Review: LG BL20 New Chocolate

02-02-2010  |  de redactie


Een strakke, mysterieus glanzende zwarte body met rode accenten, een helder beeldscherm dat tot leven komt bij een lichte aanraking. Voldoet de sexy LG BL20 New Chocolate aan onze hoge verwachtingen?

De LG KG800 Chocolate, de telefoon die LG in april 2006 als merk op de kaart heeft gezet. Ruim drie jaar later, in september 2009 vond LG het tijd voor de eerste echte opvolger van haar eerste chocolaatje. Zal de LG BL20 New Chocolate het net zo goed doen als LG's eerste Chocolate toestel? Is het design nog net zo prachtig als dat van toen en heeft LG genoeg nieuwtjes meegegeven aan haar nieuwe chocolaatje om het weer een fuifnummer te laten worden?

LG BL20 New Chocolate
LG BL20 New Chocolate

Sinds eind december, zo net voor de kerstdagen, bereikte de LG BL20 New Chocolate de winkels. Met haar mysterieus zwarte en felrode kleuren geheel in stijl voor de tijd van het jaar. Nu het toestel al een goede maand in de winkels ligt is het tijd om ook ons oordeel over het toestel te vellen. Heeft LG genoeg gigs en gadgets toegevoegd aan de New Chocolate om de harten te veroveren van de consument van vandaag? Is het design nog net zo smakelijk als dat van de eerste Chocolate? De afgelopen weken hebben we doorgebracht met de LG BL20 New Chocolate en onze bevinden en ervaringen kunt u in deze review teruglezen.

 Inhoud:
 1.
Vormgeving
 2. Verkooppakket
 3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
 4. Interface
 5. Key features
 6. Messaging
 7. Internet
 8. Multimedia
 9. Camera
 10. Overige mogelijkheden
 11. Voor- en nadelen
 12. Conclusie


  1. Vormgeving
Vormgeving was reeds het aspect waar de LG KG800 Chocolate het van moest hebben, en ook bij de LG BL20 New Chocolate ligt de nadruk op dit vlak. We kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat we spontaan beginnen te watertanden als onze ogen de sexy body van de LG BL20 New Chocolate vinden. Het toestel ziet er heerlijk uit en aan elk detail is aandacht besteed.

Voorzijde
De voorzijde van de LG BL20 New Chocolate ziet er mysterieus en ondoorgrondelijk uit, vooral als het beeldscherm van de slider uitgeschakeld is. Als we het beeldscherm inschakelen zien niet alleen het heldere beeldscherm zelf tot leven komen, maar ook een achttal touch-sensitive toetsen waarmee we het toestel kunnen bedienen. Doordat deze toetsjes rood verlicht zijn vormen ze een scherp en prachtig contrast met de diepe zwarte kleuren van het toestel.

LG BL20 New Chocolate
LG BL20 New Chocolate

Schuiven we de LG BL20 New Chocolate open, dan zal een felrood toetsenbordje met reguliere druktoetsen zichzelf blootgeven. De toetsen zelf zijn gemaakt van glanzend rood materiaal en worden gescheiden door subtiele zilveren randjes. Om plaats te maken voor handige snelkoppelingen heeft LG de groene en rode hoorn op het toetsenbordje geplaatst. Aan de zijkanten van het uitgeschoven toetsenbordje is een zilveren bies te vinden, die doorloopt in de rest van het toestel.

Achterzijde
De achterzijde van de LG BL20 New Chocolate is al net zo mysterieus als de voorkant. Eén groot glanzend zwart geheel, met wat steekwoorden en een klein cameralensje als hints. Aan de cameralens kunnen we natuurlijk al zien dat we fotootjes kunnen schieten met de slider, maar de tekst naast de camera maakt duidelijk aan hoeveel megapixels we kunnen denken, namelijk 5. Daarnaast is te zien dat we te maken hebben met een Schneider Kreuznach lens.

Achterzijde LG BL20 New Chocolate
Achterzijde LG BL20 New Chocolate

Zijkanten
Het zilveren biesje dat bij het uitschuifbare toetsenbord begon brengt ons naar de zijkanten van de LG BL20 New Chocolate, waarbij we aan de linkerzijde beginnen. De zilveren biest doorbreekt de zwarte stilte en geeft het toestel wat extra 'kick'. Bovenaan komen we aan bij een klepje dat we kunnen openschuiven om het toestel op te laden, om de headset op aan te sluiten of om het toestel aan de PC te koppelen.

