Review: HTC Wildfire

28-07-2010  |  Stefan Hage


Een smartphone voor iedereen, onder dat motto heeft HTC onlangs haar nieuwe HTC Wildfire uitgebracht. In deze review testen we de zachtgeprijsde maar erg uitgebreide HTC Wildfire in al haar facetten.

In Nederland is HTC al sinds jaar en dag bekend als smartphone fabrikant. Doordat smartphones steeds gebruiksvriendelijker worden en de productie steeds goedkoper kan, is HTC in staat een steeds bredere doelgroep te bedienen. Dit blijkt ook uit de HTC Wildfire, die midden mei werd aangekondigd en nu sinds enkele weken verkrijgbaar is.

De HTC Wildfire
De HTC Wildfire

HTC richt haar HTC Wildfire op de doorsnee consument die graag iets meer wil kunnen met een mobiele telefoon dan alleen bellen en SMS'en. Daartoe heeft HTC een opvallend complete maar gebruiksvriendelijke telefoon samengesteld die ook daadwerkelijk binnen het budget van een doorsnee consument past. Dit toestel, de HTC Wildfire, voelen we in deze review uitgebreid aan de tand om er achter te komen hoe het zit met de prijs/kwaliteitsverhouding, gebruiksvriendelijkheid en prestaties.

Inhoud:
1.
Vormgeving
2. Verkooppakket
3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
4. Interface
5. Key features
6. Messaging
7. Internet
8. Multimedia
9. Camera
10. Overige mogelijkheden
11. Voor- en nadelen
12. Conclusie


1. Vormgeving
De HTC Wildfire lijkt op het eerste gezicht qua design nog het meest op de HTC Desire. Aan de bovenkant zien we de speaker die gebruikt wordt tijdens de gesprekken. We vinden ook het LED notificatielampje die bij nieuwe berichten gaat knipperen of gaat branden bij het opladen van de batterij. Daaronder is een TFT kleurenbeeldscherm geplaatst met een resolutie van 240 bij 320 pixels. Met een diameter van 3,2 inch is het beeldscherm uiteraard wel kleiner dan dat van de HTC Desire.

De voorkant van de HTC Wildfire
De voorkant van de HTC Wildfire

Het toestel is lekker compact en doet qua formaat nog het meest denken aan de HTC Touch, waarmee HTC in 2007 voor het eerst een smartphone voor een breed publiek op de markt bracht. Globaal gezien kan de HTC Wildfire gezien worden als een verre opvolger van deze eerste consumenten-smartphone primaat. Onder het scherm zijn touch sensitive toetsen te vinden waarmee onder meer naar het hoofdscherm genavigeerd kan worden, het menu geopend kan worden, een stap terug gegaan kan worden of iets met Google opgezocht kan worden.

Onder de touch sensitive toetsen is een trackpad geplaatst. Het trackpad dient als een soort van muis om zo nauwkeuriger te kunnen internetten of door door een menu te scrollen. Het touchscreen werkt in de meeste gevallen echter toch handiger dan dit kleine trackpad.

De linkerkant van de HTC Wildfire
De linkerkant van de HTC Wildfire

Aan de linkerkant van de HTC Wildfire zijn de volumetoetsen van het toestel geplaatst. De volumetoetsen zijn vrij groot en dat is fijn zodat vrijwel zonder te kijken het volume bijgesteld kan worden. De Micro-USB ingang van het toestel is ook aan de linkerkant geplaatst.

De rechterkant van het toestel is kaal
De rechterkant van het toestel is kaal

De rechterkant van het toestel is kaal. HTC heeft ervoor gekozen geen knoppen, functies, poorten of sloten aan deze kant van het toestel te plaatsen.

De bovenkant van de HTC Wildfire
De bovenkant van de HTC Wildfire

De bovenkant van het toestel is voorzien van de standby-toets en een 3,5 mm audio-jack. Daardoor kan eventueel een eigen favoriete hoofdtelefooon ingeplugd worden, natuurlijk kan ook de meegeleverde stereo headset van HTC gebruikt worden.

