Review: Samsung S7070 Diva

20-03-2010  |  Tanja van Stein


Begin dit jaar werd de Samsung S7070 Diva gepresenteerd. Kan je met deze Diva zorgeloos over de catwalk schrijden en is dit toestel divalicious genoeg? Ons vrouwenpanel geeft uitgebreid antwoord!

Op 1 Februari 2010 Werden in de Westergasfabriek in Amsterdam, tijdens de Amsterdam Fashion week, twee nieuwe ladyphones gepresenteerd door topmodel Yfke Sturm. Beide toestellen dragen de naam Diva. Yfke Sturm is al enige tijd het gezicht van de Samsung ladyphones. Natuurlijk kennen we Yfke van het programma 'Holland's Next Top Model' en het boek 'Yfke's Model Secrets'. Ook weten we dat ze een topmodel is, maar hoe is dat nou zo gekomen. Voor we je meenemen op de catwalk langs de Samsung S7070 Div,a nemen we je eerst mee langs een stukje geschiedenis van het gezicht van de nieuwste Samsung ladyphone.

Yfke is in 1997 ontdekt als model toen ze met haar moeder aan het winkelen was in de Hema in Amsterdam. Ze werd aangesproken door een medewerker van Elite Model Management en deed op 15-jarige leeftijd mee aan de Elite Model Look. Nadat ze deze had gewonnen, won ze aansluitend de International Elite Model Look Contest. Yfke heeft gewerkt voor internationale tijdschriften zoals Voque, Harpers Bazaar, Elle, Marie Claire, Allure, Cosmo en LâOfficiel. Ze is verschenen in campagnes van Ralph Lauren, Calvin klein, Emporio Armani, Gianfranco Ferre, DKNY, Escada, H&M en Carolina Herrera. Verder werkte ze ook voor Panténe, Laboratoires Garnier, Biotherm, XOXO en J.Lo. Tevens liep ze op de catwalk voor designers zoals Ralph Lauren, Calvin Klein, Versace, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, DKNY, Emporio Armani, Yves saint Laurent en Victoria's Secret.

Op 2 Juni 2009 zagen we Yfke voor het eerst als het gezicht van Samsung. Toen presenteerde zij vol glamour de Samsung Allure S S5050. Na deze korte geschiedenisles is het tijd om te beginnen aan waar het om draait: de review van de Samsung Diva S7070. Volgs ons mee over de catwalk langs dit high fashion toestel.

Inhoud:
1.
Vormgeving
2. Verkooppakket
3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
4. Interface
5. Key features
6. Messaging
7. Internet
8. Multimedia
9. Camera
10. Overige mogelijkheden
11. Voor- en nadelen
12. Conclusie


1. Vormgeving
De Samsung Diva S7070 is qua vormgeving een echte ladyphone. Dit zien we terug in de gebruikte kleuren en materialen. Hier komen we later uiteraard op terug. We kijken eerst even naar de afmetingen van de Samsung Diva S7070. Het toestel is 101 millimeter lang en 55 millimeter breed. Met een dikte van 13 millimeter kunnen we het toestel aardig compact noemen, zeker omdat we hier te maken hebben met een touchscreen toestel. Nu zal de Samsung Diva S7070 een extra rondje over de catwalk doen en zich van alle kanten showen.

Voorkant
Als we naar de voorkant van de Samsung Diva S7070 kijken, kunnen we meteen concluderen dat deze opvallend is. De Samsung Diva S7070 is een touchscreen telefoon die beschikt over een capatatief touchscreen. Naast een helder TFT scherm met 16.000.000 kleuren en een grootte van 240 x 320 pixels, zijn de bedieningsknoppen een ware eye catcher. In het geval van de Samsung Diva S7070 kunnen we spreken van 'less is more'. De voorkant is vrij simpel, maar door het gebruik van de diamantvormige middentoets, die ook nog eens glimt als een diamant, blijft de rustige vormgeving absoluut niet ongezien! De diamantvormige middentoets bevindt zich onder het scherm en dient als de terug toets. Ben je lekker aan het navigeren in het menu, dan kan je met een druk op deze toets een stap terug. De rest van de voorkant is geheel wit. Links van deze toets zien we de zogenaamde opneemtoets. Hiermee kun je een gesprek aannemen of vanuit de standbystand direct in het oproepenmenu komen. Rechts van de diamantvormige toets vinden we de toets om gesprekken te beëindigen.

Samsung S7070 Diva
Samsung S7070 Diva

Aan de achterkant is de Samsung S7070 Diva voorzien van een ruitjespatroon. Het patroon is mooi symmetrisch en strak afgewerkt. De ruiten die door het patroon ontstaan bollen iets op en het doen ons toch een beetje denken aan een springkussen. Bovenaan precies in het midden bevindt zich de camera lens. De Samsung Diva S7070 beschikt over een 3.2 megapixel, waar we verderop in deze review uitgebreid op terugkomen. Naast de lens van de camera is de speaker vormgegeven in 3 kleine streepjes.

Achterkant Samsung S7070 Diva
Achterkant Samsung S7070 Diva

De zijkanten
Na de voorkant en de achterkant van het toestel uitgebreid bekeken te hebben showen we nu de zijkanten. Wat direct opvalt is de chromen rand die zich tussen de voor- en de achterkant van het toestel bevindt en die helemaal rondom loopt. Deze neemt voor de helft de zijkanten in beslag, de andere helft is het parelmoeren deel van de achterkant. Als eerste werpen we een blik op de linker zijkant van het toestel. Links bovenaan zien we een klein gaatje. Dit is het gaatje waaraan je een telefoonsieraad kunt bevestigen. Vroeger was dit soms nog best een gedoe met een klein gleufje waar je het lusje van het sieraad doorheen moest wurmen, tegenwoordig gaat dit een stuk makkelijker! Je dient wel even de achterklep van het toestel te verwijderen, vervolgens zie je op de plek van het gaatje een haakje zitten waar je heel gemakkelijk het lusje van je telefoonsieraad overeen kan hange. Dan bevestig je de achterklep weer en het sieraad zit goed vast aan je toestel. Wij vinden dit een erg goed punt van de Samsung Diva S7070, zeker omdat bijna alle vrouwen bij ons op de redactie graag een hip sieraad aan hun telefoon hebben! Als we verder kijken naar de linker zijkant zien we onder de opening voor het telefoonsieraad de twee volumetoetsen. Hiermee kunnen we het toetsenbord volume harder of zachter zetten en de intensiteit van de trilstand instellen. Ook kunnen we tijdens het voeren van een gesprek het volume met deze toetsen regelen. In het geval van de Samsung Diva S7070 kunnen deze toetsen ook gebruikt worden om door lijsten te scrollen. Zoals bijvoorbeeld door je telefoonboek of door het menu. Erg handig! Als laatste zien we onderaan de linker zijkant de ingang voor de lader. Uiteraard is deze, zoals we gewend zijn van Samsung, netjes afgewerkt met een klepje.