Linkerzijde LG BL20 New Chocolate
Linkerzijde LG BL20 New Chocolate

De rechterzijde heeft hetzelfde zilver glanzende biesje als de linkerzijde. Aan de rechterkant valt echter beduidend meer te vinden qua knopjes dan aan de linkerkant. De drie knopjes die we rechts vinden zijn verwerkt in zwart mat plastic zodat ze niet opvallen en het design van het toestel verstoren. Bovenaan beginnend vinden we twee volumetoetsen, geplaatst onder elkaar, en verder naar beneden de sluitertoets van de camera. Ook de achterkant heeft een prachtige vormgeving, maar helaas zijn de toetsjes die we hier vinden niet zo gemakkelijk te gebruiken. Als je ze probeert in te drukken heb je het niet gevoel dat je de toets ook echt indrukt. De toets reageert wel, maar het gevoel van het indrukken van een toets is niet aanwezig.

Rechterzijde LG BL20 New Chocolate
Rechterzijde LG BL20 New Chocolate

Bovenzijde
De bovenzijde van de LG BL20 New Chocolate is geheel felrood en bevat een klein toetsje waarmee je het toestel kunt vergrendelen en ontgrendelen. Dat kan je natuurlijk ook doen door de New Chocolate open te schuiven, maar als je het toetsenbord niet nodig hebt volstaat dit toetsje ook om de weg vrij te maken voor wat je wilt doen. Handig als je bijvoorbeeld alleen maar een muziekje wilt luisteren.

Bovenzijde LG BL20 New Chocolate
Bovenzijde LG BL20 New Chocolate

Onderzijde
Aan de onderzijde vinden we dezelfde rode kleur als aan de bovenzijde en het enige dat we verder hier vinden is een kleine opening waarachter het microfoontje verstopt zit zodat je gesprekken kunt voeren.

Onderzijde LG BL20 New Chocolate
Onderzijde LG BL20 New Chocolate

LG is er met de BL20 New Chocolate wederom in geslaagd een waar stijl-statement te maken. Het toestel ziet er sexy, mysterieus, strak en afwisselend uit en LG heeft geen enkel detail overgeslagen. Door het zwart af te wisselen met een felrode kleur en een zilveren biesje heeft LG ervoor gezorgd dat de BL20 New Chocolate er alles behalve saai uitziet.

Cijfer:
9
 
Het design is adembenemend mooi en strak, met nette afwerking. Jammer dat de sneltoetsen niet goed werken.  2. Verkooppakket
Het pakket waarin de LG BL20 New Chocolate wordt geleverd bevat alles wat je nodig hebt, niets meer en niets minder. Om het toestel op te laden wordt de meegeleverde datakabel gebruikt, deze kan je namelijk aan de lader koppelen en vervolgens aan het stroom hangen. Ook een stereo headset en een CD-rommetje met een mini-handleiding zijn meegeleverd.

Verkooppakket LG BL20 New Chocolate
Verkooppakket LG BL20 New Chocolate

Toen we zojuist vertelden dat het pakket alles bevatte wat je nodig hebt, maar dan ook niets meer en niets minder, bedoelden we eigen dat het pakket vrij 'basic' uitgerust is. Een fashion-device als de LG BL20 New Chocolate zou je graag willen beschermen tegen krassen en beschadigingen. Het was daarom wenselijk geweest als LG een mooi vormgegeven tasje meegeleverd zou hebben, vooral ook omdat het materiaal van het toestel erg snel bekrasd raakt. Het is geen must, maar het meeleveren van een geheugenkaartje zodat je direct aan de slag kunt met foto's en video's was leuk geweest.

Cijfer:
7
 
Het pakket bevat alle basisdingen die we nodig hebben, maar extraatjes waren leuk geweest.  3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Op dit gebied zijn we erg te spreken over de LG BL20 New Chocolate. Het toestel heeft altijd goed bereik als andere toestellen dat ook hebben en doet dus niet onder voor anderen. We hoeven dus niet snel bang te zijn dat we geen bereik zullen hebben op plaatsen waar we dat met een vorige mobiele telefoon ook hadden. Als we iemand opbellen zijn we altijd goed te horen en is de lijn duidelijk en zonder ruis. Ook de persoon aan de andere kant van de lijn is altijd goed te verstaan.