De achterkant van de HTC Wildfire
De achterkant van de HTC Wildfire

De HTC Wildfire is aan de achterkant uitgerust met een 5 megapixel camera met LED flitser. De speaker voor muziek is ook aan de achterzijde te vinden.

De achtercover van het toestel wordt er anders afgehaald dan we gewend zijn van de meeste toestellen. Het gehele toestel lijkt als het ware in de achtercover te liggen, waarmee de achtercover ook tevens de grote contouren van het toestel vormt.

De afwerking van de HTC Wildfire zou op sommige punten beter kunnen. Rondom de camera bevindt zich een behoorlijke kier in de achtercover. Verder voelt de HTC Wildfire wel redelijk solide aan.

Het touchscreen is goed afleesbaar, zelfs in direct zonlicht, mits de helderheid van het scherm op de hoogste stand staat. Af en toe reageert het touschreen niet helemaal zoals gewenst, maar meestal heeft dat te maken met de hoeveelheid applicaties die open zijn blijven staan.

Cijfer:
7,5
De HTC Wildfire is compact en voelt solide aan. Wel had de afwerking van de telefoon op sommige punten beter gekunnen.2. Verkooppakket
Het pakket van de HTC Wildfire is voor deze prijs compleet te noemen. In de doos van het toestel wordt naast het toestel en accu, een stereo headset, een USB-datakabel en een lader meegeleverd. Daarnaast wordt in het retailpakket van de HTC Wildfire ook een geheugenkaart van 2 gigabyte meegeleverd.De pakketinhoud van de HTC Wildfire
De pakketinhoud van de HTC Wildfire

Naast alle hardwarematige accessoires zit in de doos van de HTC Wildfire ook een snelstart handleiding waarin de werking en de belangrijkste functies van het toestel worden toegelicht.

Cijfer:
9
De bescheiden verkoopprijs van de HTC Wildfire in acht nemende kan gesteld worden dat het pakket uitgebreid genoeg is.3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Door op de knop 'telefoon' te drukken op het homescreen kan snel een nummer ingevoerd worden en zo gelijk telefoneren. Tevens zijn daar ook de contactpersonen op alfabetische volgorde terug te vinden. De lijst wordt aangevoerd door een aantal contactpersonen die als laatste gekozen zijn..

De lijst met contactpersonen
De lijst met contactpersonen

Per contact kan uitgebreide informatie bekeken worden zoals uiteraard de telefoonnummer(s), het e-mailadres, de verjaardag en de overige adresgegevens. Per contact kan een andere beltoon ingesteld worden is de berichtenhistorie van de betreffende contactpersoon op te vragen. Per contactpersoon kunnenook de Facebook en Twitter updates van die persoon bekeken worden.

Uitgebreide informatie bij een contactpersoon
Uitgebreide informatie bij een contactpersoon

Tijdens het bellen wordt de contactafbeelding getoond en kan het gesprek op de speakerstand gezet worden. Tevens biedt de telefoon de mogelijkheid de microfoon uit te schakelen. Uiteindelijk kan het gesprek beëindigd worden door op de grote rode knop in beeld te drukken. De gesprekskwaliteit is goed en kan zeker hard genoeg om het gesprek te volgen. Eigenlijk niks te klagen over het bellen met de HTC Wildfire.

Weergave tijdens het gesprek
Weergave tijdens het gesprek

Uithoudingsvermogen
De HTC Wildfire wordt geleverd met een 1300 mAh accu wat goed zou moeten zijn voor 490 uur standby en 480 minuten beltijd. Uit onze test blijkt dat het uithoudingsvermogen van de HTC Wildfire inderdaad zeer goed is. Zelfs bij intensief gebruik hield de HTC Wildfire het tijdens onze test ongeveer vier dagen uit op één acculading. Voor een smartphone zijn dit redelijk unieke prestaties.

