Review: LG GD880 Mini

27-05-2010  |  de redactie


Vandaag de dag worden mobiele telefoons steeds groter of juist steeds kleiner, met als doel een groot touchscreen of een kleine gadget. De LG GD880 Mini valt in deze tweede categorie. Wij testten hem!

De LG GD880 Mini, officieel aangekondigd net voor het Mobile World Congress in februari, is één van de vlaggenschepen van LG van dit moment. Het toestel mag dan klein van formaat zijn, maar grootte zegt vaak lang niet alles meer over de prestaties. De naam van de LG GD880 Mini komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, het toestel is ook echt Mini. Wij namen het toestel een paar weken mee op pad en onderzochten of dit kleintje opgewassen is tegen een druk stadsleven.

LG GD880 Mini
LG GD880 Mini

Inhoud:
1.
Vormgeving
2. Verkooppakket
3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
4. Interface
5. Key features
6. Messaging
7. Internet
8. Multimedia
9. Camera
10. Overige mogelijkheden
11. Voor- en nadelen
12. Conclusie


1. Vormgeving
De LG GD880 Mini is, zoals de naam al aangeeft, lekker compact van formaat. Het toestel is 102 x 47 x 11 millimeter groot en weeg net wat minder dan een onsje. De LG GD880 Mini past door haar formaat perfect in de hand. Het enige dat we aan de voorkant eigenlijk vinden is haar 262.000 kleuren touchscreen, met daarboven een mini-camera en een klein luidsprekertje.

Voorkant LG GD880 Mini
Voorkant LG GD880 Mini

De bovenkant van de LG GD880 Mini vormt een schril contrast met de rest van de voorkant van het toestel. Hier is echter wel over nagedacht, want deze RVS band loopt aan de zijkanten door en geeft het toestel een stoere look. Aan de rechterkant zijn in de RVS rand de ingang voor de MicroSD geheugenkaart geplaatst en de sluitertoets van de camera.

Rechterkant LG GD880 Mini
Rechterkant LG GD880 Mini

De RVS band loopt natuurlijk ook aan de linkerkant door. Bovenaan vinden we hier twee toetsjes uit één stuk die je gebruikt om het volume van het toestel aan te passen. Verder behoudt het toestel hier haar robuuste look en zijn er geen andere toetsjes aanwezig.

Linkerkant LG GD880 Mini
Linkerkant LG GD880 Mini

De bovenkant van de LG GD880 Mini is rijkelijk voorzien van allerlei mogelijkheden. LG heeft in elk geval optimaal gebruik kunnen maken van de ruimte hier. Links beginnend vinden we een 3,5 mm headset aansluiting waarop je je koptelefoon kunt aansluiten of de meegeleverde headset. In het midden vinden we de ingang voor de lader / datakabel en als laatste, helemaal rechts, zien we een kleine vierkante toets waarmee je het beeldscherm van de LG Mini vergrendelt en ontgrendelt.

Bovenkant LG GD880 Mini
Bovenkant LG GD880 Mini

Aan de onderkant is de LG GD880 Mini weer gewoon zwart gekleurd. Hier vinden we een klein gaatje dat als microfoon dient en een brede uitkeping die als speaker dient voor de muziekspeler.

Onderkant LG GD880 Mini
Onderkant LG GD880 Mini

Aan de achterkant heeft LG haar Mini simpel gehouden. Het enige dat we hier vinden is het LG logo en een kleine 5 megapixel camera, zonder flitser. De achterklep van de LG GD880 Mini is gemaakt van zacht kunststof en voelt hierdoor 'rubberachtig' en zacht aan, wat heel prettig is.

Achterkant LG GD880 Mini
Achterkant LG GD880 Mini

Cijfer:
9
Ondanks dat de LG GD880 Mini een touchscreen telefoon is, heeft LG toch het design een extra draai gegeven. Het toestel ziet er stoer en gelukt uit.2. Verkooppakket
In Nederland wordt de LG GD880 Mini in een speciaal Tïesto pakket verkocht. In het pakket vinden we de LG GD880 Mini zelf terug, een lader en datakabel ineen, een stereo headset met ingebouwde antenne voor de FM radio en een geheugenkaart die reeds geplaatst en gevuld is met speciale Tiësto content zoals wallpapers, zijn nieuwste album 'Kaleidoscope' en beelden van achter de schermen.