De LG Bl20 New Chocolate scoort zeer goed als het op uithoudingsvermogen aankomt. De meeste mobiele telefoons van tegenwoordig houden het geen dag meer vol als je het internet gebruikt en af en toe naar een muziekje luistert, maar bij de LG BL20 New Chocolate hebben we daar geen problemen mee. We kunnen naar hartelust internetten, muziek luisteren en foto's schieten en het toestel hoeft nog niet opgeladen te worden en gaat zeker een goede werkweek mee. Wat we echter wel ondervinden is, als het toestel nog maar twee van de drie blokjes van de accu overheeft, dat deze binnen een dag al leeg zijn. Heb dus niet de valse hoop om het toestel dan nog niet aan de lader te hangen als je er een hele dag mee wil bellen en SMSen. Ook de temperatuur heeft een nadelige invloed op het uithoudingsvermogen. Bij lage temperaturen houdt de LG Bl20 New Chocolate het aanzienlijk minder lang vol. Toch zijn we meer dan tevreden over het uithoudingsvermogen.

Cijfer:
9
 
De accu houdt het goed vol, de ontvangst is goed en bellen is altijd luid en duidelijk.  4. Interface
De LG BL20 New Chocolate heeft een kristalhelder beeldscherm dat door het gebruik van felle kleuren goed tot zijn recht komt. Het beeldscherm heeft de beschikking over 262.000 kleuren en in combinatie met de voorgeïnstalleerde achtergrondjes is het scherm direct een ware lust voor het oog. Het startscherm kan je zelf opvrolijken met de plaatjes die reeds aanwezig zijn, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen een eigen foto te gebruiken als achtergrond. Op het startscherm zijn natuurlijk de standaard dingen te vinden zoals de tijd, je profiel, de sterkte van je accu, je netwerkdekking en je netwerkprovider.

Handige snelkoppelingen
Handige snelkoppelingen

Iets waar de ontwikkelaars van de LG BL20 New Chocolate goed over hebben nagedacht zijn de handige snelkoppelingen die te bereiken zijn met de touch-sensitive toetsen onder het beeldscherm. Allereerst vinden we linksonder een toetsje dat je direct naar je laatst gebruikte functies brengt. Hierdoor heb je altijd de functies die je het meest gebruikt binnen een paar aanrakingen binnen handbereik.

Handige snelkoppelingen
Handige snelkoppelingen

Via de snelkoppelingen of door de middelste touch-sensitive toets aan te raken kan je direct naar het menu navigeren, waar direct de invloed van LG's 3D S-Class interface te zien is. Het menu bestaat uit 12 kleurrijke icoontjes die duidelijk aangeven wat je er kunt vinden.

Menu LG BL20 New Chocolate
Menu LG BL20 New Chocolate

3D S-Class Interface
Ondanks dat de LG Bl20 New Chocolate geen touchscreen toestel is heeft LG toch har 3D S-Class interface meegegeven aan haar chocolaatje. De LG BL20 New Chocolate is het eerste toestel zonder touchscreen dat deze interface bezit. Het leuke is echter wel dat deze interface veel beter tot zijn recht komt op een toestel als de LG BL20 New Chocolate. Als je de touch-sensitive toets rechtsonder aanraakt zullen de widgets verschijnen die standaard op het toestel aanwezig zijn. Deze widgets geven een leuke en persoonlijke draai aan de BL20 New Chocolate. We beginnen bij de contactpersonen. Als je deze op een leuke manier wilt weergeven kan je ze toevoegen aan de contacten-widget. Vervolgens zullen deze contactpersonen in een carrousel weergegeven worden.

Contacten widget LG BL20 New Chocolate
Contacten widget LG BL20 New Chocolate

Gaan we een plaatsje naar rechts dan vinden we de agenda widget. Vanuit hier kan je direct je afspraken bekijken, de gegevens ervan lezen en kiezen voor een maandweergave of dagweergave. Zo heb je direct zicht op wat je allemaal te doen hebt.

Agenda widget LG BL20 New Chocolate
Agenda widget LG BL20 New Chocolate

Na deze widget komt de widget met notities. Je kunt zelf memo's aanmaken, bijvoorbeeld om dingen te houden of even snel iets in te kunnen tikken zodat je dat later terug kunt zoeken.

