Videoreview: Nokia 3720 Classic gesloopt

29-09-2009  |  Tim Wijkman van Aalst


De robuuste Nokia 3720 Classic, die sinds enkele weken in de winkels ligt, zou tegen een stootje moeten kunnen. In een spectaculaire video gaan we opzoek naar de grenzen van de Nokia 3720 Classic.

Met de Nokia 3720 Classic is Nokia weer terug van weggeweest uit de markt voor robuuste mobiele telefoons. De laatste Nokia telefoon die echt gebouwd was om tegen een stootje te kunnen was de Nokia 5210 uit 2002. De Nokia 3720 Classic ligt sinds enkele weken in Nederland in de winkels en zou ook tegen een stootje moeten kunnen.

Nokia 3720 Classic
Nokia 3720 Classic

In een spectaculaire video gaat GSM Helpdesk Nederland opzoek naar de grenzen van de Nokia 3720 Classic en ontdekken we dat de Nokia 3720 Classic, zelfs zonder speciale IP certificeringen zelfs de meest wrede gebruiker moet kunnen overleven. Maar dat uiteindelijk álles kapot kan, dat laten we uiteraard ook even zien...


Op voorhand hadden wij enigszins twijfels bij de 'robuustheid' van de Nokia 3720 Classic. Geheel onverwacht wist de telefoon onze tests opvallend goed te doorstaan, waardoor we uiteindelijk opzoek moesten gaan naar een manier waarop het toestel wel zou komen te overlijden. Ondanks dat de Nokia 3720 Classic geen speciale certificeringen heeft voor robuustheid, weet het toestel eigenlijk alles wel te overleven. Met een prijskaartje van circa 150 euro weet dit mobieltje alle verwachtingen te overtreffen.

Dat uiteindelijk alles kapot kan is natuurlijk niet vreemd maar wat ons betreft heeft de Nokia 3720 Classic zichzelf bewezen en zal het toestel geen problemen hebben met de levensstijl van een party-animal, bouwvakker, extreme sporter etc. Voor deze doelgroep is het toestel een absolute aanrader!Laatste Nieuws5 Reacties
Wouter ja plaatste dit 01 okt 2009

Dit toestel heeft zeker wel een certificering, namelijk IP-54. Ik ben benieuwd hoe het toestel het af zal leggen tegen de oersterke Samsung B2100!

Lemco Luehof plaatste dit 29 sep 2009

Erg leuke video, het is idd een toestel voor mensen die in de bouw werken, hard aan het sporten zijn zoals mountenbiken, Snowboarden/skiën en noem maar op. Het is ook een ideaal toestel voor mensen die een Sonim, te lomp vinden, maar niets willen missen van het stof, stoot en water dicht gebeuren willen missen. Zoals het toestel onder die bus leggen, of onder water dompelen. Wat zou er gebeuren als ie in een magnetron zit? Of in een wasmachine? Dit kan wel een weer zulke testen.

Anne De Wit plaatste dit 05 okt 2009

Ik had deze telefoon één dag en heb hem, in navolging van alle filmpjes op you-tbe etc., in een biertje gedaan en toen opgebeld. Hierna was de telefoon meteen stuk...Jammer!

St3fan plaatste dit 30 sep 2009

@albert & @melissa:

Het feit dat de Nokia 3720 Classic niet tegen de cirkelzaag kan, hadden we natuurlijk wel verwacht. Maar er was verder geen manier, want blijkbaar kon de Nokia heel veel hebben :D. Mocht je meer informatie willen hebben over de specs van de 3720 Classic van Nokia, kan je bij ons op GSM Helpdesk altijd de specs vinden door "3720" in te typen bij zoeken, en dan krijg je een heel uitgebreide lijst van specificaties. Gr Stefan

Alexander Moes plaatste dit 01 mei 2010

De telefoon is sterker dan de bus in het filmpje ..... die is gehalveerd!!!

Geef ook je reactie


Gerelateerd Nieuws