat het toestel beter met de vingers bestuurd kon worden. Tot die tijd was de stylus onmisbaar omdat Windows Mobile geen rekening houdt met navigatie middels een vinger. TouchFlo op de HTC Touch was nog vrij kleinschalig van opzet en omvatte de belangrijkste zaken van het toestel zoals bellen, SMS'en, foto's en muziek, waarbij snelkoppelingen op een soort van rond te draaien kubus waren geplaatst. Wie dieper het toestel in dook kwam alsnog uit in het minder vingervriendelijke Windows Mobile.

HTC ontwikkelde TouchFlo verder en in 2008 presenteerde HTC TouchFlo 3D op de HTC Touch Diamond. Door het standbyscherm in tabbladen te verdelen konden vrijwel alle belangrijke functies van het toestel middels één veeg van een vinger bereikt worden. Heden ten dagen op de HTC Touch Diamond 2 is TouchFlo weer verder geëvolueerd en is ondertussen een bijna volledige schil geworden over Windows Mobile. Slechts kleine dingen als specifieke instellingen verraden nog dat het toestel op Windows Mobile draait.

Startmenu en programmaoverzicht
Startmenu en programmaoverzicht

Mooie voorbeelden van uitbreidingen in TouchFlo 3D zijn niet alleen de extra tabjes die sinds de Touch Diamond zijn ontwikkeld, maar ook een eigen startmenu, waarin álle programma's van het toestel vermeld staan. Voordeel van dit eigen startmenu is dat deze in tegenstelling tot het startmenu van Windows Mobile wél met de vingers bediend kan worden. Een stylus is dus nu bijna helemaal overbodig.

Wat verder opvalt aan TouchFlo 3D op de HTC Touch Diamond 2 is dat het weer een stuk sneller en een stuk vloeiender werkt. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar bij het bladeren door foto's, contacten en het startmenu.

Hoewel TouchFlo 3D ondertussen een erg mooie skin is geworden, is het prijzenswaardig dat HTC de consument zélf de keuze geeft of TouchFlo 3D wel of niet gebruikt wordt. In de instellingen kan TouchFlo 3D gewoon uitgezet worden, waarmee de normale Windows Mobile omgeving naar boven komt.

Internet en Push Internet op de HTC Touch Diamond 2
Internet en Push Internet op de HTC Touch Diamond 2

Internet en andere datadiensten
HTC richt haar toestellen steeds meer op het gebruik van internet en internet-toepassingen zoals YouTube, MSN en e-mail. Een nieuwe innovatie op de HTC Touch Diamond 2 is "push internet". De naam suggereert dat het zoiets is als "push e-mail" van BlackBerry, maar dan voor webpagina's. Dat is niet helemaal waar, maar het komt wel in de buurt.

Bij Push Internet kunnen de 5 meestbezochte websites worden voorgeprogrammeerd in het toestel. Het toestel laadt dan periodiek de website in het geheugen en zodra dan op één van de vijf snelkoppelingen geklikt wordt, zal de laatst geladen versie van de site direct worden weergegeven, zonder dat de telefoon de pagina nog helemaal moet inladen en renderen. Kanttekening die hierbij geplaatst moet worden is dat je wel een flat-fee internet bundel moet hebben, omdat het telkens opnieuw laden van een pagina natuurlijk wel wat dataverkeer oplevert. Daarnaast is bij gebruik van deze optie de accu ook sneller leeg.

Op de Touch Diamond 2 is net als op zijn voorganger de Opera Internetbrowser geïnstalleerd. De versie van de browser op de HTC Touch Diamond 2 is in een samenwerking tussen Opera en HTC tot stand gekomen en biedt een ongekend goede en intuïtieve surfervaring. Pagina's worden in eerste instantie volledig geladen waarna op delen van de website kan worden ingezoomd om de inhoud goed te kunnen bekijken. Surfen over het normale internet is daarmee een fluitje van een cent en speciale PDA pagina's kunnen links blijven liggen.

YouTube applicatie
YouTube applicatie

Een andere leuke optie op de HTC Touch Diamond is de standaard geïnstalleerde YouTube applicatie, waarmee video's bekeken kunnen worden. Ook hiervoor is natuurlijk een flat-fee internetbundel geen overbodige luxe, maar beter werkt wellicht nog wel werken via je eigen draadloze WiFi netwerk thuis, gezien dat altijd nog superieur is qua snelheid aan mobiele dataverbindingen.