Cijfer:
10
De HTC Wildfire biedt in vergelijking met de meeste andere smartphones een erg goede bel- en standbytijd.4. Interface
De HTC Wildfire draait op Google Android 2.1 en ook dit HTC toestel is weer uitgerust met de befaamde HTC Sense interface. De HTC Sense interface staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijke uiterlijk. Vanwege de lagere resolutie van het beeldscherm van de de HTC Wildfire is bijvoorbeeld de widget met de welbekende HTC klok met het weer iets anders. Hoger geprijsde toestellen zoals bijvoorbeeld de Desire laten op het hoofdscherm weerannimaties zien, zodat bijvoorbeeld bij regen een virtuele ruitenwisser over het scherm gaat. Op de HTC Wildfire is dit jammer genoeg achterwege gelaten.

Het homescreen van de HTC Wildfire is naar eigen wens in te delen
Het homescreen van de HTC Wildfire is naar eigen wens in te delen

Het toestel beschikt in totaal over zeven homescreens die alle naar eigen wens ingedeeld kunnen worden middels widgets en snelkoppelingen. Tussen de zeven 'panels' kan letterlijk gebladerd worden door met de vinger over het scherm te vegen. Door de vingers op het scherm samen te knijpen kunnen alle zeven de panels in een soort helikopter-view bekeken worden, zoals eerder toegepast op onder meer de HTC Desire en de HTC Legend.

De helikopter weergave toont de zeven homescreens
De helikopter weergave toont de zeven homescreens

De ene keer zit je op het werk, de andere keer zit je lekker thuis onderuit gezakt op de bank. Elke situatie is anders. Laat dat nou precies het punt zijn waar de HTC Wildfire zich op aanpast. Voor diverse leefomstandigheden zijn scenes in te stellen die onder meer het homescreen en geluiden aanpast aan de situatie van dat moment. Een uitgebreide vorm van 'profielen'.

De HTC Wildfire past zich aan jou aan
De HTC Wildfire past zich aan jou aan

Met die scènes kan je snel schakelen tussen 'omgevingen'. Bijvoorbeeld bij de scène werk krijgen de schermen een andere weergave en zien we onder andere de aandelenkoersen en de wereldklok. Bij sociaal kunnen we snel onze status updaten bij Facebook en Twitter en we kunnen ook zelf een scène aanmaken met eigen gekozen achtergronden en widgets.

Het weer wordt helaas niet geanimeerd weergegeven
Het weer wordt helaas niet geanimeerd weergegeven

Het menu van het toestel is te bereiken door linksonder op het touchscreen op het pijltje te drukken. De icoontjes van de applicaties en toepassingen staan in alfabetische volgorde geselecteerd. Zoals bij elk Android toestel kan de notificatiebalk bovenin het scherm uitgeschoven worden naar beneden. In de notificatiebalk wordt allerlei informatie gegegeven, zoals ontvangen berichten en e-mails, nummers die op dat moment spelen etc.

Het menu op de HTC Wildfire
Het menu op de HTC Wildfire

Cijfer:
9
De interface van de HTC Wildfire is gebruiksvriendelijk, mede doordat de Wildfire (gelukkig) ook van HTC Sense is voorzien.5. Key features
HTC richt zich met de Wildfire voornamelijk op de actieve gebruiker van sociale netwerken als Facebook en Twitter. Op het toestel is onder andere de toepassing Friendstream te vinden en laat de updates van Twitter- en Facebook vrienden zien. Tevens kunnen ze los van elkaar getoond worden dus is er ook de mogelijkheid om alleen Facebook of alleen Twitter updates te laten zien. Ook is het mogelijk om updates waarin links of foto's te vinden zijn apart worden getoond. Tot slot is het uiteraard ook mogelijk om zelf updates te plaatsen via Friendstream.