Linkerkant Samsung S7070 Diva
Linkerkant Samsung S7070 Diva

Vervolgens neemt de Samsung Diva S7070 een nieuwe pose aan op de catwalk en showt ons de rechter zijkant. Hier zien we maar twee knoppen. Onderaan zit de sneltoets voor de camera, die tevens gebruikt kan worden om een foto te schieten. Daarboven zien we een toets om het scherm te vergrendelen. Een druk op de knop en het scherm is vergrendeld. Een voordeel is dat je het toestel niet kunt ontgrendelen door op diezelfde toets te drukken. Je dient het toestel alleen ontgrendelen via het touchscreen. Dit voorkomt dat als het knopje in je tas per ongeluk ingedrukt wordt, het toestel direct van zijn vergrendeling af is.

Rechterkant Samsung S7070 Diva
Rechterkant Samsung S7070 Diva

Boven- en onderkant
Ook de boven- en de onderkant worden nog even geshowd. Aan de bovenkant van de Samsung Diva S7070 is niks te zien. Deze is mooi glad afgewerkt en loopt perfect over in de rest van het geheel.

Bovenkant Samsung S7070 Diva
Bovenkant Samsung S7070 Diva

Aan de onderkant zien we een kleine opening in het midden om de achterklep van het toestel te verwijderen zodat we de batterij en de simkaart kunnen plaatsen. Het vergt enige handigheid om deze makkelijk open te krijgen, maar te makkelijk moet het ook niet gaan, het is namelijk wel de bedoeling dat de klep blijft zitten. Links van deze opening zien we een klein gaatje, dit is de microfoon.

Onderkant Samsung S7070 Diva
Onderkant Samsung S7070 Diva

Cijfer:
9
Het design van het toestel is erg mooi uitgevoerd en zal veel jaloerse blikken trekken.



2. Verkooppakket
Ook het pakket is altijd even prachtig, maar Samsung zou Samsung niet zijn als er niet een leuk lady cadeautje bij zit! Op de hoes van de Samsung Diva S7070 Pronkt Yfke Sturm met het toestel in haar ene hand en een hippe tas in haar andere hand. Zowel aan de tas als het toestel hangt een hip sieraad. Dit hippe sieraad is niet zomaar een sieraad, maar een exclusieve Omar Munie design hanger. Omar Munie is bekend van exclusieve handgemaakte design tassen met een behoorlijk prijskaartje. Op de hoes staat ook duidelijk verkondigd dat je zowel de tassenhanger als het telefoonsieraad van Omar Munie er gratis bij krijgt! We verwijderen de hoes en zien een chique verpakking met een lichtroze ruitjes design en glitterende stippen. Hieruit schuiven we de uiteindelijke doos, die gemaakt is van prachtig wit-roze parelmoer gestoffeerd stevig karton.

Pakket Samsung S7070 Diva
Pakket Samsung S7070 Diva

Als we de doos openen zien we gelukkig eerst de Samsung Diva S7070 liggen in een laag van hetzelfde gestoffeerde karton, alleen dan met een ruitjespatroon. Als we de laag verwijderen zien we gelijk de de tassenhanger en het telefoonsieraad liggen. Beide zijn vervaardigd uit bruin gekleurde echt lederen stroken met daartussen roodbruin gekleurde veren en turquoise linten. Ook vinden we een gevlochten lint in de kleuren roze en turquoise met daaraan een hippe kraal. Verder bevat het sieraad nog twee strengen met oliekleurige kraaltjes en onderaan drie houten kralen.

Omar Munie sieraden bij de Samsung S7070 Diva
Omar Munie sieraden bij de Samsung S7070 Diva

Het telefoonsieraad is eigenlijk de kleinere variant van het tassieraad. Als we verder kijken in het pakket zien we dat deze erg compleet is. We vinden een USB kabel en bijbehorende software, de gebruiksaanwijzing en een headset. Fijn aan de headset is dat deze ook wit is en dus perfect bij het toestel past. Het enige dat we eigenlijk missen in het pakket is een geheugenkaart. Op zich is dit geen hele grote ramp aangezien MicroSD geheugenkaartjes tegenwoordig vrij goedkoop te krijgen zijn.

Cijfer:
9,5
We mogen spreken van een zeer uitgebreid pakket met leuke lady extra's. Ook de vormgeving van het pakket is een lust voor het oog!



3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Een mooi vormgegeven toestel en een goed gevuld pakket zijn al mooi meegenomen. Echter willen we natuurlijk onze vriendinnen hier ook over vertellen. En hoe kunnen we dat beter doen dan ze even te bellen met de Samsung Diva S7070 Diva. In het standbyscherm van het toestel staat onderaan middenin een knop naar de telefoonlijst. Hiermee openen we ons telefoonboek. Bovenaan zien we de mogelijkheid om een keuze te maken waaruit we een contact willen selecteren: gewoon uit onze contactenlijst, uit een groep of uit favorieten. Als we de mogelijkheid 'favorieten' aanvinken kunnen we een contact aan een telefoonnummer toevoegen. Als we vervolgens dit contact selecteren, zien we de mogelijkheid om de persoon te bellen of een bericht te sturen.