Notities widget LG BL20 New Chocolate
Notities widget LG BL20 New Chocolate

De volgende widget die we tegenkomen is de weer widget. Met deze widget kan je de actuele weersvoorspellingen ophalen. Hiervoor maak je wel verbinding met het internet, let er dus op dat dit aanvullende kosten met zich mee kan brengen.

Weer widget LG BL20 New Chocolate
Weer widget LG BL20 New Chocolate

De volgende widget is één van de handigste widgets die de LG BL20 New Chocolate bezit. LG heeft namelijk een handige RSS reader ingebouwd als widget. Hiermee kan je direct het laatste nieuws downloaden van je favoriete websites. Je kunt een lekker aantal websites in de RSS reader zetten en de widget zal je dan direct voorzien van het laatste nieuws. Let ook bij deze widget op dat dit extra geld kan kosten omdat je een verbinding maakt met het internet.

RSS widget LG BL20 New Chocolate
RSS widget LG BL20 New Chocolate

De laatste widget die we tegenkomen is de wekker. Deze kan je met een paar aanrakingen zetten, waarna je lekker wakker zal worden met het muziekje of toontje dat jij hebt toont.

Wekker widget LG BL20 New Chocolate
Wekker widget LG BL20 New Chocolate

De interface en de prachtige widget-functionaliteit die LG heeft meegegeven aan haar BL20 New Chocolate doet het toestel ontzettend goed. Het maakt de LG BL20 New Chocolate, ondanks dat het geen touchscreen toestel is, zeer intuïtief. De widgets zijn ontzettend praktisch en maken dat je met een paar aanrakingen zeer uitgebreide functies kunt openen en bedienen. Daarnaast is de gehele interface qua look zeer mooi en helder, maar vooral erg duidelijk.

Cijfer:
9
 
De interface werkt erg soepel, is intuïtief, zeer functioneel maar vooral ook mooi.  5. Key features
De LG Bl20 New Chocolate koop je niet omdat dit het meest high-end toestel is dat je in de winkels kunt vinden, je koopt het toestel omdat je helemaal weg bent van haar design. De LG BL20 New Chocolate heeft werkelijk een adembenemend design en dat is dan ook wat het toestel zal maken of breken. Gezien het succes van de eerste Chocolate zal ook de BL20 New Chocolate een hardloper gaan worden. Omdat LG de specs van het toestel heeft mee laten gaan met de tijd wordt de LG BL20 New Chocolate een perfecte combinatie van looks en features.

LG BL20 New Chocolate
LG BL20 New Chocolate

Cijfer:
8
 
De key feature van de LG BL20 New Chocolate is haar design en daar valt niets over te klagen.  6. Messaging
Op het gebied van messaging kom je met de LG BL20 New Chocolate totaal niets tekort. Dankzij de UMTS en HSDPA ondersteuning heb je snel je mailtjes binnengehaald en beantwoord en schieten je SMSjes met raketsnelheid je outbox uit. Een SMS heb je zo getikt met de toetsjes van de LG BL20 New Chocolate. De toetsen liggen prettig uit elkaar met handige afscheidingen en zijn groot genoeg dat je altijd lekker kunt typen, zelfs als je vingers niet één van de dunsten zijn.

SMSen met de LG BL20 New Chocolate
SMSen met de LG BL20 New Chocolate

SMSen met de LG Bl20 New Chocolate is erg gemakkelijk. De SMS mogelijkheden werken prettig en heb je in een mum van tijd door. Je kan ervoor kiezen T9 aan te zetten tijdens het SMSen, maar als je dit niet wilt kan je het natuurlijk ook uitschakelen. Je kunt berichten opslaan als concept en later versturen, het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. Het minpuntje aan het SMSen op de LG BL20 New Chocolate is wel dat, ondanks dat de interface van het toestel zo intuïtief is, de SMSjes in je inbox gewoon onder elkaar worden weergegeven. Dit is duidelijk en overzichtelijk, dat wel, maar tegenwoordig prefereren veel mensen toch weergave in chat-stijl.