Nu we het toch over dataverbindingen hebben, de HTC Touch Diamond 2 is qua ondersteuningen wel weer hélemaal up to date. De HTC Touch Diamond 2 beschikt nátuurlijk over UMTS ondersteuning en kan daarnaast overweg met HSDPA netwerken met snelheden tot 7,2 Mbit/s download. Ook ondersteund het toestel HSUPA netwerken tot een snelheid van 2 Mbit/s upload. Voor wie geen internet bundel heeft of liever nóg sneller wil internetten, biedt het toestel ook WiFi ondersteuning.

E-mail ophalen en lezen
E-mail ophalen en lezen

E-mail en messaging
Smartphones en PDA's zijn tegenwoordig ook uitermate geschikt voor het uitlezen en beantwoorden van e-mail. De HTC Touch Diamond 2 maakt dit nog net een stukje leuker doordat conversaties in een soort "chat weergave" worden weergegeven. Dit betekent dat inkomende en uitgaande communicatie naar een bepaalde contactpersoon gegroepeerd wordt weergegeven en je daardoor snel een overzicht hebt wat je hebt geschreven en wat aan je is terug geschreven. Deze mogelijkheid is zowel bij SMS berichten als bij e-mails aanwezig.

Tekst invoeren op de HTC Touch Diamond 2
Tekst invoeren op de HTC Touch Diamond 2

Aangezien het toestel geheel via het touchscreen bediend moet worden, moeten berichten en e-mails dus ook via het touchscreen ingevoerd worden. Het schermtoetsenbord van de HTC Touch Diamond 2 kan zowel in portret als in landscape modus gebruikt worden. Afhankelijk hoe het toestel gehouden wordt, zal het beeld op het beeldscherm automatisch meedraaien. In de landscape modus zijn de virtuele toetsen groot genoeg om met de vingers te bedienen, in de portret modus is het gebruik van een stylus geen overbodige luxe. Haptic Feedback zorgt ervoor dat je duidelijk merkt wanneer je een virtueel toetsje hebt ingedrukt, het toestel geeft dan een klein trilsignaaltje.

Foto gemaakt met HTC Touch Diamond 2 (klik voor een vergroting)Foto gemaakt met HTC Touch Diamond 2 (klik voor een vergroting)Foto gemaakt met HTC Touch Diamond 2 (klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de HTC Touch Diamond 2 (klik voor een vergroting)

Fotografie
De HTC Touch Diamond is uitgerust met een 5 megapixel camera. Twee dingen moeten we helaas echt missen en dat is een flitsertje en een sluiterknop aan de zijkant van het toestel. Afdrukken van foto's gebeurt derhalve via het touchscreen door op het sluiter-icoontje te klikken.

Manuele focus
Manuele focus

Erg handig in de camerafunctie van de HTC Touch Diamond 2 is de mogelijkheid om zelf te bepalen waar de camera op focust. Standaard focust de camera op het onderwerp in het centrum van de afbeelding, maar het kruisje is te verplaatsen naar iedere kant waar de camera vervolgens op zal scherpstellen.

Wat erg opvalt aan de camera van de HTC Touch Diamond 2 is dat hij érg snel opstart. Het schieten van foto's onder lichte omstandigheden gaat ook lekker snel, maar hoe donkerder dat het is, hoe langer het duurt voordat het toestel gefocust heeft. Een ander punt dat zéker het vermelden waard is zijn de uitgebreide mogelijkheden tot het instellen van de camera. Niet alleen zaken als contrast, witbalans en de zelfontspanner, maar ook geavanceerde zaken die je normaal alleen op een gespecialiseerde cameratelefoon zou verwachten (zoals kleur effecten, lichtpuntmeting en "flicker adjustment").

De foto's die de HTC Touch Diamond 2 schiet zijn - zeker voor een Windows Mobile toestel - wederom erg goed te noemen. Natuurlijk scoort een digitale camera beter, maar het belangrijkste is dat de foto's die het toestel schiet ruim voldoende zijn voor in bijvoorbeeld een digitaal album op internet. Afdrukken van foto's is natuurlijk ook mogelijk, maar dan loop je wel tegen beperkingen aan zoals de toegepaste compressie op de foto's en de doortekening.