Contactenlijst is overzichtelijk
Contactenlijst is overzichtelijk

We gaan weer even terug naar het begin scherm van het adresboek en zien hier ook een zoekveld staan. Hier kun je de eerste letter van een naam typen om zo je contact te zoeken. Ook staat daarnaast een schuifbalkje. Als we het schuifbalkje met onze vingers van boven naar beneden slepen verschijnen de letters van het alfabet. Laat de schuifbalk los bij de gewenste letter en je krijgt al je contactpersonen te zien met die letter. Ook kunnen we gewoon met onze vinger door de lijst scrollen, al gebeurt het dan nog wel eens dat bij een aanraking gelijk een contactpersoon geselecteerd wordt. Wij geven zelf dan ook de voorkeur aan de volumetoetsen aan de linker zijkant van het toestel, hiermee kun je ook heel gemakkelijk door al je contacten scrollen. Naast elk contact staat een groene hoorn, door hier op te drukken wordt het geselecteerde contact gebeld.

Makkelijk contacten doorzoeken op alfabet
Makkelijk contacten doorzoeken op alfabet

Uiteraard kan er ook gewoon met het numerieke toetsenbord gebeld worden. Vanuit het standbyscherm selecteren we links onderaan de toetsenbord knop. Ook vanuit deze modus kunnen we ons telefoonboek openen of een SMS bericht sturen. Het correct intypen van een telefoonnummer vraagt eerst wat handigheid, maar na een tijdje gaat dit prima.

Na twee manieren genoemd te hebben om een contactpersoon te bellen is er op de Samsung Diva S7070 ook nog een derde manier aanwezig. Door vanuit het standbyscherm de menuknop te selecteren, dit is de meest rechtse knop, zien we in het menu de mogelijkheid fotocontacten. Hier zien we onze contactpersonen aan wie we een foto toegevoegd hebben. De contactpersonen met foto verschijnen pas nadat je ze een keer gebeld hebt. Je kunt door de foto's scrollen en zo een contactpersoon selecteren. Deze mogelijkheid lijkt zowel qua uiterlijk en gebruikswijze heel erg op het principe van LG. Ook is er de mogelijkheid om het oproepbeheer te bekijken. Deze kan via het menu geselecteerd worden of via de zogenaamde opneemtoets. We krijgen hier een overzicht te zien van wie we gebeld hebben, door wie we gebeld zijn en of we een oproep gemist hebben. Door op het contact te drukken kunnen we precies zien hoe lang we met deze persoon gebeld hebben en wanneer. Zo heb je dus altijd een handig logboek bij de hand.

Fotocontacten zien er leuk uit!
Fotocontacten zien er leuk uit!

We hebben het nu gehad over de mogelijkheden van het tot stand brengen van een gesprek, maar we zijn ook erg benieuwd naar de kwaliteit van het gesprek. We bellen naar een van onze vriendinnen en vertellen over de Samsung Diva S7070. De belkwaliteit is goed, degene aan de andere kant van de lijn is goed te verstaan en het volume kan redelijk hard, zodat een gesprek voeren in een drukke omgeving ook geen probleem is.

Als we naar de ontvangst van het toestel kijken zijn we eigenlijk heel erg enthousiast. Er is eigenlijk altijd wel vol bereik, ook op plekken waar andere toestellen minder goed bereik hebben. Op die plekken heeft ook de Samsung Diva S7070 iets minder bereik, maar nog steeds meer dan de helft van de streepjes! Het uithoudingsvermogen van een toestel is iets wat ook bij de vrouwelijke consument hoog in het vaandel staat. Met de Samsung Diva S7070 zit je zeker goed! Het toestel houdt het ruim vijf dagen vol! In die vijf dagen hebben we gemiddeld tien SMS berichten gestuurd en een half uur gebeld per dag. We zaten per dag een kwartier op internet en luisterden een halfuur naar de MP3 speler. Bluetooth stond uiteraard uit. We vinden dit absoluut een goede prestatie en een weekendje weg zonder je oplader is dus geen enkel probleem!

Cijfer:
8
Er zijn diverse manieren aanwezig om een contactpersoon te bellen en de kwaliteit is prima! Ook de standbytijd van het toestel is uitstekend.



4. Interface
De Samsung Diva S7070 maakt gebruik van de zogenaamde widget interface. Deze hebben we al bij vele toestellen van Samsung voorbij zien komen en blijkt ook een groot succes onder de gebruikers. Elke keer wordt deze interface weer net even iets verbeterd of grafisch iets mooier. Dit is absoluut terug te zien bij de Samsung Diva S7070. het eerste wat meteen opvalt bij het aanzetten van het toestel is het extra thema. Speciaal voor de Samsung Diva S7070 is er een extra thema toegevoegd, volledig in roze ruitjes stijl, plus vrouwelijk vormgegeven menu iconen genaamd Pink Diamond. We komen later nog even terug op het personaliseren van het toestel maar we beginnen nu eerst bij het beginscherm en de widgetbalk.

Startscherm Samsung S7070 Diva
Startscherm Samsung S7070 Diva

De widgetdbalk
Als we naar het standbyscherm gaan, zien we bovenaan drie streepjes dit geeft aan dat er maar liefst drie schermen zijn. Door over het scherm te sliden, kom je terecht op het volgende scherm. Op elk scherm zie je links de widgetbalk. Hierin staan tientallen widgets die je een voor een van de balk af naar het scherm kan slepen. Zo kun je vervolgens gebruik maken van de widget. Er zijn zeer handige widgets aanwezig. Een kalender, een digitale of analoge klok, een memo widget en een widget om de verjaardagen van je vrienden niet te vergeten. Als we door de widgetbalk bladeren, zien we al snel de widgets voor Hyves, Twitter en Facebook. Deze drie social network mogelijkheden zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het leven van de moderne vrouw.