Cijfer:
8
 
SMSen gaat prima en voelt comfortabel, de toetsjes typen erg prettig en je hebt genoeg ruimte.  7. Internet
Zoals we eerder al aangaven beschikt de LG BL20 New Chocolate over UMTS en HSDPA internetondersteuning, wat ervoor zorgt dat je de beste van de beste snelheid tot je beschikking hebt qua mobiel internet. De LG Bl20 New Chocolate beschikt niet over WiFi, wat wel een minpuntje zou kunnen zijn als je vaak het internet op je mobiele telefoon gebruikt terwijl je thuis bent en een draadloos netwerk hebt, maar an sich levert de combinatie van UMTS en HSDPA prima snelheden op. De LG BL20 New Chocolate heeft geen level sensor en draait niet automatisch het beeldscherm mee als we een website bijvoorbeeld in landscape willen bekijken, wat betekent dat we het moeten down met de normale portrait modus.

Internet op de LG BL20 New Chocolate
Internet op de LG BL20 New Chocolate

Internetpagina's worden redelijk snel geopend, maar vaak loop je tegen het probleem aan dat het beeldschermpje van de LG BL20 New Chocolate eigenlijk net te klein is om pagina's goed te kunnen bekijken, tenzij ze aangepast zijn voor de mobiele telefoon. Sommige webpagina's zijn vrij lang qua lengte, waardoor je af en toe behoorlijk wat centimeters naar beneden moet scrollen. Hiervoor kan je de volumetoetsen aan de rechterzijkant van de BL20 gebruiken, maar die zijn verre van ideaal. Druk je er kort op, dan zal het aanwijzertje helemaal naar beneden gaan scrollen, wat niet echt handig is als je bijvoorbeeld halverwege op een link wilt klikken. Gebruik je de touch-sensitive toetsen, die overigens erg goed reageren, dan blijf je deze toetsen aanraken omdat je telkens maar een klein stapje naar beneden gaat.

Het is mogelijk om je favoriete pagina's op te slaan als bladwijzer, waardoor je niet telkens opnieuw de URL van de betreffende website hoeft in te tikken. De browser op zich werkt prima, alleen lange pagina's zijn vervelend door het vele scrollen en door het kleine schermpje van de LG BL20 New Chocolate.

Cijfer:
6
 
Het beeldscherm is vrij klein om fijn te internetten en scrollen werkt niet prettig. Het internet is echter wel snel.  8. Multimedia
De muziekspeler van de LG BL20 New Chocolate is vrij uitgebreid. Als je de muziekspeler opstart zal je een standaard interface te zien krijgen waarop je de titel van de track en de artiest kunt zien,, maar ook de naam van het album, de duur van de track en hoe lang de track reeds heeft gespeeld. Dit is meer dan voldoende informatie. Een klein puntje dat we wel jammer vinden is dat er geen album-art zichtbaar is. Dit album hebben we op meerdere mobiele telefoons geplaatst en bij andere toestellen is de album art van dit album wel zichtbaar, maar bij de LG Bl20 New Chocolate niet.

Muziekspeler van de LG BL20 New Chocolate
Muziekspeler van de LG BL20 New Chocolate

Naast de bovengenoemde interface heb je de mogelijkheid om alle informatie op een andere manier te kijken, eentje die wat dynamischer is. Je kan voor 'dynamische' weergave kiezen, waarbij bepaalde patronen op de maat van de muziek op het beeldscherm zullen ronddansen. Als je tijdens het muziek luisteren iets wilt doen, bijvoorbeeld rondsurfen op het internet, dan kan je er ook voor kiezen om de muziekspeler op de achtergrond te laten doorspelen. Headsetje inpluggen en je bent er klaar voor!

Muziekspeler van de LG BL20 New Chocolate
Muziekspeler van de LG BL20 New Chocolate

Met de geïngreerde equalizer kan je een bepaalde muziekstijl meegeven aan de tracks die je afspeelt. Terwijl we hier wat mee rommelen komen we erachter dat dit best wel wat invloed heeft op de muziek, en dat alleen maar ten goede van de LG Bl20 New Chocolate. Het is dus echt aan te raden om de muziekstijl te kiezen waar je tracks in passen.