Video
Video opname wordt ook steeds belangrijker op mobiele telefoons. Waren video's van vroegere cameratelefoons gewoon weg om te huilen, tegenwoordig verbetert de kwaliteit ook steeds meer. Eén van de nieuwe opties ten opzichte van de eerste Diamond is het opnemen van video in VGA resolutie (640 x 480 pixels). Groot voordeel is dat video's nu eindelijk eens van een noemenswaardige resolutie worden om iets mee te kunnen, zoals het publiceren op een weblog, website of YouTube, of wellicht zelfs te vertonen op een televisie.

Natuurlijk kan op dit moment de video opnamefunctie van een mobiele telefoon nog niet op tegen een de opnamefunctie van een digitale (video)camera. Desondanks zijn de videotjes die de HTC Touch Diamond 2 weet te produceren van zeer goede kwaliteit. Losse frames zijn niet zichtbaar, de compressie is niet storend, kleuren zijn natuurgetrouw, kortom goed genoeg voor een mobiele telefoon.

Google Maps met Latitude en Streetview
Google Maps met Latitude en Streetview

Navigatie
Dat de HTC Touch Diamond 2 een alleskunner is, wordt stilaan wel duidelijk. Nog een optie die bijna onmisbaar is, is de ingebouwde GPS ontvanger. Doordat het toestel standaard al is voorzien van Google Maps, is het vinden van de weg in een vreemde omgeving voortaan een fluitje van een cent.

Doordat de laatste versie van Google Maps is voorgeïnstalleerd, kan ook gebruik gemaakt worden van Google Latitude. In Google maps kan in dat geval een lijst met vrienden aangemaakt worden die ook Google Maps op hun mobiel gebruiken. Via Latitude is het mogelijk om nagenoeg real-time te volgen waar je vrienden zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk je vrienden voor de gek te houden door zelf een locatie aan te wijzen waar je zogenaamd bent, je kunt instellen dat vrienden alleen mogen zien in welke stad je bent, maar je kunt natuurlijk ook voor één of meerdere vrienden het delen van je locatie geheel uitschakelen.

In de voorgeïnstalleerde Google Maps is ook meteen Google Streetview geïntegreerd. Via Google Streetview is het mogelijk om virtueel door een stad te lopen. Streetview is sinds kort ook in Nederland beschikbaar voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

MP3 speler en FM radio
MP3 speler en FM radio

FM radio en MP3 speler
Omdat de mobiele telefoon vrijwel altijd met je mee gaat, is deze natuurlijk je beste reismaatje. Naast bellen en SMS'en wordt de telefoon nog het meest gebruikt om naar muziek te luisteren. De HTC Touch Diamond 2 beschikt over een uitgebreide mediaplayer. De HTC Touch Diamond 2 maakt gebruik van de Windows Mediaplayer, maar HTC heeft over de standaard mediaplayer een eigen skin gebouwd. De mediaplayer is van alle gemakken voorzien. Zo kunnen eenvoudig playlists samengesteld worden en kunnen klankkleuren aangepast worden middels de uitgebreide equalizer.

Wie onderweg wil afstemmen op zijn favoriete radiostation om het laatste nieuws, weer, verkeer of muziek te horen, kan ook gebruik maken van de ingebouwde FM radio. De FM radio beschikt ook over een RDS ontvanger, zodat het vinden van radiostations erg simpel wordt. Via RDS wordt vaak niet alleen de naam van het radiostation meegezonden, maar ook andere informatie zoals informatie over het nummer wat op dat moment wordt uitgezonden, weer, verkeer, flitsers etc.

Teeter en Magic 8 Ball
Teeter en Magic 8 Ball

Andere leuke toepassingen
Naast alle standaard functionaliteit beschikt de HTC Touch Diamond 2 ook over een flinke bibliotheek aan andere applicaties. Viewers voor Microsoft Office en PDF documenten behoort tot de standaard uitrusting, maar ook leuke games zoals de standaard Bubble Breaker en Solitaire. Iets wat we op de HTC Touch Diamond ook al tegen kwamen is het gi-gan-tisch verslavende spelletje "Teeter". Teeter is een hele eenvoudige game waarmee een balletje door een doolhof gerold moet worden zonder dat deze in de onjuiste gaten valt. Dit spelletje bestuur je door het toestel letterlijk te kantelen en te bewegen, de levelsensor (proximity sensor) registreert namelijk héél nauwkeurig de bewegingen van het toestel.