De Friendstream widget op de HTC Wildfire
De Friendstream widget op de HTC Wildfire

Naast de Friendstream widget is de HTC Wildfire voorzien van het programma "HTC Peep", een zogenaamde Twitter client. Via HTC Peep is het mogelijk om Twitter berichten te plaatsen en Twitter berichten van andere Twitteraars te lezen. HTC Peep biedt dezelfde functionaliteit als de online versie van Twitter.

Hoewel Hyves op steeds meer toestellen wordt geïntegreerd, is de HTC Wildfire niet voorzien van een Hyves applicatie. Nederlands grootste sociale netwerk valt daarmee helaas alsnog weg achter de groten der aarde.

HTC Peep is handig voor Twitter
HTC Peep is handig voor Twitter

Naast de mogelijkheid om altijd en overal gebeurtenissen, ervaringen, foto's of andere zaken te delen via diverse sociale netwerken, biedt de HTC Wildfire ook de mogelijkheid om favoriete applicaties te delen via bijvoorbeeld de mail, Twitter en Facebook. Wanneer een applicatie wordt gedeeld met één of meerdere contacten of volgers, krijgen zij ook direct een downloadlink voor de Android Market te zien.

Apps delen is een leuke toevoeging op de HTC Wildfire
Apps delen is een leuke toevoeging op de HTC Wildfire

Cijfer:
9
Friendstream werkt prettig en de mogelijkheid tot het delen van applicaties is een leuke toevoeging. HTC Peep is één van de betere Twitter applicaties.6. Messaging
Op het gebied van messaging is de HTC Wildfire net als elk Android toestel goed uitgerust. SMS berichten worden per contactpersoon in 'chat stijl' weergegeven. Een binnengekomen bericht kan direct beantwoord worden. Zodra er een SMS bericht binnenkomt gaat links van de speaker een LED notificatielampje knipperen.

Binnengekomen berichten op de HTC Wildfire
Binnengekomen berichten op de HTC Wildfire

E-mailen met de HTC Wildfire is ook geen straf. De mailapplicatie is snel en zorgt ervoor dat berichten snel en volledig getoond kunnen worden. Een e-mail opstellen is ook snel gedaan en het typen gaat vrij goed met het schermtoetsenbord. Berichten met een bijlage erin kunnen ook apart worden gesorteerd.

Een binnengekomen e-mail bericht op de Wildfire
Een binnengekomen e-mail bericht op de Wildfire

Mailberichten kunnen eventueel automatisch om een bepaalde tijd worden opgehaald. Wanneer de Gmail applicatie gebruikt wordt, wordt mail zelfs direct na binnenkomst in de mailbox in de telefoon weergegeven. Het toetsenbord met de tekstvoorspelling werk nauwkeurig en lekker. De toetsen zitten wel wat dichter op elkaar dan bijvoorbeeld bij de HTC Desire door het kleinere scherm en daardoor wil het wel eens voorkomen dat er een andere toets wordt aangeraakt.

Het typen met het prettig werkende HTC toetsenbord
Het typen met het prettig werkende HTC toetsenbord

Er kan zowel in verticale stand getypt worden als in de landscape modus, in de landscape modus staan de toetsen iets verder uit elkaar doordat er iets meer ruimte op het scherm is.

Cijfer:
8,5
Op messaging gebied zit de Wildfire goed in elkaar. SMS'en en e-mailen werkt gebruiksvriendelijk waarbij berichten per contactpersoon weergegeven worden.7. Internet
Internet is bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ook op de mobiele telefoon zijn internetmogelijkheden eerder regel dan uitzondering. De HTC Wildfire heeft ook uiteraard internet aan boord. De HTC Wildfire beschikt over UMTS met de UMTS versneller "HSDPA", daarmee kan overal een snelle internetverbinding gelegd worden. Om thuis lekker het internet op te gaan is er op het toestel WiFi te vinden.