Pakket LG GD880 Mini
Pakket LG GD880 Mini

Natuurlijk zijn dingen als software en een beknopte handleiding ook aanwezig in het pakketje. Iets dat we helaas wel missen is een handig tasje voor het toestel, wat toch altijd een welkome aanvulling is in het geval van een touchscreen. Gezien de prijs is het verkooppakket echter vrij compleet.

Cijfer:
8
Het pakket is zeer compleet voor de prijs van het toestel. Enig gemis is een poetsdoekje of hoesje voor het vinger-vangende toestel.3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Met de LG GD880 Mini heb je eigenlijk altijd wel goede ontvangst, in elk geval niet meer of minder dan met andere mobiele telefoons die op hetzelfde netwerk zitten. De ontvangst van de LG Mini is prima, hier hebben we niets op aan te merken. We willen de belkwaliteit controleren en draaien een nummer. Dit kan je doen door op het startscherm van de LG Mini links onderaan op het groene telefoontje te drukken. Vervolgens zal je een kiesscherm te zien krijgen waarmee je snel een telefoonnummer kunt invoeren.

Nummer draaien met de LG GD880 Mini
Nummer draaien met de LG GD880 Mini

Tijdens het bellen merken we dat de kwaliteit van het gesprek gewoon goed is. We hebben geen last van hinderende ruis of wegvallende gesprekken. Naast zelf bellen kunnen we natuurlijk ook gebeld worden. Heb je reeds een foto geschoten van je contactpersoon, dan zal deze op je scherm verschijnen als je gebeld wordt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is op de groene toets te drukken en je kunt uren kletsen.

Gebeld worden op de LG GD880 Mini
Gebeld worden op de LG GD880 Mini

Ook als we gebeld worden is de geluidskwaliteit prima. Met de sneltoets aan de linker zijkant kunnen we het geluid eventueel nog harder of zachter zetten. Het geluid van de LG GD880 Mini kan in elk geval hard genoeg om de persoon aan de andere kant van de lijn goed te horen.

Links onderin het scherm, naast de groene telefoon, is een oranje toetsje te vinden waarmee je al je contactpersonen kunt bekijken. Deze staan netjes op naam gesorteerd op het scherm. Raak je vervolgens de groene hoorn aan, dan zal de LG Mini de contactpersoon gaan bellen.

Contactpersonen op de LG GD880 Mini
Contactpersonen op de LG GD880 Mini

Wil je meer informatie over de contactpersoon bekijken, dan raak je de naam aan en vervolgens zal je alle beschikbare informatie te zien krijgen. Je kunt hier bijvoorbeeld meerdere telefoonnummers aan de contactpersoon koppelen of eventueel ook een e-mailadres. Het kan eigenlijk zo uitgebreid als je zelf wilt. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een video oproep te starten, dat verzorgd zal worden door de frontcamera naast de speaker boven het beeldscherm.

Extra informatie contactpersoon
Extra informatie contactpersoon

Uithoudingsvermogen
Zo tevreden als we zijn over de belkwaliteit en de ontvangst van de LG GD880 Mini, zo teleurstellend is de accuduur van het toestel. De LG GD880 Mini is geen smartphone, wel een toestel met veel functies natuurlijk, maar draait niet op een besturingssysteem. Daarnaast is het zo dat, als we het toestel amper gebruiken als alleen om even wat muziek te luisteren, snel wat op te zoeken op het het internet en twee gesprekken te voeren, de accu toch al aardig leeg is geraakt, en dat voor een niet-smartphone. Met gemiddeld gebruik houdt de LG GD880 Mini het iets langer dan een dag vol.

Cijfer:
7
We hadden verwacht dat de accu het stukken langer vol zou houden. De belkwaliteit en de ontvangst zijn echter meer dan prima.4. Interface
Voor de LG GD880 Mini gebruikt LG haar 3D S-Class interface. Sinds de LG Arena, het toestel waar deze interface voor het eerst werd gebruikt, is de interface er aanzienlijk op vooruit gegaan. De interface is nu niet alleen maar mooi, maar ook nog gemakkelijk te gebruiken. Om het beeldscherm van de LG GD880 Mini tot leven te laten komen druk je eerst op de ontgrendeltoets bovenop het toestel. Daarna zal een stoer scherm met waterdruppels getoond worden en als je dan op de virtuele ontgrendeltoets drukt en deze even aangeraakt houdt, zal het toestel met een leuke animatie ontgrendeld worden.