Een andere applicatie die ook gebruik maakt van de proximity sensor is "Magic 8 Ball", een programmatje waarmee je je eigen waarzegger wordt. Wanneer je dit programma opstart kun je een willekeurige vraag stellen en vervolgens het toestel flink schudden. Na enkele seconden komt het mogelijke antwoord op je vraag "letterlijk" bovendrijven.

HTC Touch Diamond 2
HTC Touch Diamond 2

Overzicht voor- en nadelen
De HTC Touch Diamond 2 is, net als zijn voorganger, één van de meest complete toestellen die je kunt hebben. Het toestel biedt alle gemakken die we mogelijkerwijs in ons dagelijkse leven nodig kunnen hebben. De naamkeuze "HTC Touch Diamond 2 vinden we opvallend, gezien de diamant textuur ontbreekt, maar dat mag de pret niet drukken. In onze test zijn we de volgende voor- en nadelen tegengekomen:
  Voordelen:
 • Beeldscherm: De HTC Touch Diamond 2 is uitgerust met een prachtig, groot en high-res touchscreen-beeldscherm waarop internet, e-mail maar ook tekstinvoer erg makkelijk gaat.
 • Applicaties: De HTC Touch Diamond 2 wordt zeer compleet afgeleverd met vele applicaties die het dagelijkse leven inderdaad een heel stuk makkelijker maken.
 • Video opnamen: Het toestel weet ontzettend goede video's te schieten. Leuk om te uploaden naar YouTube, een weblog of je website.
 • Handmatige focus: De camera is voorzien van zowel automatische als handmatige focus. Zeker voor een toestel dat niet op de camera is gefocust, is dit een érg leuke en handige aanvulling.
 • Internet: De Opera browser waarvan het toestel is voorzien maakt internet op het toestel tot een genot. De browser is snel, intuïtief en overzichtelijk.
 • TouchFlo 3D: Wederom heeft HTC niet stil gezeten en TouchFlo 3D verder uitgewerkt. Nagenoeg het gehele toestel is nu via TouchFlo 3D te bedienen. Alleen in de hele verre hoekjes en gaatjes is nog iets van het oorspronkelijke Windows Mobile terug te vinden.
 • Beter uithoudingsvermogen: Doordat de HTC Touch Diamond 2 is uitgerust met een 1100 mAh accu, weet het toestel ook beter te presteren. Het toestel haalde tijdens onze uitgebreide test moeiteloos het einde van de dag, bij normaal gebruik zou twee tot drie dagen dus zeker geen probleem moeten zijn.


 • Nadelen:
 • Geen flitser: Ondanks dat het toestel is uitgerust met een vrij goede camera, is het erg jammer dat het toestel geen flitsertje heeft voor het bijlichten van foto's of video's.
 • Geen sluiterknop: Een groot gemis vonden we het ontbreken van een sluiterknop om foto's af te drukken. Om foto's te kunnen schieten moet met een vinger of stylus op het beeldscherm gedrukt worden, waardoor de camera beweegt. Dit is niet echt handig.
 • Vingervanger: Natuurlijk is een touchscreen toestel van zichzelf al een grote vingervanger, maar het materiaal waarvan de HTC Touch Diamond 2 is gemaakt, maakt dit nog iets erger.
Eindconclusie:
Het lijstje voordelen is in onze veel langer dan het lijstje nadelen en om eerlijk te zijn hebben we ook écht naar nadelen moeten zoeken. Het toestel is gewoon compleet, goed vormgegeven en doet wat hij moet doen. De HTC Touch Diamond 2 is een high-end toestel en maakt die beloftes ook waar. Daarom kunnen we ook niet anders dan het toestel een dikke 8,5 geven als eindcijfer. Wij vinden het een aanrader!Laatste Nieuws24 Reacties
Claudia S plaatste dit 15 jun 2010

Beste allemaal, ben erg blij met mijn HTC Daimond 2, gebruik al wat ik nodig heb, maar ik heb het nu een jaar, al een batterij nieuwe gekocht, want dacht dat het daar aan lag, maar na paar uur weer opnieuw opladen en na kwartier aan de telefoon word de telefoon zo heet dat ik hem niet meer vast kan houden, wie heeft dat probleem, leegzuigen batterij en heet worden telefoon nog meer. Ik heb hem nog geen jaar.