Ontelbare widgets die makkelijk in gebruik zijn
Ontelbare widgets die makkelijk in gebruik zijn

Het menu
Nu gaan we nog wat verder in op het menu en de menustructuur. Als we het menu openen zien we ook weer drie streepjes bovenaan. Ook het menu bestaat uit drie schermen. Als we vervolgens een menu icoon aantikken, krijgen we het submenu in een lijstvorm te zien. Door deze lijst kan ook weer genavigeerd worden met de zogenaamde volumetoetsen, maar ook gewoon met de vingers. Zoals we eerder al vermeldden, diende het scherm vergrendeld te worden door de vergrendelknop aan de zijkant. Ongrendelen gaat echter via het scherm zelf. In het menu kan een teken ingesteld worden om het scherm te ontgrendelen. Je kunt dan kiezen uit negen letters. Vervolgens laat je het vergrendelde scherm oplichten en teken je de ingestelde letter op het scherm. In eerste instantie zou dit handig zijn als wachtwoord dachten wij. Zo kan niet iedereen in je toestel rondneuzen. Maar de Samsung Diva S7070 kan ook gewoon ontgrendeld worden door het on-screen ontgrendel icoontje aan te raken gedurende een aantal seconden. Dit maakt deze feature een leuke mogelijkheid maar eigenlijk totaal onnodig.

Het scherm van de Samsung Diva ontgrendelen
Het scherm van de Samsung Diva ontgrendelen

We zouden ook nog even terug komen op het personaliseren van het toestel. Naaste het thema 'Pink Diamond' kan je kiezen uit een aantal standaard thema's, namelijk zwart, groen en rood. Bij het selecteren van een van deze laatste drie thema's wordt de gekozen kleur, de kleur van de achtergrond en zullen de standaard Samsung iconen getoond worden. Ook is het mogelijk een ander lettertype in te stellen. Je kunt kiezen uit vier verschillende lettertypes. Ook kan de bureablad achtergrond gewijzigd worden naar bijvoorbeeld een van je eigen foto's.

Keuze uit vier verschillende lettertypen
Keuze uit vier verschillende lettertypen

Cijfer:
6
De interface is grafisch zeer mooi uitgewerkt. Jammergenoeg werken diverse widgets niet.



5. Key features
Waar het bij de Samsung Diva S7070 vooral om draait is het leven van de eigentijdse vrouw een stukje makkelijker en aangenamer te maken. Hierbij staat uiteraard ook sociaal netwerken met je vrienden hoog in het vaandel. Zo zou het toestel over de mogelijkheid tot Pop-up SNS beschikken. Pop-up SNS zou je door middel van een pop-up direct moeten laten weten al je vrienden een nieuwe update op een van de sociale netwerksites zoals Twitter en facebook hebben geplaatst. We beginnen met Hyves. We slepen de widget naar het bureaublad en drukken erop. Vervolgens wordt de browser geopend en linkt ons naar de Hyves pagina, waar we vervolgens via de browser onze Hyves pagina kunnen bekijken. Eigenlijk is deze widget niets meer dan een browser favoriet. We hadden gehoopt dat Samsung met haar eigen Hyves programma zou komen maar helaas.

Hyves widget linkt door naar het internet
Hyves widget linkt door naar het internet

De volgende widget die we gaan proberen is de Twitter Widget. Ook deze slepen we van de widgetbalk naar het bureaublad en we drukken op 'Sign In'. Bij het invoeren van onze nickname en wachtwoord worden we weer geconfronteerd met de slechte uitlijning van het toetsenbord. Dit is erg frustrerend. Na onze gegevens ingevuld te hebben loggen we in. Na heel lang wachten, zeker een minuut of drie, verschijnt er een foutmelding. We proberen het nog eens en nog eens en na een uur proberen zakt de moed ons in de schoenen. De Twitter widget werkt niet. Helaas hebben we dit eerder gezien op de Samsung Corby. Ook voor de Facebook widget geldt hetzelfde verhaal. Deze is ook met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen. Dit zien we toch wel als een groot minpunt.

Twitter widget werkt niet
Twitter widget werkt niet

Wat dan wel weer leuk is, is dat je via de widgets gratis nieuwe widgets voor op je toestel kunt downloaden. Als we het gewone menu weer openen, kunnen we bij instellingen ook aanvinken welke widgets we actief willen laten zien in de widgetbalk. Wat betreft Pop-up SNS: hier is op het toestel niks over te vinden. Zelfs in de volledige handleiding wordt hier met geen woord over gerept. Het lijkt er dus sterk op dat Samsung haar beloftes niet helemaal waar kan maken als het op het sociaal netwerken aankomt.

Wat we aantreffen onder het tabje 'Toepassingen' is het programma Palringo .Dit is een programma voor Instant Messaging, oftwel MSN. Het programma werkt fijn, het aanmelden verloopt snel en alles is mooi overzichtelijk. Dit is dan weer een pluspunt als het op sociaal netwerken aankomt, al vinden we het jammer dat er geen widget voor is. Nu dienen we toch wel enige stappen in het menu te doorlopen.

Met Palringo onbeperkt chatten
Met Palringo onbeperkt chatten

Tijdens de aankondiging van de Samsung Diva S7070 werd ook als een van de key features de 'Etiquette modus' genoemd. Hiemee zou je het toestel met een druk op de knop op stil kunnen zetten. Ook hier vinden we in het toestel niks van terug. In de gebruiksaanwijzing lezen we dat het toestel over een makkelijke manier beschikt on het op stil te zetten en dat is door hekje ingedrukt te houden. Dit is iets wat al jaren bij Samsung toestellen wordt toegepast en of deze functie nu de naam 'Etiquette modus' heeft gekregen? Het is ons niet duidelijk.

Een andere leuke feature om het leven van de eigentijdse vrouw te vergemakkelijken is de optie verlanglijstje. Deze is op het eerste menu tabblad te vinden en hiermee kan je tijdens het shoppen makkelijk al je wensen opslaan. Als we het programma openen kiezen we nieuw item. Vervolgens verschijnt er een scherm met bovenaan een afbeelding van een cadeautje. Door hier op te drukken kun je een foto maken van het product wat je graag wilt hebben. Vervolgens kun je daaronder een beschrijving van het product, de prijs en het aantal dat je wilt hebben aangeven. Ook kun je nog notities toevoegen en een prioriteit. Bij de prioriteiten functie kun je doormiddel van hoog, middelmatig en laag aangeven hoe graag je iets wilt hebben of hoe hard je het nodig hebt. Vervolgens sla je het item op en kom je weer in het beginscherm van het programma terecht. Hier zie je een overzicht van al je opgeslagen items. Helemaal links bovenaan kun je je lijst op diverse manieren laten weergeven. Op prioriteit, datum en item. Van deze functie zijn we erg gecharmeerd. Of het in de praktijk ook echt vaak gebruikt gaat worden durven we niet te zeggen, maar het is absoluut een programma dat de meeste vrouwen zeker zal aanspreken!

Een item op onze verlanglijst zetten
Een item op onze verlanglijst zetten

Fake call
De functie 'Fake call' zagen we voor het eerst op de Samsung S5050 Allure S en is ook weer aanwezig op de Samsung Diva S7070. Door de fake call aan te zetten en te activeren door een van de volume toetsen in standbymodus ingedrukt te houden, start je een nepoproep. Je wordt gebeld en kunt dus ook gewoon je telefoon opnemen. Aan de andere kant van de lijn hoor je niets. Op zich geen probleem als je in een drukke winkelstraat loopt maar op kantoor komt het toch wat geloofwaardiger over als er daadwerkelijk gespreksgeluiden uit je mobiele telefoon komen. Ook hier heeft Samsung rekening mee gehouden. Je kunt in je telefoon instellen wie jou zogenaamd belt. Je kunt hiervoor een contact selecteren of een nummer intikken. Vervolgens kan je door diegene een boodschap laten opnemen, die afgespeeld wordt zodra je het gesprek aanneemt. Een erg leuke functie die we gelijk hebben getest. Het contact werd geselecteerd en er werd een boodschap ingesproken. Vervolgens activeerden we de sneltoets. En ja hoor, we werden zogenaamd gebeld door het vooraf ingestelde contact. Zodra we opnamen begon de vooraf ingestelde boodschap met afspelen. We zijn erg enthousiast over deze functie. Het werkt prima! We zijn van mening dat hoewel je eigenlijk mensen voor de gek mag houden, deze functie absoluut handig kan zijn.

We worden nep-gebeld
We worden nep-gebeld

Cijfer:
5,5
Hoewel het verlanglijstje en fake call leuke features zijn, zijn we erg teleurgesteld in de social network mogelijkheden. Daarom een krappe voldoende.



6. Messaging
Even een SMS berichtje sturen? uiteraard kan dit ook op de Samsung Diva S7070. Gelukkig is er een widget aanwezig waarmee we direct kunnen beginnen met het maken van een berichtje. Het toetsenbord is een numeriek on screen toetsenbord en kan niet in de landscape modus gebruikt worden en ook niet als volledig QWERTY toetsenbord. Als we een SMS bericht gaan opmaken, zien we inderdaad het numerieke on screen toetsenbord. Rechts daarvan zien we een pijltje dat dient als de backspace, met daaronder een balkje voor de spatiebalk. Daaronder zien we een soort vier-richtingstoets waarmee we gemakkelijk door de getypte tekst kunnen navigeren en daaronder een tekentje met een apenstaartje erin. Deze dient om diverse symbolen toe te voegen. Als je deze optie selecteert, zal op de plaats waar eerst het apenstaartje stond de letter T verschijnen. Zo kun je weer terug naar het numerieke toetsenbord.

SMS-en met de Samsung Diva
SMS-en met de Samsung Diva

Uiteraard is ook de mogelijkheid aanwezig om gebruik te maken ven een T9 woordenboek. Deze optie zien we links onderaan en kan desgewenst aan- of uitgezet worden. Het typen van een SMS bericht gaat eigenlijk gewoon zoals het hoort bij een mid-range toestel. Typen gaat niet al te vlot omdat er steeds wat vertraging zit op tussen het intikken van een letter en het weergeven ervan, maar het toestel is wel accuraat.

SOS bericht en mobiel opsporen
Een andere nieuwe functie die we weer terugzien op de Samsung Diva S7070 is het SOS bericht. Deze functie hebben we al eerder gezien bij Samsung toestellen, o.a. de Samsung B2100 en de Allure S. SOS SMS is een functie waarbij je gemakkelijk iemand kunt laten weten dat je in nood bent en niet in de gelegenheid bent om te bellen. Bij berichtinstellingen kun je vier contactpersonen selecteren die deze SOS SMS ontvangen. Ook kan je de nood SMS zelf aanpassen qua tekst. Als je in nood bent kun je ook vier keer op de volumetoets aan de zijkant drukken als het toestel vergrendeld is en de SMS wordt verstuurd naar de vooraf ingestelde contactpersonen.

SOS SMS instellingen
SOS SMS instellingen

Vervolgens gaat het toestel in de SOS modus. Dit houdt in dat je niks met het toestel kunt doen tot je op de zogenaamde ophang toets gedrukt hebt. Het nut hiervan is dat als het toestel na het verzenden van de berichten in de SOS modus staat en iemand belt je, je niet hoeft op te nemen. Het toestel maakt automatisch een verbinding. Uiteraard hebben we ook deze functie getest en moeten we tot de conclusie komen dat deze niet helemaal naar behoren werkt. Een aantal van de vooraf ingestelde contacten heeft namelijk nooit de SOS SMS ontvangen. Dit is natuurlijk niet handig als je je in een noodsituatie bevindt.

De Samsung Diva S7070 beschikt nog over een functie die werkt met SMS berichten, namelijk 'mobiel opsporen'. Het idee hierachter is dat als je telefoon gestolen wordt of als je hem verliest, je een vooraf ingesteld contact in kunt stellen die een SMS ontvangt wanneer er een nieuwe simkaart in het toestel geplaatst wordt. In deze SMS wordt dan het GSM nummer en van die simkaart weergegeven en het IMEI nummer van het toestel. Ook dit hebben we bij eerdere toestellen gezien, maar natuurlijk hebben we deze functie ook even op de Samsung Diva S7070 getest. We stelden een contactpersoon in van een bekende. Om een contact in te stellen en mobiel opsporen te selecteren dien je een wachtwoord in te geven. Het is daarom raadzaam het standaard wachtwoord te wijzigen. Zo voorkom je dat als je toestel gestolen is deze functie uitgezet kan worden. Vervolgens zetten we het toestel uit en plaatsten we een andere simkaart. De Samsung Diva S7070 liet niet merken dat er een SMS bericht verstuurd werd. Binnen enkele seconden had de kennis een SMS bericht ontvangen met daarin het telefoonnummer van de zojuist geplaatste simkaart. We vinden dit een handige functie. Mocht je toestel gestolen zijn kun je deze informatie aan de politie overhandigen.

Cijfer:
7
Dit onderdeel krijgt een ruim voldoende. Dit heeft te maken met de wat langzame reactie van het toetsenbord. SOS SMS en mobiel opsporen maken dit goed.



7. Internet
De Samsung Diva S7070 beschikt over een prima browser. Onderweg even wat opzoeken is dus geen enkel probleem. Het toestel beschikt over GPRS snelheid, wat niet al te snel is maar prima om even iets op te zoeken of iets aan je vrienden op het internet te laten zien. Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij de browser. Deze is Simpel maar toch zeer gebruisvriendelijk. Als we de browser openen wat zowel via het menu als via een widget kan voeren we eerst een adres in in de adres balk. Vervolgens verschijnt de pagina. Onder de adresbalk zien we diverse opties. links zien we twee pijltjes om een pagina terug of vooruit te gaan. Daarnaast vinden we de refresh butten en daarnaast bevindt zich een knop waarmee de geladen internet pagina over het hele beeldscherm verschijnt. De adresbalk en de opties zijn nu verdwenen, maar je kunt gemakkelijk de pagina over het hele scherm bekijken. Scrollen kan uiteraard gewoon met de vingers of weer met de volume toetsen aan de zijkant. Als je een keer op het scherm tikt verschijnt er rechts onderaan het scherm een symbooltje. Druk hierop en je komt weer terug in de modus met de adresbalk en de opties.

Internetten gaat prima op de Diva
Internetten gaat prima op de Diva

In deze modus zien we ook onderaan nog drie knoppen. De eerste die zich links onderaan bevindt is een sterretje met een plusje erbij. Hiermee kun je gemakkelijk de huidige pagina toevoegen aan je favorieten. In het midden zien we een enkel sterretje. Hiermee kun je gemakkelijk je opgeslagen favorieten pagina's oproepen. Helemaal rechts zien we een knop met een lijstje. Hier mee krijgen we diverse opties te zien zoals ga naar de startpagina, URL verzenden via en de instellingen voor de browser. Verder zien we een optie om de buffer leeg te maken, een optie voor de instellingen van cookies en welk internet profiel je wilt gebruiken.

Internetten gaat prima op de Diva
Internetten gaat prima op de Diva

Cijfer:
7
De browser is simpel maar erg handzaam en doet wat hij moet doen.



8. Multimedia
Uiteraard mag op de hedendaagse mobiele telefoon een MP3 speler niet meer ontbreken. Deze vinden we ook op de Samsung Diva S7070. De MP3 speler kunnen we vanuit het menu of vanuit de widget balk selecteren. Als we deze selecteren vanuit de widgetbalk, krijgen we een mooie en compact vormgegeven MP3 speler op het scherm te zien waarmee we de speler kunnen activeren of een nummer voor of achteruit gaan.

De muziek widget in actie
De muziek widget in actie

Door op het muzieknootje de tikken komen we terecht in de volledige MP3 speler. We zien een vierkant waar eventuele album art getoond kan worden en daarnaast verschijnt de naam van het nummer dat afgespeeld wordt. Hieronder zien we een drietal knoppen. De eerste knop is de equalizer. Hier kunnen we diverse vooringestelde profielen kiezen zoals jazz, rock, of gewoon normaal. De middelste knop is de knop 'herhaal alle's. Zo speelt de speler keer op keer je muzieklijst af. Daarnaast vinden we de shuffle knop. Onder deze drie knoppen zien we de balk met de afspeeltijd van het nummer en hoe ver het nummer gevorderd is.

Volledige muziekspeler op Samsung S7070 Diva
Volledige muziekspeler op Samsung S7070 Diva

Daaronder zien we de pauze / play toets en de volgende / vorige toetsen. Helemaal onderaan het scherm zien we nog drie mogelijkheden. De meest linkse is 'instellen als'. Hier kun je je favoriete MP3 instellen als ringtone. De tweede is 'verzenden via', hiermee kan je het nummer dat afgespeeld wordt versenden via bluetooth of MMS. De derde optie is de 'meer' optie. Met deze optie kunnen we onder andere de instellingen voor de MP3 seler aanpassen. Deze zijn echter zeer beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om via de equalizer je eigen profiel aan te maken. Ook Kunnen we via deze knop naar de muziekbibliotheek. Hier kunnen we afspeellijsten samenstellen en de onlangs afgespeelde nummers bekijken. Een handige optie is de optie meest afgespeeld. Deze geeft een lijst weer van de nummers die het meest afgespeeld zijn en zo heb je dus altijd een lijst van je favoriete nummers bij de hand. De geluidskwaliteit via de speakers is goed te noemen. Ook via de headset klinken je favoriete deuntjes letterlijk als muziek in de oren!

Muziekbibliotheek toont alle mogelijkheden
Muziekbibliotheek toont alle mogelijkheden

Radio
Ook is er op de Samsung Diva S7070 een FM radio aanwezig. Ook deze vinden we terug in de widgetbalk en heeft dezelfde uitstraling als de MP3 speler. De meegeleverde headset is nodig om radio te luisteren. Deze dient als ontvanger. Als we de radio op het volledig scherm hebben, kunnen we doormiddel van pijltjestoetsen navigeren naar de juiste frequentie. Als we onze favoriete zender gevonden hebben, kunnen we deze ook gemakkelijk opslaan door op de linker knop onderaan 'toevoegen aan favorieten' te tikken. De radio is simpel maar voldoet prima. De ontvangst is erg goed.