Equalizer van de LG BL20 New Chocolate
Equalizer van de LG BL20 New Chocolate

De kwaliteit van de muziekspeler is redelijk te noemen. De rustige nummers worden prima afgespeeld en klinken goed, maar als je een hardrock of techno liefhebber bent is het niet aan te raden om je tracks hard aan te zetten op de LG BL20 New Chocolate. Het geluid vervormt al snel doordat het door het kleine speakertje geperst wordt en de meegeleverde headset biedt daarbij ook niet veel uitkomst. De kwaliteit daarvan kan vergeleken worden met het speakertje. Tip van ons is dus om je muziek lekker rustig te houden als je ook echt van het geluid wilt genieten.

Cijfer:
6
 
Geluid vervormt snel, maar de looks van de muziekspeler zijn erg mooi.  9. Camera
De LG BL20 New Chocolate heeft een 5 megapixel camera met een Schneider Kreuznach lens. De functionaliteit van de camera is vrij uitgebreid en prima te noemen voor een toestel van dit kaliber en in dit marktsegment. In het startscherm zal je direct een aantal mogelijkheden worden aangeboden. Van boven naar beneden kan je teksten inscannen, daar komen we later op terug, de videocamera inschakelen, een foto nemen, de fliter aanpassen en inzoomen op het object dat je wilt fotograferen. Voor de start een prima aantal mogelijkheden zouden we zo zeggen.

Camera van de LG BL20 New Chocolate
Camera van de LG BL20 New Chocolate

Als je echter het instellingenmenu induikt, die je kan bereiken door, als je de BL20 New Chocolate in landscape vasthoudt, de linker ondertoets aan te raken. De opties die je dan eerst te zien krijgt zijn het instellen van de afbeeldingsgrootte, het kiezen van effecten (bijvoorbeeld sepia en zwart / wit), het instellen van de witbalans, het aan- of uitzetten van de nachtmodus en het instellen van de zelfontspanner.

Instellingsmogelijkheden van de LG BL20 New Chocolate
Instellingsmogelijkheden van de LG BL20 New Chocolate

Alsof dat nog niet genoeg is kunnen we ook nog instellingen veranderen met betrekking tot het maken van de foto's. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het instellen van waar je foto's opgeslagen moeten worden (op de geheugenkaart of in het telefoongeheugen), of je de pictogrammen aan de rechterkant wilt verbergen, of je de foto wilt zien die je net hebt vastgelegd en of je het sluitergeluid aan of uit wilt hebben.

Instellingsmogelijkheden van de LG BL20 New Chocolate
Instellingsmogelijkheden van de LG BL20 New Chocolate

Tekst scannen
Een leuke, maar redelijk nutteloze mogelijkheid van de camera is de functie 'Tekst scannen'. Door deze optie te kiezen kan je een foto maken van een tekst, die vervolgens als een soort tekening wordt vastgelegd. Na het vastleggen zou je de mogelijkheid verwachten om de tekst op een bepaalde manier te kunnen converteren naar bijvoorbeeld een tekstbestandje of een notitie, maar de enige mogelijkheid die je hebt is om de afbeelding op te slaan. Je kunt dus wel snel een fotootje schieten van een tekst zodat je deze kunt onthouden, maar overschrijven of overtypen zal daarna toch echt nodig zijn.

Tekst scannen met de LG BL20 New Chocolate
Tekst scannen met de LG BL20 New Chocolate

De foto's zelf
Je kunt ervoor kiezen om je foto's op een geheugenkaartje op te slaan, iets dat je natuurlijk wel eerst zelf moet aanschaffen. Dit werkt prima, maar het is echter wel vervelend dat de geheugenkaart niet gemakkelijk aan de zijkant in het toestel geschoven kan worden. Hierdoor moet je telkens als je van geheugenkaart wilt verwisselen de achterklep van het toestel schuiven, niet echt handig. Als je een serie foto's gemaakt hebt kan je deze gemakkelijk terugvinden in de galerij van de LG BL20 New Chocolate, welke te vinden is in het menu onder het kopje 'mijn media'. Je krijgt daarbij eerst een overzichtje van alle foto's die je hebt gemaakt, maar als je de middelste touch-sensitive toets aanraakt zal de foto vergroot worden en uitgesmeerd worden over het scherm. Ga je nu naar links of rechts, dan wordt de volgende foto in beeld geschoven. Dit werkt prima.