Patrick van D. plaatste dit 03 jun 2009

Een zeer heldere en complete review. Ik ben nog steeds aan het inventariseren en probeer mijn geduld te bewaren voor de aanschaf van een nieuw toestel (contract verloopt eind september, maar mag nu al verlengen). Voor 95% zeker wordt het de Diamond2 (mede n.a.v. deze review), ook na het lezen van de specs van de nieuwe Touch Pro2 (toch weer wat groter en uiteraard duurder).

rick bekkers plaatste dit 29 apr 2009

sinds vorige week ben ik in t bezit van dit prima toestel. ik heb echter een vraag over de chatweergave van e-mails bij mijn contanten: alleen de ontvangen e-mails staan onder het contactpersoon, de verzonden mails naar die contactpersoon niet. ik gebruik gmail en webmail. bij sms is de chatweergave wel prima. iemand die weet hoe dit op te lossen? bedankt.

daan vm plaatste dit 13 jan 2011

Geweldig ding, alleen... is dat wifi met de router gratis of moet je dan ook extra betalen (ik heb thuis een goede asus router staan).

Rob O plaatste dit 24 jul 2009

Ikzelf heb dit probleem ook gehad maar dan op een nokia e65. Het probleem werd veroorzaakt doordat er dubbele vermeldingen in mijn contactenlijst stonden. Dus even checken op dubbele vermeldingen en misschien verhelpt dit je probleem.

fatıh sultan mehmet osmanoglu plaatste dit 29 jul 2009

hallo ik heb een htc diamond pro. na een half jaar heb ik helemaal geen ontvangst meer. ik heb mn gsm weer als eerst gedaan met een hard reset op fabrieks ınstellingen maar ik heb nog steeds geen ontvangst. er staat geen seervice op. wie kan mij helpen??? met vriendelijke groeten

Linda C plaatste dit 23 jun 2009

Ik heb op 12 juni een HTC touch diamond 2 gekregen. Ik ben echter niet in staat om mijn contactpersonen in outlook op mijn computer (met Vista) te synchroniseren met mijn telefoon. Ik heb in mijn mobile device center zelfs niet de mogelijkheid om synchronisatie settings (details) aan te passen. Ik heb nu contacten geslecteerd, maar het systeem laat niet toe dat ik ook de contacpersonen aan vink om te selecteren.

Wendy Heykoop plaatste dit 18 jul 2009

Ik wil volgende maand misschien deze telefoon nemen. Ik heb alleen nog wel wat vraagjes..

Heeft deze ook van die handige features als de htc touch diamond 1 ? En is hij een beetje makkelijk in gebruik ?

Frenkchris Sinay plaatste dit 01 nov 2009

Vaak als je problemen hebt, kunnen die gewoon worden verholpen door simpelweg de hotfixes te downloaden van de htc website zelf, en daar kun je ook nog de rom upgraden....

Thomas G plaatste dit 30 jun 2009

@ Chris Heb het zelfde probleem met de contacten. Is dit bij u ondertussen al opgelost?

Edith M plaatste dit 03 sep 2009

Ik heb hem nu een maand in bezit en ben er heel erg tevreden over. Inderdaad veel vingerafdrukken, maar de TouchFlo interface werkt perfect! Met Google Maps kom je een heel eind als je niet per se een stem nodig hebt voor je navigatie, maar TomTom kan er ook op geïnstalleerd worden. Wel jammer dat je alleen maar met Outlook kunt synchroniseren. Voor Thunderbird schijnt ook wel iets te zijn, maar ik ben niet zo'n tweaker. Verder ben ik heel blij met de hoge resolutie van het scherm. Superscherp!

Lieneke B plaatste dit 20 jun 2009

Ik ben aan het inventariseren welke telefoon ik in september ga nemen. En ik neig naar deze telefoon, maar... Ik ben vooral ook op zoek naar een telefoon met navigatie software. Maar Google maps moet je wel een internet verbinding voor hebben toch? Weet iemand toevallig of er ook een telefoon is waarbij dat niet nodig is? Waar bijvoorbeeld Garmin op geïnstalleerd is o.i.d.