De stereo FM radio heeft een goede ontvangst
De stereo FM radio heeft een goede ontvangst

Cijfer:
7
Zowel de MP3 speler als de radio zijn niet super uitgebreid maar doen wat ze moeten doen. Het geluid is ook prima!



9. Camera
De Samsung Diva S7070 beschikt over een 3.2 megapixel camera zonder flitser. Echter kunnen we de camera wel uitgebreid noemen. Er zijn diverse instellingen en mogelijkheden aanwezig om een zo mooi mogelijk plaatje te schieten. Als we de camera activeren kunnen we gemakkelijk een foto nemen door op de ontspanknop aan de rechter zijkant te drukken. We kijken echter eerst even naar de mogelijkheden. Zowel links en recht in beeld zien we diverse knoppen. We kunnen de witbalans aanpassen, de zelfontspanner activeren. Ook kunnen we kiezen voor een bepaalde modus zoals nachtmodus of portret modus. Onder het knopje instellingen kunnen we kiezen waar het toestel de foto's op dient te slaan en welke resolute we willen gebruiken. Ook is er de mogelijkheid om in te zoomen. Dit kan met de volumetoetsen aan de linker zijkant. Dit is niet heel erg praktisch als we het toestel in landscape modus houden.

Foto's schieten met de Samsung Diva
Foto's schieten met de Samsung Diva

Een nieuwe mogelijkheid is de mozaïek modus. Dit lijkt heel erg op de kader modus maar is toch net weer even anders. Je kunt diverse patronen selecteren, wij kiezen voor degene met een aantal sterren. Vervolgens maak je een foto en die verschijnt in de eerste ster, de tweede foto in de tweede ster, etc. Dit is erg leuk om bijvoorbeeld al je vrienden apart op een foto te krijgen of om diverse leuke foto's van je huisdier in een creatie te hebben. De gemaakte foto's zijn voor een 3.2 megapixel camera van goede kwaliteit.

Instellingen van de camera zijn uitgebreid
Instellingen van de camera zijn uitgebreid

Beauty shot
Een andere functie die gepresenteerd werd op de lancering van de Samsung Diva S7070, is de mogelijkheid tot een beauty shot. Ook hier konden we in de camera functies niets over terug vinden en hebben we weer de gebruiksaanwijzing erbij moeten pakken. Na goed zoeken vonden we het antwoord. De camera beschikt helemaal niet over de mogelijkheid tot een beauty shot, je kunt je foto's bewerken tot een echte beauty foto, wat an sich ook prima is. We maakten een foto en openden het bewerkingsprogramma. Tot onze vreugde was deze absoluut geen teleurstelling. Dit programma is behoorlijk uitgebreid. Je kunt niet alleen je foto bijsnijden en roteren, je kunt hem ook echt goed bewerken. Je kunt de foto gedeeltelijk wazig maken, zoals bijvoorbeeld de achtergrond. Je kunt diverse krommingen toevoegen voor een grappig effect en er zijn tal van filters aanwezig om je foto nog aparter te maken. Ook is er een optie om met de kleuren van de foto te spelen. Door middel van schuifjes kun je mooie kleureffecten creëren. We zijn echt wel een tijdje zoet geweest met dit programma en hebben leuke resultaten behaald. Dit programma is toch wel een goedmaker.

Veel fotobewerkings mogelijkheden
Veel fotobewerkings mogelijkheden

Cijfer:
7
De camera is lekker uitgebreid, zeker met het bewerkingsprogramma kun je de mooiste creaties maken.



10. Overige mogelijkheden
Na de belangrijkste features van de Samsung Diva S7070 besproken te hebben, zijn er nog een paar punten die we nog even willen aanstippen. In het menu vinden we de optie 'Google'. Als we deze aantikken krijgen we drie mogelijkheden te zien. De eerste is zoeken. Dit is gewoon het web doorzoeken met Google.

Gemakkelijk en snel zoeken met Google
Gemakkelijk en snel zoeken met Google

De tweede optie is gmail. Zeker gebruikers met een gmail account zullen hier erg blij mee zijn. Je vult hier je email gegevens in en je hebt je gmail inbox makkelijk op je mobiel. De derde optie die tegenwoordig ook niet meer weg te denken is van de mobiele telefoon is Google maps. De Samsung Diva S7070 beschikt niet over GPS dus zal Google maps gebruik maken van een GPRS verbinding.

Ook Google Maps werkt prima
Ook Google Maps werkt prima

Ook willen we de agenda even benoemen. Deze werkt prettig en is overzichtelijk. Uiteraard kunnen we ook een alarm instellen voor onze belangrijke afspraken. In de widget balk vinden we ook een agenda widget. Deze laat helaas niet zien welke geplande afspraken eraan komen, maar is wel handig om te zien welke datum het is en op welke dag een datum valt. Ook zijn er diverse games geïnstalleerd op de Samsung Diva S7070. Echter zijn dit geen volledige games, maar probeerversies. Wil je de volledige game hebben dan dien je deze te schaffen.

Games te over
Games te over

Cijfer:
7
De google optie is naar onze mening een goede toevoeging. Wat de games betreft: Jammer dat er geen een volledige game opzit.



11. Voor- en nadelen
Het einde van de catwalk is bereikt en we zijn dan ook aan het einde aangekomen van deze review. Voordat we naar het eindcijfer gaan kijken volgt eerst nog een lijstje met plus- en minpunten.
    Pluspunten:
  • Design en afwerking: Het toestel heeft een mooi en apart design en is keurig afgewerkt.
  • Het pakket: Het pakket ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens goed gevuld. Ook aan een extraatje voor de vrouw is gedacht..
  • Accu: Over de accu van de Samsung Diva S7070 zijn we zeer te spreken. Deze houdt het lekker lang vol!.
  • Camera: Voor een 3.2 megapixel camera maakt het toestel prima foto's
  • Foto's bewerken: Het foto bewerkingsprogramma is erg uitgebreid en gemakkelijk in de bediening.
  • Geluidskwaliteit: Het geluid wat uit de speakers en de headset komt van de Samsung Diva S7070 is erg goed te noemen.
  • Fake call en SOS SMS: Hoewel dit geen nieuwe functies zijn zijn dit toech leuke toevoegingen..
  • Verlanglijstje: Dit programma valt bij de dames op de redactie zeker in de smaak. Het is een leuke gadget.


  • Minpunten:
  • Social networks: De widgets voor Twitter en Facebook werken gewoon niet. De Hyves widget is eigenlijk gewoon een link naar de internetpagina.
  • Etiquette mode: Dit wordt leuk aangeprijsd, maar hier is niks van terug te vinden op het toestel.


12. Conclusie
We tellen alle cijfers die we aan de Samsung Diva S7070 gegeven hebben tijdens deze review bij elkaar op, en komen uit op 73 punten van de 100. Dat is toch een dikke 7,3.

De aankondiging van de Samsung Diva S7070 beloofde een aantal dingen die Samsung niet waar heeft kunnen maken wat toch wel heel erg jammer is, bijvoorbeeld de niet werkende Twitter widget. Wel is de Samsung S7070 Diva erg goed uitgerust op speciale functies voor vrouwen, zoals bijvoorbeeld met het beauty shot en de fake call functie. Ondanks de paar negatieve punten wint de Samsung Diva S7070 veel punten met haar design en haar uitgebreide pakket. Ook de goede MP3 speler en camera met bewerkingsprogramma dragen bij aan het keurige eindcijfer.



Laatste Nieuws



15 Reacties
greetje munnik plaatste dit 27 feb 2012

hallo kan iemand mij zeggen hoe ik mijn gegevens in mijn telefoon kan copieren .dit in verband met de overstap naar een andere telefoon en provider .

ilse verboom plaatste dit 09 mei 2010

leuke telefoon! ik las dat er geen flits op zit, hoe worden de fotos die je in het donker maakt dan? is dat op te lossen met de nachtmodus?

Marisha Chotoe plaatste dit 08 mei 2010

Hey , ik heb ook een Samsung Diva Touch maar er is perongeluk een telefoons blokkering derop gekomen en weet er iemand misschien ik mijn telefoon kan resetten ? Zo ja , Kun je het me AUB Mailen .

Mvg,

Marisha.

Dewi Jansen plaatste dit 02 sep 2011

Ik heb deze telefoon. Ik maak er vaak foto's mee en dan is ie goed en scherp, Erg fijn! Maar ik weet niet hoe ik foto's op de P.C. kan zetten? En zou het toch graag willen weten, als er uiteindelijk geen optie is om hem op de P.C. te zetten..., Dan zal ik toch een andere mobiel moeten kopen die dat wel kan, okal deze mobiel me erg goed bevalt!

Veel Liefs♥ Bedankt voor het lezen, ik hoop een reactie terug te krijgen en zou u dat dan naar email willen doen??

Sylvia Amersfoort plaatste dit 28 okt 2010

Ik heb via internet een ringtone besteld. Kreeg deze per sms toegezonden maar kan hem nu niet op mijn telefoon als beltoon instellen. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit moet doen?

heb de ringtone nu opgeslagen in een map.

Graag reactie via email

m eefting plaatste dit 17 dec 2011

hallo, ik vind het een leuk mobiel maar irritant is dat er geen android en wifi opzit :( en dat als je hem schuin houd dat de toetsenbord niet mee gaat daarom koop ik een nieuwe maar voor de rest is het een best goed mobiel :D doei♥

B. Koning plaatste dit 06 okt 2010

Ik heb deze telefoon. Erg fijn, maar sinds ik een geheugenkaart erin heb, kan ik geen foto's meer maken & bestanden ontvangen via blutooth. Kan ik dit oplossen door de telefoon te resetten, en hoe doe ik dat dan? Of weten jullie wat dit anders kan zijn? Geheugenkaart heb ik in een telefoonwinkel gekocht, speciaal bij deze telefoon.

Graag een reactie via mijn e-mailadres.

Bedankt!

Jeannette de Vries plaatste dit 06 feb 2011

Tijdens het bellen met de Samsung Diva hoor ik na ongeveer 40 sec. een piepje en deze blijft zich herhalen. De batterij is opgeladen. Heeft u enig idee wat dit kan zijn? Ik hoor graag.

Irene Meijs plaatste dit 09 jul 2011

Hoe kan ik mijn voice uitschakelen op het toestel, heb het nummer al gewist maar de voice doet het nog steeds?

Irene

J Hoefnagels plaatste dit 15 jun 2010

Kan iemand mij vertellen hoe ik de widget voor het maken van een sms in kan schakelen want nu is het een heel gedoe om te beginnen met smsen. De keuze voor sms staat niet standaard in het lijstje dat aan de zijkant van je scherm staat. Dank je voor jullie hulp

Linda Temmink plaatste dit 17 apr 2010

Hallo!

Ik heb een vraag. Is de witte samsung Diva ook te besturen met lange nagels/kunstnagels? Want ik wil deze telefoon heel graag alleen kan ik ´m dus niet met mijn vingers bedienen alleen met mijn nagels. Graag reactie & alvast bedankt! xx.

Angela Smit plaatste dit 03 okt 2011

Ik wil graag weten of ik nog meer thema's kan downloaden voor dit toestel. Of welke thema's overeen komenVerder ben ik super tevreden met Samsung Diva

lydia brugman plaatste dit 29 mei 2011

Kan iemand mij vertellen hoe ik een foto via de mobiel lady foon op de p.c kan zetten?

ineke kouwenberg plaatste dit 12 jul 2010

weet iemand hoe ik een andere beltoon kan krijgen bij ontvangst van een sms bericht??? Mij lukt het niet om dit te veranderen en de standaard beltoon hoor ik bijna niet. Ineke

Iris ten Brink plaatste dit 12 jun 2010

De Diva is helaas niet te bedienen met (kunst)nagels. Dit vind ik voor een lady phone toch wel een erg groot minpunt. Wanneer je gelnagels hebt wordt het gebruik toch een stuk lastiger en ik heb dan ook behoorlijk spijt van deze aankoop.

Geef ook je reactie