Internetten met de HTC Wildfire
Internetten met de HTC Wildfire

Flash ondersteuning in mobiele telefoons is nog geen gemeengoed. Toestellen met flash ondersteuning bieden bredere internet mogelijkheden doordat ook websites met Flash objecten weergegeven kunnen worden. De HTC Wildfire is, ondanks zijn gunstige prijs, op dit gebied goed uitgerust en biedt als één van de weinige toestellen op dit moment Flash ondersteuning.

De webbrowser van de HTC Wildfire is uitgerust met luxe mogelijkheden
De webbrowser van de HTC Wildfire is uitgerust met luxe mogelijkheden

Naast flash ondersteuning is ook multitouch te vinden op het toestel, door de vingers naar elkaar toe te knijpen of van elkaar af te vegen kan er in- en uitgezoomt worden op de webpagina, wat ook vloeiend werkt. De snelheid van het browsen is goed op de HTC Wildfire. Vaak bezochte websites, websites die als laatste zijn bezocht of als favoriet zijn ingesteld, worden weergegeven als bladwijzer. Favorieten worden in blokken weergegeven waarmee het mogelijk is om snel naar de meest gebruikte websites door te klikken..

Bladwijzers op de HTC Wildfire
Bladwijzers op de HTC Wildfire

Cijfer:
10
Voor een toestel in deze prijsklasse is de HTC Wildfire uitgebreid te noemen met onder meer flash, multi-touch, UMTS en WiFi.8. Multimedia
Qua multimedia is de HTC Wildfire voorzien van een muziekspeler met een voor HTC kenmerkende interface. De muziekspeler sorteert albums, artiesten, namen van tracks en afspeellijsten op alfabetische volgorde zodat op diverse manieren snel naar het gezochte nummer genavigeerd kan worden. De muziekspeler reageert niet altijd even snel en hapert soms een beetje. De geluidskwaliteit is over het algemeen vrij goed alleen zit de speaker van het toestel voor het geluid aan de onderkant van het toestel waardoor het volume gedempt wordt.

Muziek afspelen op de HTC Wildfire
Muziek afspelen op de HTC Wildfire

De geluidskwaliteit van de oordopjes is niet slecht, maar ook niet echt spectaculair te noemen, met andere woorden scoort de meegeleverde headset 'gemiddeld'. Het toonbereik van de meegeleverde headset is redelijk tot goed, al zou het geluid wat 'warmer' mogen zijn.

Muziek gesorteerd op verschillende manieren
Muziek gesorteerd op verschillende manieren

De interface van de muziekspeler is gebruiksvriendelijk. Wanneer een album van een bepaalde artiest wordt afgespeeld, kan letterlijk tussen nummers van het album 'gebladerd' worden om naar het volgende nummer te gaan.

FM-Radio
De HTC Wildfire heeft de beschikking over een FM-radio. Om de FM radio te kunnen gebruiken, moet de headset aangesloten worden gezien de kabels van de headset als antenne fungeren. De HTC Wildfire scoort matig wat betreft ontvangst van radiosignalen. In gebieden met sterke radiozenders zal dit geen noemenswaardige problemen opleveren, maar regio's verder van steunzenders af, kan de HTC Wildfire meer moeite met de ontvangst hebben dan andere FM radio's.

De FM-radio
De FM-radio

Cijfer:
7
De Wildfire heeft een goede muziekspeler en een stereo headset van gemiddelde kwaliteit. De ingebouwde FM radio scoort matig.9. Camera
De HTC Wildfire beschikt over een 5 megapixel camera ondersteund door een LED flitser. De camera biedt diverse instellingsmogelijkheden waaronder instellingsmogelijkheden rondom contrast, verzadiging en witbalans.

Instellingen bij de camera van de HTC Wildfire
Instellingen bij de camera van de HTC Wildfire

Ook biedt de camera instellingsmogelijkheden met betrekking tot kleur(effecten). Het maken van een foto gaat via het touchscreen door dubbel te tikken of door op het trackpad te drukken. Omdat de telefoon geen sluitertoets heeft, zijn de foto's snel bewogen.