Gerbrand Landman plaatste dit 02 feb 2010

Ik heb dit toestel nu een half jaar en het bevalt me prima. Daarbij echter een vraag: Weet iemand, of de GSM Helpdesk, hoe ik de belduur kan verlengen? Na 3 keer overgaan loopt het toestel bij mij door naar de voicemail en dat is redelijk kort. Daarna kan ik weer terugbellen en praat uiteindelijk liever op de kosten van een ander .... Vast bedankt voor de reactie.

barry bos plaatste dit 11 sep 2009

Heb ook het probleem met de contacten. Bij de ene persoon geeft ie wel de naam aan en bij de ander niet. Maakt je inbox best onoverzichtelijk, vrij irritant dus. Als iemand een oplossing heeft gevonden... Let me knoww..

Marco Elelant plaatste dit 19 sep 2009

Het enige wat deze telefoon voor mijn gevoel mist is een strak qwerty-toetsenbord, oude 'diamond' design en een flitser. Voor de rest prima toestel!

pim j plaatste dit 25 sep 2009

ik heb een vraagje ik wil de HTC TD2 halen maar ik weten of iemand een goede gratis navigatie software heeft en waar kan je die downloaden?

Susan K plaatste dit 09 mei 2009

@ Önder Gürses: Ik dacht eerst ook aan de Touch HD, maar na de specs naast elkaar te hebben gelegd vind ik de Diamond 2 simpelweg beter. Het enige wat de Touch HD wel heeft en de Diamond 2 niet is een 3,5mm jack uitgang voor een koptelefoon. Zo opgelost met een verloopstekkertje lijkt mij... De update naar WM 6.5 heb ik ook berichten over gelezen, maar geen gedrukte feiten zeg maar. Dat wordt nog even afwachten dus.

Patrick P plaatste dit 20 mei 2009

Ik ben sinds de eerste introductie in het bezit van deze telefoon. Heel mooi dingetje alleen jammer dat er geen voice dialing op zit. Ik zit heel veel op de weg en is het dan lastig dat deze niet op stemcommando's reageert.

Önder Gürses plaatste dit 17 apr 2009

Ik vind het ook een heel mooi toestel. Alleen heb ik mijn twijfels; Windows Mobile 6.1 . Ik heb wel gehoord dat je er een gratis update bij krijgt naar Windows Mobile 6.5 als deze uitkomt. Weet iemand hier meer van. Ik baal er idd wel van dat de camera niet uitgerust is met een flitser. En nog een laatste vraag: Hoe staat deze in vergelijking met de HTC Touch HD? Iemand iedeën over de verschillen, voordelen en nadelen. Graag hoor ik meer omdat mij abbo al afgelopen is en ik een nieuwe tel. wil.

Alarick Verhoef plaatste dit 25 sep 2009

Het probleem met de contacten dat er een nummer staat in plaats van naam is opgelost met een hotfix, zie htc.com

Anne E plaatste dit 31 mei 2009

Voice-dialing valt vast ook wel te doen via 3rd-party software. gewoon even googlen.

Lek11 plaatste dit 12 jun 2009

Ik ben sinds deze week in het bezit van de HTC Touch Diamond II. Een mooie telefoon met veel handige snufjes. Ik heb er alleen tot nog toe een groot probleem mee, en ik weet niet hoe ik dit kan oplossen. Als ik wordt gebeld of gesmst, zie ik alleen het nummer in beeld. Terwijl dit nummer wel is toegevoegd bij de contacten. Erg hinderlijk want ik weet natuurlijk niet alle nummers uit me hoofd.

johan buitelaar plaatste dit 02 okt 2009

Gebruikers: hoe is het gesteld met de oontvangst van dit toestel? Ik dacht over de G1 of Nokia N97, maar van beiden lees ik hier en daar over een slechte antenne. Ik zit in een slecht hoekje...

WJ Xling plaatste dit 31 aug 2009

Heb sinds enkele dagen dit toestel. Ben niet erg onder de indruk, zelfs teleurgesteld. Had vooraf nokia en samsung, bevvals me beter. Contacten zien bij gebeld worden is bij mij geen probleem, syncroniseren ook niet. Wel dat mijn agenda met outlook gesincroniseerd, alle afspraken een dag te vroeg in mijn telefoon staan. Reden? alarm tijdens het uitstaan van toestel is niet mogelijk. contacten moet je alle apart kiezen voor voornaam of achternaam, bij nokia was dit te doen met een knop voor all

Geef ook je reactie