LG GD880 Mini ontgrendelen
LG GD880 Mini ontgrendelen

De interface van de LG GD880 Mini bestaat uit drie tabbladen die je van links naar rechts voorbij kunt slepen. Op het eerste tabblad staan standaard een aantal mogelijkheden afgebeeld, maar als je deze niet handig vindt kan je deze ook weghalen en vervangen door andere mogelijkheden. Op dit scherm zien we een handig Google zoekschermpje en widgets die doorlinken naar Facebook. YouTube, Blogger en Twitter. Onderaan vinden we zeven standaard mogelijkheden die op elk tabblad te vinden zijn. Een klein tandwieltje geeft toegang tot de instellingen van het toestel. Daaronder vinden we vier toetsen: een om te bellen, een om je contactpersonen te bekijken, een om je berichten te bekijken en een om naar het menu te gaan. Daaronder vinden we een groene en rode hoorn om gesprekken te starten en te beëindigen.

Eerste tabblad 3D S-Class interface
Eerste tabblad 3D S-Class interface

Ook het middelste tabblad is naar keuze aan te passen. Standaard vinden we hier een analoge klok en een tweetal widgets: eentje geeft toegang tot je media en eentje linkt door naar de dienst Accuweather. Deze laatste kost echter wel dataverkeer als je deze opent. Verder zijn de mogelijkheden hier hetzelfde als op het eerste tabblad.

Tweede tabblad 3D S-Class interface
Tweede tabblad 3D S-Class interface

Op het laatste tabblad is het standaard wat drukker. bovenaan vinden we een handig balkje dat je laat zien of je nog oproepen hebt gemist of berichten hebt ontvangen. Daaronder zien we onze agenda, gevolgd door onze e-mail inbox, onze afbeeldingengalerij en onze muziekspeler.

Derde tabblad 3D S-Class interface
Derde tabblad 3D S-Class interface

Als je bovenaan op het scherm van de LG Mini tikt krijg je een handig uitschuifmenuutje waarmee je alledaagse dingen direct kunt aanpassen. Daarbij kan je denken aan het veranderen van de door jou ingestelde profielen, het aan- of uitzetten van bluetooth en WiFi of het zetten van je wekker. Dit vinden we erg handig, want hierdoor hoeven we niet een heel menu te doorlopen voordat we vinden wat we nodig hebben.

Handig uitschuifmenu met basismogelijkheden
Handig uitschuifmenu met basismogelijkheden

Cijfer:
8
De interface is mooi en makkelijk. Wel is het jammer dat het echte intuïtieve van de eerdere versies van de 3D S-Class interface wat weggevaagd is.5. Key features
Met de GD880 Mini heeft LG een heuse primeur te pakken: het toestel is namelijk de eerste die voorzien is met LG's Air Sync service. Met LG Air Sync kan je zonder gedoe en zonder kabels of moeilijke handelingen de informatie op je telefoon automatisch laten synchronseren met je PC, of natuurlijk andersom. Hoe werkt dit? Je maag een accountje aan zodat je geregistreerd staat bij de 'LG Cloud' en je installeert een stukje software op je computer. Zodra je vervolgens contactpersonen toevoegt, een foto maakt of nieuwe muziek hebt, zal dit richting het andere apparaat worden verzonden, of dit nu de computer of je LG Mini is. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is deze download te accepteren.

Dolby Mobile
Naast LG Air Sync is de LG GD880 Mini ook een kei op het gebied van muziek, het is dan ook niet zo vreemd dat LG het toestel heeft gekoppeld aan een wereldberoemde DJ als Tiësto. Het toestel is namelijk voorzien van Dolby Mobile, waardoor ons een behoorlijke belofte wordt gedaan met betrekking tot muziekkwaliteit. Later komen we uitgebreider terug op de muziekspeler, maar we kunnen alvast zeggen dat deze ons zeker niet in de steek heeft gelaten.

Social Networks
Wie tegenwoordig nog niet aan social networking doet, leeft echt nog in 2009. Iedereen doet aan social networking, van buschauffeurs, tot schoolkinderen, van kantoormedewerkers tot politici. Eén van de key features van de LG mini is social networking. Standaard zijn twee widgets aanwezig die je toegang geven tot Twitter en Facebook. We beginnen met Twitter, waar GSM Helpdesk Nederland ook al geruime tijd actief op is. Raak je de Twitter widget aan, dan zal je direct alle tweets van de personen zien die je volgt. Ook is het mogelijk om te zien wie jou vernoemd heeft in zijn tweets of om je persoonlijke berichten te bekijken. Natuurlijk is het mogelijk zelf direct een tweet te plaatsen over wat je aan het doen bent, eventueel verrijkt met fotomateriaal of een link.

Twitter op de LG GD880 Mini
Twitter op de LG GD880 Mini

Ook Facebook is goed vertegenwoordigd op de LG GD880 Mini. Als je de Facebook applicatie opent zal je direct doorgestuurd worden naar de laatste updates van je vrienden, compleet met een fotootje van die persoon en eventueel beeldmateriaal dat ze hebben toegevoegd aan hun update.

Facebook op de LG GD880 Mini
Facebook op de LG GD880 Mini

Ook de Facebook widget is ontzettend uitgebreid. Je kunt er al je contactpersonen vinden, zelf updates plaatsen (eventueel met beeldmateriaal) en je persoonlijke berichten bekijken, net als bij Twitter eigenlijk. Ook hier hebben we niets op aan te merken.

Facebook op de LG GD880 Mini
Facebook op de LG GD880 Mini

Cijfer:
9
De key features van de LG Mini zijn goed uitgedacht en geïmplementeerd in het toestel. LG Air Sync werkt makkelijk, de social networks werken prettig.6. Messaging
Als je een berichtje hebt ontvangen zal je dit op het derde startscherm zien in de speciaal daarvoor weergegeven balk. Ook kan je via het eerste startscherm je inbox van berichten openen, waarna een overzichtje getoond zal worden van de berichten die je reeds hebt ontvangen. Deze staan zorgvuldig gesorteerd op datum.

Berichten inbox LG GD880 Mini
Berichten inbox LG GD880 Mini

Als je je berichtje gelezen hebt en ook iets leuks te melden hebt, dan raak je simpelweg 'beantwoorden' aan, waarna een venster zal openen waarin je je bericht kunt tikken. De LG GD880 Mini heeft een prima virtueel toetsenbordje dat niet te klein en niet te groot is. Ik kan me voorstellen dat personen met dikkere vingers wel wat moeite zullen kunnen ondervinden met het per ongeluk aanraken van de verkeerde toetsen, maar ikzelf heb er geen problemen mee gehad. Ik tik makkelijk en snel een berichtje en stuur deze met de groene knop direct door.

Bericht opstellen met LG GD880 Mini
Bericht opstellen met LG GD880 Mini

Naast SMS is het ook mogelijk je e-mailbox in te stellen op de LG Mini. Dit is en blijft over het algemeen een vrij lastige klus met LG telefoons, zo ook met de LG Mini. Je bent er echter wel van verzekerd dat je lekker snel zult kunnen mailen, de LG Mini is namelijk voorzien van UMTS, HSDPA en WiFi ondersteuning zodat je zowel op je vaste stek als on-the-go snel kunt mailen.

Cijfer:
7
Smsen gaat prima als je wat dunnere vingers hebt, dikkere vingers zouden wel eens lastig hun weg kunnen vinden. E-mail mogelijkheid is tevens aanwezig.7. Internet
Doordat je een lekker snelle internetondersteuning in je handen hebt is het laden van een pagina zo gepiept, vooral natuurlijk als je de WiFi verbinding aan hebt staan. Ook onderweg zullen de UMTS en HSDPA ondersteuning je echter van een redelijk snelle verbinding kunnen voorzien. Omdat de LG GD880 Mini zo klein is, zou je je wellicht af kunnen vragen of internetten op dit toestelletje wel prettig is. Daar kan ik stellig 'ja' op antwoorden. Het beeldscherm reageert namelijk uitzonderlijk goed op aanraking, zelfs als de link nog zo klein is zal het toestel weten dat je die link wilt openen.

Portrait internetten met LG GD880 Mini
Portrait internetten met LG GD880 Mini

Internetten kan op twee manieren: staand en liggend. De eerste manier noemen we portrait, hierboven afgebeeld en voornamelijk handig als je lange internetpagina's bezoekt. Draai je het toestel een kwartslag, dan zal het scherm meedraaien en is de LG Mini ideaal voor het bezoeken van internetpagina's die vooral breed zijn. Tik je vervolgens het scherm aan, dan krijg je allerlei mogelijkheden te zien zoals bijvoorbeeld het toevoegen van de pagina aan je favorieten. Inzoomen op de pagina doe je middels 'pinchen', het naar elkaar toe brengen en van elkaar afbrengen van je vingers, ook wel 'multi-touch' genoemd.

Landscape internetten met LG GD880 Mini
Landscape internetten met LG GD880 Mini

Ondanks dat het scherm wellicht wat kleiner is dan de meeste touchscreen telefoons van tegenwoordig, is het internet op de LG Mini vrij goed te gebruiken. Het scherm is wellicht wat aan de kleine kant, maar het is gemakkelijk om in en uit te zoomen op pagina's en andere delen van een internetpagina te bekijken door de pagina over je scherm te slepen.

Cijfer:
8
Ondanks het kleine scherm is het toestel snel op het gebied van internet en werkt het prima in combinatie met de fijngevoeligheid van de LG Mini.8. Multimedia
We beginnen het liefste met het stuk waar we het meest enthousiast over zijn: de muziekspeler. De LG Mini is voorzien van Dolby Mobile en dat hoor je echt! Wat een geluid komt er uit dit kleine apparaatje! Ongelooflijk! Standaard heeft LG de geheugenkaart al voorzien van Tiësto's nieuwe album, dus we kunnen direct beginnen met luisteren. We zetten de muziekspeler aan en zien dat de muziekspeler voorzien is van leuke album art. Daaronder vinden we de bekende speeltoetsen en bovenaan extra instellingen zoals bijvoorbeeld een equalizer en shuffle.

Muziekspeler LG GD880 Mini
Muziekspeler LG GD880 Mini

De equalizer maakt echt een verschil. Zodra je deze op 'Dolby Mobile' zet knalt het geluid werkelijk uit je speakers en moeten we echt even het toestelletje wat zachter zetten om niet de hele buurt ervan mee te laten genieten. Het geluid klinkt warm, diep en heeft een goede bas. Het geluid kan zo hard als je wilt en doordat het toestel is voorzien van een 3,5 mm headset aansluiting kan je elke gewenste headset erop aansluiten, wat een echte pré is.

Equalizer maakt echt een verschil
Equalizer maakt echt een verschil

Je kunt je nummers handig organiseren per album en dan op naam, of op artiest, op tracknaam, op album zelf of binnen de albums. Zo kan je zelf de organisatie toevoegen die je verlangt en is het makkelijk zoeken naar een bepaalde track.

Muziek is makkelijk te organiseren
Muziek is makkelijk te organiseren

Als je het toestel vervolgens een kwartslag draait, dan zal de georganiseerde lijst met tracks veranderen in een mooi lijstje met album art, inclusief het nummer dat je op dat moment aan het afspelen bent. Dit ziet er grafisch erg mooi uit!

Album art op de LG GD880 Mini
Album art op de LG GD880 Mini

Video
Standaard heeft LG heel wat Tiësto content op de Mini geladen. Zo kan je stukjes van zijn concert bekijken of wat backstage beelden. Deze videootjes zien er prima uit en lopen vloeiend. In combinatie met het geluid van de gadget is het feest natuurlijk compleet. Naast de vooraf ingeladen content willen we ook zelf wat video's opzoeken op YouTube, en dan komen we erachter dat de videospeler van de LG GD880 Mini helemaal niet zo soepel werkt. YouTube video's laden niet goed in en als ze wel goed inladen, worden ze 'schokkerig' afgespeeld. Jammer...

Video bekijken op de LG GD880 Mini
Video bekijken op de LG GD880 Mini

Cijfer:
8
De muziekspeler is overweldigend goed en vooraf ingeladen video's zijn mooi. Met YouTube heeft het toestel echter flinke problemen.9. Camera
Achterop de LG GD880 Mini vinden we een 5 megapixel camera. Helaas is er geen flitsertje aanwezig, dus foto's maken in donkere omgevingen wordt wat lastiger. Wel kunnen we stellen dat de camera van de LG Mini voorzien is van talloze functies. Zoveel functies zelfs dat een beginnende fotograaf sommige termen wellicht even moet opzoeken om te kijken wat het doel ervan is. Het beeldscherm van de LG Mini verandert in het zoekerscherm van de camera zodra de sneltoets van de camera is ingedrukt en de camera is opgestart. Vervolgens vinden we links een aantal mogelijkheden die standaard handig zijn om te gebruiken, zoals de scène en de witbalans. Rechts vinden we sneltoetsjes naar bijvoorbeeld de galerij.

Camera van de LG GD880 Mini
Camera van de LG GD880 Mini

Raak je vervolgens de instellingen aan, dan zal je op een grappig draaischijfje, zoals je deze ook in het echt tegenkomt op uitgebreide camera's, allerlei mogelijkheden vinden, Denk hierbij aan de grootte van de foto, de witbalans, kleureffecten, de scène modus en ISO waarden.

Instellingen van de camera
Instellingen van de camera

Over het algemeen zijn we wel te spreken over de resultaten van de camera. De 5 megapixel camera maakt scherpe foto's met behoorlijk wat diepte erin. De kleuren komen overheen met de werkelijkheid, maar wel is het zo dat onderdelen op de foto's nogal 'scherp' over kunnen komen. Donkere lijnen zorgen ervoor dat het ene deel van de foto (bijvoorbeeld de wolken) scherp aftekenen tegen de rest, terwijl deze lijnen in het echt niet aanwezig zijn.

Foto geschoten met de LG GD880 Mini (Klik voor een vergroting)   Foto geschoten met de LG GD880 Mini (Klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de LG GD880 Mini (Klik voor een vergroting)

Cijfer:
7
De camera werkt prima, maar het gebrek aan een flitser en de scherpe lijntjes die onderdelen op de foto's aftekenen zijn wat jammer.10. Overige mogelijkheden
We hebben het reeds gehad over het schieten van foto's, maar dan is het ook prettig om te weten waar je je zelfgemaakte materiaal terug kunt vinden. In dit geval kan je de galerij gemakkelijk bereiken, direct vanaf het startscherm via een widget. Foto's kan je zowel staand als liggend bekijken. Heb je een landscape foto gemaakt, dan is liggend natuurlijk de beste mogelijkheid.

Foto's van de LG GD880 Mini bekijken
Foto's van de LG GD880 Mini bekijken

Heb je een portrait foto gemaakt, dan is het handiger om deze rechtop te bekijken. Foto's kan je gemakkelijk voorbij slepen met je vingers en middels pinchen (multi-touch) kan je in- en uitzoomen op je afbeeldingen. Ook kan je vanuit de galerij je foto's direct doorsturen via bluetooth of e-mail.

Foto's van de LG GD880 Mini bekijken
Foto's van de LG GD880 Mini bekijken

Games
Standaard staan er een viertal demo games geïnstalleerd op de LG GD880 Mini. Helaas geen volledige spelletjes, maar wel voldoende om een tijdje mee zoet te zijn. Een van de zeer verslavende old-school spelletjes blijft toch wel Tetris.

Tetris, een van de vier demo games
Tetris, een van de vier demo games

Stereo FM stereo
Als laatste heeft de LG GD880 Mini een stereo FM radio. Deze kan je alleen gebruiken als je de meegeleverde headset op het toestel aansluit. Het vinden van een radiostation gaat gemakkelijk. Je kan automatisch naar zenders laten zoeken en ze vervolgens opslaan. Je kunt een totaal van zes favoriete zenders opslaan. De ontvangst van de stereo FM radio is prima. Je kunt gaan en staan waar je wilt, maar de ontvangst blijft goed en je muziek helder.

Stereo FM radio van de LG GD880 Mini
Stereo FM radio van de LG GD880 Mini

Natuurlijk zijn er nog talloze andere mogelijkheden aanwezig zoals een agenda en rekenmachine, maar het voert te ver om alle mogelijkheden specifiek te bespreken. Wel moet ons nog één ding van het hart: we missen een GPS ontvanger. Natuurlijk is het zo dat lang niet alle mobiele telefoons van deze prijs tegenwoordig een GPS ontvanger hebben, maar dit wordt wel steeds gebruikelijker. Hiermee had LG haar GD880 Mini echt een all-round apparaatje gemaakt.

Cijfer:
8
De LG GD880 Mini biedt een mooi totaalpakket aan extra mogelijkheden en games. Wel is het jammer dat de games alleen in demo versie zijn.11. Voor- en nadelen
Nu we een paar weken op pad zijn geweest met de LG GD880 Mini kunnen we een kritisch en zorgvuldig oordeel vormen over de do's en don'ts van het toestel. We zetten eerst alle voors en tegens voor u op een rijtje.
  Voordelen
 • Design: Het design van de LG Mini is strak, mooi en stoer en het toestel voelt robuust aan.
 • LG Air Sync: Met LG Air Sync kan je zonder gedoe automatisch de GD880 Mini synchroniseren met je computer. Erg handig!
 • Interface: De 3D S-Class interface wordt steeds beter uitgewerkt en werkt nu ook echt gemakkelijk.
 • Muziekspeler: De muziekspeler is gewoon geweldig. De implementatie van Dolby Mobile in het toestel maakt de muziekspeler super.
 • Internet: Ondanks het kleine scherm is internet snel, handig en zeer gevoelig, waardoor het direct goed reageert op aanraking.


 • Nadelen
 • Accu: De accu houdt het net een dag vol bij gemiddeld gebruik. Dit vinden we toch vrij teleurstellend.
 • Video: Video's die worden gedownload via het internet, bijvoorbeeld via YouTube, laden niet goed en worden niet goed afgespeeld.
 • Geen GPS ontvanger: De LG Mini heeft geen GPS ontvanger.


12. Conclusie
De LG GD880 Mini is klein, stoer en een echte gadget. De muziekspeler in combinatie met Dolby Mobile zorgen ervoor dat je muziek echt uit de speaker van het toestel knalt en door LG Air Sync kan je zonder enige moeite je telefoon direct synchroniseren met je PC. Makkelijker kan niet! Je kan er prettig mee bellen, SMSen gaat prima en ook het internet ligt aan je vingertoppen.

Een groot nadeel aan het toestel is toch wel haar uithoudingsvermogen, want na een dag mee op pad te zijn geweest heeft het toestel het echt gehad en moet ze aan de lader gehangen worden voor de nacht. Jammer dat er geen GPS ontvanger aan boord is en dat video's vaak niet lekker afgespeeld worden, maar over het algemeen genomen is de LG GD880 Mini een prima toestel met vooral goede muziek mogelijkheden en het handige LG Air Sync.

Als we de punten bij elkaar optellen komen we uit op een welverdiende 7,9.Laatste Nieuws6 Reacties
Bart R plaatste dit 04 mrt 2011

Dan zou je je Profider moeten bellen ,want 3G is je net werk.

Arjan Jansen plaatste dit 23 nov 2010

Hiervoor ga je naar het icoon Telefoon instellingen Druk op datum/tijd en klaar.

len bloem plaatste dit 25 nov 2010

haha dom dat ik dat niet kon vinden... (gelukkig hebben er nog meer mensen naar gekeken die het ook niet konden vinden..) Bedankt voor je antwoord!

len bloem plaatste dit 18 nov 2010

Ik heb dit toestelletje sinds kort en het bevalt me prima! Youtube filmpjes spelen inderdaad niet soepel af maar verder is het heel handig toestel. Ik heb er echter wel een vraag over: hoe kan ik de juiste tijd en datum instellen? Dit kan ik nergens terug vinden.

Geert Fokkens plaatste dit 30 okt 2011

Ik heb ook geprobeerd om de tijd te veranderen i.v.m. met de wintertijd, maar kan op datum/tijd blijven drukken maar de tijd kan ik nog steeds niet veranderen en hij blijft maar op de zomertijd staan. Wie kan mij helpen.

ben baas plaatste dit 11 jan 2011

Lekker toestel, maar weet iemand hoe ik het 3g netwerk uit kan schakelen. Ik gebruik deze nooit, dus kost me alleen batterij...

Geef ook je reactie