Nog meer in te stellen bij de camera op de Wildfire
Nog meer in te stellen bij de camera op de Wildfire

Het scherpstellen (autofocus) gaat traag en werkt niet lekker. De HTC Wildfire beschikt over 'touch focus' waarmee een gebied aangegeven kan worden waarop de telefoon moet scherpstellen. Doordat het toestel vrijwel altijd beweegt tijdens het aanraken van het scherm of het trackpad (voor het schieten van de foto), zijn foto's vrijwel altijd bewogen.

Naast bewogen foto's hangt er over de foto's ook een 'blauwzweem'. Bij de ene foto is dit meer aanwezig dan bij de andere foto, maar het is storend en de foto's worden niet natuurgetrouw. De kleuren komen niet overeen met de werkelijkheid. Er zou meer verwacht mogen worden van een 5 megapixel camera.

Foto geschoten met de HTC Wildfire (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de HTC Wildfire (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de HTC Wildfire (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de HTC Wildfire (klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de HTC Wildfire (klik voor een vergroting)

Video's kunnen ook worden gemaakt met de HTC Wildfire en de kwaliteit van geschoten video's is gemiddeld te noemen. Zoals bij de meeste video's die geschoten zijn met een mobiele telefoon is het geluid van video's geschoten met de Wildfire blikkerig en is het beeld blokkerig, beide door de sterke compressie van de video.

De geschoten plaatjes terugkijken in de galerij
De geschoten plaatjes terugkijken in de galerij

Foto's kunnen worden bekeken in de galerij. Foto's worden snel geladen en kunnen gelijk verzonden worden via bluetooth of naar Twitter, Facebook of een andere sociaal netwerk of internet dienst. Door op het icoontje van de prullenbak te drukken kunnen foto's verwijderd worden.

Cijfer:
6
De camera valt tegen. Foto's zijn snel bewogen door het ontbreken van een sluitertoets en kleuren zijn niet natuurgetrouw.10. Overige mogelijkheden
De agenda functie op de mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt. Handig voordeel van toestellen die op Android draaien is dat de agenda zowel op het toestel als online kan worden bijgehouden. Doordat de agenda in de telefoon automatisch synchroniseert met de online agenda, is de agenda op beide locaties altijd actueel.

De agenda op de Wildfire kan ook online gesynchroniseerd worden
De agenda op de Wildfire kan ook online gesynchroniseerd worden

YouTube
YouTube is eigenlijk bij iedereen wel bekend, een applicatie die ook te vinden is op de HTC Wildfire en waarmee online filmpjes kunnen worden bekeken. De beeldkwaliteit is door de resolutie van het beeldscherm niet heel spectaculair te noemen maar ruim voldoende voor wat leuk tijdverdrijf. De filmpjes kunnen via WiFi vrij snel geladen worden en het volume is, afhankelijk van het bekeken filmpje van goed volume.

YouTube op de HTC Wildfire
YouTube op de HTC Wildfire

Zoals ieder Android toestel beschikt de HTC Wildfire over de Android Market, een applicatiewinkel waaruit ondertussen al vele tienduizenden gratis en betaalde applicaties te downloaden zijn. Doordat het toestel draait op één van de meest recente versies van Android (Android 2.1) worden veel nieuwe applicaties ondersteund. Sommige applicaties kunnen niet op de Wildfire gedraaid worden vanwege zijn lage schermresolutie. Deze worden in dat geval ook niet in de Android Market getoond.

Cijfer:
8
De telefoon is voorzien van vele gemakken zoals (online) synchronisatie van telefoonboek en agenda. De Android Market biedt toegang tot vele applicaties.11. Voor- en nadelen
Tot besluit van deze review een overzicht van alle plus- en minputen voor de HTC Wildfire:
  Voordelen:
 • Internet: de browser ondersteunt flash en heeft multitouch, dat verbetert de gebruiksvriendelijkheid tijdens het internetten.
 • Scènes: voor elk moment een passende interface bij de HTC Wildfire.
 • Apps delen: favoriete applicaties kunnen via e-mail of sociale netwerken gedeeld cq. aangeraden worden aan vrienden en kennissen.
 • Uithoudingsvermogen: voor een smartphone biedt de HTC Wildfire een zeer goed uithoudingsvermogen, zowel qua beltijd als stand-bytijd.
 • Android Market: vele tienduizenden applicaties zijn gratis of tegen geringe betaling beschikbaar voor de HTC Wildfire. Daarmee kan het toestel precies de functionaliteit bieden die de gebruiker zoekt.
 • Multimedia: de HTC Wildfire biedt ruime multimediale mogelijkheden en wordt af-fabriek met een 2 gigabyte geheugenkaart geleverd.


 • Minpunten:
 • Camera: de camera scoort slecht. Foto's zijn qua kleur niet natuurgetrouw en door het ontbreken van een sluitertoets zijn foto's vaak bewogen.
 • Touchscreen: het touchscreen is niet altijd even snel en tijdens het typen wil het weleens haperen.
 • Geluid: doordat de speaker aan de achterzijde van het toestel geplaatst is, klinkt het geluid dof op het moment dat het toestel op zijn rug op tafel of in een hand ligt.


12. Conclusie
De HTC Wildfire scoort zeer goed op het gebied van uithoudingsvermogen. Doordat de telefoon is uitgerust met Android en voorzien is van de befaamde HTC Sense interface, is de telefoon uitgebreid maar toch gebruiksvriendelijk. Via de Android Market kunnen vele gratis applicaties gedownload en geïnstalleerd worden, waardoor er altijd wel iets met de Wildfire te beleven is.

De camera van de Wildfire presteert minder dan gewenst, maar dat is dan ook meteen het enige grote minpunt aan de HTC Wildfire. Al met al heeft HTC met de HTC Wildfire een goede prijs / kwaliteitsverhouding en kan de HTC Wildfire betiteld worden als een voordelige keuze. Wie de high-end HTC Desire te duur en te uitgebreid vindt en voldoende heeft aan een telefoon met gemiddelde specificaties, maar anderzijds niet in wil leveren op functionaliteit, heeft aan de HTC Wildfire een prima en voordelig alternatief.

Totaal scoort de HTC Wildfire in deze review 84 punten, waar 100 punten te behalen waren. Omgerekend krijgt de HTC Wildfire daarmee een 8,4 als eindcijfer, waarmee de goede prijs/kwaliteitsverhouding tot uitdrukking komt. De HTC Wildfire biedt een brede en gebruiksvriendelijke Android ervaring en door haar interessante prijsstelling worden goede Android Smartphones hiermee bereikbaar voor de doorsnee consument. De HTC Wildfire is met recht een aanrader!Laatste Nieuws2 Reacties
raawrr plaatste dit 12 sep 2011

ik heb de htc wildfire. maar wat ik irritant vind, is dat tijdens het bellen mijn scherm niet word geblokkeerd. dus als ik bel hang ik soms perongeluk op of open ik vanalles. kan dit ook veranderd worden? zoja, hoe?

mvg, Daphne

Daan - plaatste dit 13 aug 2010

Kun je bij dit soort telefoons de losse prijs nog wel een rol laten spelen eigenlijk?

90% van de gebruikers zal toch een mobiel internet abbonement afsluiten, waardoor de prijs icm abbonement vaak akelig dichtbij de veel betere android toestellen komt te liggen. Hij is wel bij 1 jaars contracten te krijgen hier en daar, maar dan moet je daarna een sim only nemen mét internet..en je raadt het al: zo goedkoop is dat ook niet...

Geef ook je reactie