Fotogalerij van de LG BL20 New Chocolate
Fotogalerij van de LG BL20 New Chocolate

Nu we een aantal foto's gemaakt hebben met de LG BL20 New Chocolate willen we onze kiekjes wel eens op een groter scherm kijken. We koppelen het toestel aan onze PC en laden onze foto's binnen een mum van tijd over. Als we de foto's op groter scherm bekijken zien we dat ze niet altijd even scherp zijn. De camera doet er redelijk lang over om een foto te maken, waardoor foto's al snel bewogen zijn. Je moet dus echt stokstijf stilstaan voordat een foto een beetje goed wil lukken, ten minste als je ook wat details in je plaatjes wilt hebben. Een minpuntje van de camera vinden we dus de scherpte van de foto's, deze lijkt de camera niet altijd goed te kunnen pakken. Een tweede nadeel aan de camera is dat de doortekening in de foto's niet altijd goed is. Details vallen weg tegen andere objecten op de foto, wat jammer is in het algehele plaatje.

De LG Bl20 New Chocolate is natuurlijk geen cameraphone, waardoor de camera alleen een handige extra feature van het toestel is, maar toch verwachten we in het algemeen wel meer van een 5 megapixel camera met Schneider Kreuznach lens.

Foto geschoten met de LG BL20 New Chocolate (Klik voor een vergroting) Foto geschoten met de LG BL20 New Chocolate (Klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de LG BL20 New Chocolate (klik voor een vergroting)


Cijfer:
7
 
De LG BL20 New Chocolate is geen cameraphone, maar de verwachtingen lagen hoger dan de prestaties.  10. Overige mogelijkheden
Naast de eerder genoemde mogelijkheden is het erg prettig dat je met de LG Bl20 New Chocolate ook tot op bepaalde hoogte kunt navigeren. De BL20 New Chocolate mag dan geen GPS ontvanger hebben, maar door de standaard implementatie van Google Maps zal je toch aardig op weg komen. Het leuke aan Google Maps, en natuurlijk aan dat LG dit standaard op de BL20 heeft geïnstalleerd, is dat je informatie kunt opvragen over allerlei dingen bij jou in de buurt of op je bestemming. Als je bijvoorbeeld iets wilt gaan drinken, maar je weet geen café in de buurt, dan kan je de Google Maps applicatie opstarten om te kijken wat er in de buurt is. Als je wat interessants hebt gevonden kan je bekijken waar het café zich bevindt, hoe je er kan komen en je krijgt zelfs direct het telefoonnummer te zien, dat je ook direct kunt bellen om eventueel een reservering te maken.

Informatie via Google Maps
Informatie via Google Maps

Voordat we beslissen om naar dit café te gaan lezen we eerst de beoordelingen erover. Je kunt korte tekstjes lezen die bezoekers van het café hebben geplaatst en het aantal sterren bekijken dat bezoekers aan het café hebben gegeven. Dit café valt wel in de smaak bij ons, nu moeten we er alleen nog komen!

Beoordelingen via Google Maps
Beoordelingen via Google Maps

We gaan op pad en kiezen voor 'routebeschrijving', waarna de LG Bl20 New Chocolate ons precies de weg zal wijzen. In de vorm van tekst krijg je te zien waar je naartoe moet gaan.

Navigeren via Google Maps
Navigeren via Google Maps

Het leukste is echter nog wel dat we, als we het nog niet gemakkelijk kunnen vinden, Google Streetview gedeeltelijk kunnen inschakelen en een foto kunnen opvragen van het desbetreffende café, handig geplaatst op het kaartje.

Google Streetview op de LG BL20 New Chocolate
Google Streetview op de LG BL20 New Chocolate

De navigatiemogelijkheden van de LG BL20 New Chocolate zijn in elk geval zeer uitgebreid, vooral voor een toestel zonder GPS ontvanger. Als je Google Maps gebruikt moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je een internetverbinding gebruikt. Zorg er dus voor dat je een klein internetabonnementje hebt op je mobiele telefoon of dat je rekening houdt met verhoogde datakosten als je de rekening krijgt. Echt handig, zo'n sexy klein apparaatje dat je ook nog eens brengt waar je wezen moet!

Games en gadgets
De LG BL20 New Chocolate bevat een groot aantal spelletjes waar je je de eerste uren zeker niet zult vervelen. Standaard staan twee spelletjes volledig geïnstalleerd, namelijk Sudoku Café en Mini Game Planet, maar daarnaast zijn ook 6 demo games geïnstalleerd. Als je na het spelen van een demo game verder wilt gamen, dan kan je deze tegen betaling downloaden.

Games op de LG BL20 New Chocolate
Games op de LG BL20 New Chocolate

De LG BL20 New Chocolate beschikt ook over allerlei andere handige gadgets, zoals bijvoorbeeld een agenda, een stopwatch, het omrekenen van een eenheden en een calculator. Alle functies spreken natuurlijk voor zich.

Calculator op de LG BL20 New Chocolate
Calculator op de LG BL20 New Chocolate

Cijfer:
8
 
Vooral de navigatiemogelijkheden zijn erg uitgebreid! Alles wat je nodig hebt is aanwezig.  11. Voor- en nadelen
Het wordt weer tijd om een einde aan onze review te gaan breien. We hebben de afgelopen paar weken de LG BL20 New Chocolate uitgebreid kunnen gebruiken en kunnen testen. Hier volgt een overzicht van de voor- en nadelen die we hebben ondervonden in de afgelopen weken.
  Voordelen
 • Design: Het design van de LG BL20 New Chocolate is werkelijk adembenemend, strak en met oog voor detail.
 • Beeldscherm: Het beeldscherm van de LG BL20 New Chocolate is erg scherp, helder en kleurrijk.
 • Touch-sensitive toetsen: De touch-sensitive toetsen van de LG BL20 New Chocolate reageren direct en beter dan we tot nu toe hebben meegemaakt.
 • SMSen: SMSen gaat hartstikke fijn met de LG Bl20 New Chocolate.
 • Accu: De accu houdt het toch een aantal dagen vol, ondanks intensief gebruik van de functies van de LG BL20 New Chocolate.
 • Widgets: De widgets van de 3D S-Class interface werken praktischer dan ooit.
 • Navigatie: Ondanks dat de LG BL20 New Chocolate geen GPS ontvanger heeft, zijn de navigatiemogelijkheden zeer uitgebreid.


 • Nadelen
 • Vet: De LG BL20 New Chocolate wordt erg snel vettig.
 • Sneltoetsen: De sneltoetsen aan de rechter zijkant van het toestel zijn bijna niet te gebruiken. Ze kunnen niet gemakkelijk ingedrukt worden en reageren slecht.
 • Scrollen: Scrollen gaat nog niet zo gemakkelijk. De sneltoets gaat te snel, de touch-sensitive toetsen te langzaam.
 • Geheugenkaart: Het was gemakkelijker geweest als de geheugenkaart aan de zijkant van het toestel ingegeven kon worden in plaats van eerst de achterklep los te moeten maken.
 • Camera: De verwachtingen die we van de 5 megapixel camera met Schneider Kreuznach lens hadden lagen hoger dan de prestaties van het toestel. Scherpstellen en doortekening zijn twee heikele puntjes.


  12. Conclusie
Wanneer we de cijfers van alle categorieën bij elkaar optellen, scoort de LG BL20 New Chocolate 77 van de 100 punten, in een rapprtcijfer vertaalt zich dit in een 7,7 als eindcijfer. In onze ogen een prima cijfer voor een toestel als de LG BL20 New Chocolate.

De LG BL20 New Chocolate moet het echt van haar design hebben en dat is dan ook een punt waar niet over te twisten valt, het design van de slider is namelijk tot in de puntjes perfect uitgewerkt, geen detail is daarbij overgeslagen. Door de mooie afwerking van de interface, plus het gebruiksgemak daarvan, is de LG BL20 New Chocolate een mooi, maar ook heel handig telefoontje.

Qua design mag de LG BL20 New Chocolate helemaal super zijn, maar qua functies laat LG toch wat puntjes vallen. De muziekspeler had qua kwaliteit beter mogen zijn, evenals de camera, en het gebruik van de sneltoetsen aan de zijkant is soms gewoon onmogelijk. Wel zijn we erg te spreken over de navigatiemogelijkheden die het toestel biedt, ook al heeft het geen GPS ontvanger.

We kunnen hierdoor niet anders zeggen dan dat de LG BL20 New Chocolate een echte design-killer is. Gaat het toestel dan net zo'n hardloper worden als de LG KG800 Chocolate? Who knows... maar dicht in de buurt van de verkoopcijfers van de eerste Chocolate zal de New Chocolate ongetwijfeld komen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie