Review: Nokia X2

08-09-2010  |  Stefan Hage


Muziek op zijn best in een stoer jasje, je eigen koptelefoon aan kunnen sluiten en niet te veel betalen. De Nokia X2 verovert het land der muziekliefhebbers. Hoe presteert de X2 in muzikale handen?

De Nokia X2 is een nieuw model van Nokia en is een toestel met een scherpe prijs. De Nokia X2 ligt namelijk voor ongeveer 120 euro in de winkels en als we de specificatielijst bekijken is deze 120 euro vlijmscherp. De Nokia X2 is speciaal geënt op de jongerenmarkt en dan met name op de muziek liefhebber. Zal het toestel kunnen voldoen aan de eisen van de echte kenner?

Inhoud:
1.
Vormgeving
2. Verkooppakket
3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
4. Interface
5. Key features
6. Messaging
7. Internet
8. Multimedia
9. Camera
10. Overige mogelijkheden
11. Voor- en nadelen
12. Conclusie


1. Vormgeving
De Nokia X2 is een vrij compact toestel van 111 millimeter in de lengte, 47 millimeter in de breedte en het toestel is 13 millimeter dik. Als het toestel op de weegschaal wordt gelegd dan blijft de naald steken bij 81 gram, wat netjes is voor een toestel.

De Nokia X2 met snelkoppelingen op het hoofdscherm
De Nokia X2 met snelkoppelingen op het hoofdscherm

Aan de voorkant van het toestel is een 2,2 inch TFT display met een resolutie van 320 bij 240 pixels geplaatst en onder het scherm zijn de knoppen van het toestel te zien. Het numerieke toetsenbord van de Nokia X2 valt bij ons al gelijk in de smaak omdat er tussen de toetsen een kleine scheiding zit die ervoor zorgt dat tijdens het typen niet per ongeluk een andere toets wordt ingedrukt, later in deze review wordt dit verder besproken.

De achterzijde van de Nokia X2
De achterzijde van de Nokia X2

De achterzijde van het toestel is voorzien van een aluminium cover die eraf te halen is door een schuifje aan de achterkant te weg te schuiven. Om de mooiste plaatjes te schieten is de Nokia X2 uitgerust met 5 megapixel camera met een LED flitser. De echte kracht vinden we ook aan de achterkant. Bij de plek waar het schuifje zit voor het verwijderen van de backcover en bij de plaats waar de flitser zich bevindt, zijn op twee plaatsen speakers geplaatst, die samen stereo speakers vormen.

De linkerkant van de Nokia X2
De linkerkant van de Nokia X2

De linkerkant van het toestel is gericht op de muziek-kant van het toestel. Daar zijn namelijk de drie toetsen te vinden om een nummer verder te gaan of een nummer terug te gaan, maar ook is daar een toets te vinden waarmee een track gepauzeerd of afgespeeld kan worden. Als het toestel niet op toetsenblokkering staat, kan er met een druk op de knop de muziekspeler worden geopend.

De rechterkant van het toestel
De rechterkant van het toestel

Foto’s schieten kan aan de rechterkant van het toestel, daar bevindt zich namelijk de sluitertoets om de plaatjes te schieten. Het sleufje voor de geheugenkaart is daar ook weggewerkt. Het is een beetje wrikken om het weer zo strak eruit te laten zien na het openen van de gleuf. Er zijn nog twee toetsen te vinden waarmee het volume geregeld kan worden.

Nokia heeft een krachtige stereo-speaker in de X2 gestopt
Nokia heeft een krachtige stereo-speaker in de X2 gestopt

De bovenkant van de Nokia X2 is uitgerust met een 3,5 mm audio-jack, waardoor de meegeleverde oordopjes ingeplugd kunnen worden, maar ook de eigen oordopjes kunnen gebruikt worden. Aan de bovenkant van het toestel is ook ruimte voor de oplader en is er de ingang voor een MicroUSB-kabel, die overigens niet standaard meegeleverd wordt.

De bovenkant van de Nokia X2
De bovenkant van de Nokia X2

Cijfer:
8,5
De Nokia X2 voelt stevig en degelijk aan en dit toestel komt alleen al op het uiterlijk heel uitgebreid over.



2. Verkooppakket
De Nokia X2 wordt geleverd in een kleine doos, maar op zich is het pakket compleet uitgerust met alles dat nodig is. In het verkooppakket van de Nokia X2 vinden we de oplader, de accu, de in-ear stereo headset met verschillende vormen opzetstukjes en een uitgebreide handleiding van het toestel, iets waar vele fabrikanten tegenwoordig op bezuinigen.

Het pakket van de Nokia X2
Het pakket van de Nokia X2

Wat helaas wel gemist moet worden is een USB-datakabel. Gelukkig is wel een 2GB geheugenkaart aanwezig, maar het gemis van een datakabel is soms toch erg onhandig.

Cijfer:
8,5
Aan vrijwel alles is gedacht voor de Nokia X2. Voor de prijs die betaald moet worden kunnen we tevreden zijn. Helaas moet wel een USB datakabel gemist worden.



3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Een gesprek voeren met de Nokia X2 is precies zoals we gewend zijn van Nokia. Het geluid is goed en duidelijk. We hebben geen last van ruis of andere dingen die tijdens een gesprek storen. Het volume kan zacht en hard, zo is er voor ieder een goed volume in te stellen. Ook kan het gesprek over de luidspreker verder gaan, het geluid daarvan is goed en er is geen last van suizende geluiden of andere oneffenheden.

De lijst met contactpersonen
De lijst met contactpersonen

Na elk gesprek kan ingesteld worden dat de gespreksduur van het gesprek getoond moet worden. De contacten worden op alfabetische volgorde in een lijst weergeven, daar is het telefoonnummer te vinden, maar kan ook het adres , e-mailadressen, verjaardagen, de naam van het bedrijf waar de contactpersoon werkt en wat voor taak hij of zij daar uitvoert worden toegevoegd. Er is daar nog veel meer in te stellen, want ook een persoonlijke afbeelding van de contactpersoon kan ingevoegd worden.

Uithoudingsvermogen
Het uithoudingsvermogen van de Nokia X2 is flink op de proef gesteld en we hebben vijf dagen met een volle accu gedaan. In die tijd zijn tien foto’s geschoten, tien minuten radio geluisterd, een paar bestanden uitgewisseld via bluetooth, vijf minuten een spelletje gespeeld, twintig minuten gebruik gemaakt van het internet, paar minuten gebeld en is ruim een uur de muziekspeler gebruikt voor het afspelen van de muziek, dit gebeurde voor meer dan de helft op het hoogste volume.

Deze prestaties zijn goed voor dit soort toestellen. Als de batterij indicator nog één streepje laat zien, zou je verwachten dat de batterij bijna leeg is, maar dit is niet zo: er konden nog foto's worden gemaakt en muziek worden geluisterd, en nog was de accu niet leeg.

Cijfer:
9
Geen klagen over de prestaties voor het bellen met de Nokia X2. Ook het uithoudingsvermogen is goed van de Nokia X2.



4. Interface
De Nokia X2 is uitgerust met het besturingssysteem Symbian S40 en op het hoofdscherm is een soort widget te zien met daarin de mogelijkheid om snelkoppelingen toe te voegen of te veranderen. Dit kan de klok zijn, maar ook de mediaspeler of een andere toepassing. De onderste balk is een balk met allemaal verschillende koppelingen naar verschillende toepassingen. Die snelkoppelingen zijn ook zelf in te delen en dus heb je binnen handbereik je favoriete toepassing gestart.

De Nokia X2 zonder snelkoppelingen op het hoofdscherm
De Nokia X2 zonder snelkoppelingen op het hoofdscherm

Als je liever het scherm wat rustiger wil met bijvoorbeeld alleen een klok, kan de snelkoppelings-widget uit worden geschakeld en ook de kleur van het lettertype op het hoofdscherm is aan te passen naar eigen smaak. Handig als je bijvoorbeeld een zee als achtergrond hebt, waardoor blauwe letters niet leesbaar zouden zijn.

Het menu van de Nokia X2
Het menu van de Nokia X2

Door op de menutoets te drukken wordt het menu van het toestel geopend, waarbij we twaalf icoontjes te zien krijgen. Het menu van de Nokia X2 is netjes geordend en precies zoals we van Nokia gewend zijn. Eventueel kan, als de gebruiker dat wenst, de icoontjes in een andere volgorde gezet worden of anders worden weergegeven, bijvoorbeeld in een lijst in plaats van in de rasterweergave.

Cijfer:
9
Typische Nokia interface, zoals we die kennen van Nokia. Eenvoudig en erg gebruiksvriendelijk.



5. Key features
De nadruk van de Nokia X2 ligt puur op de muziekspeler. De Nokia X2 is uitgerust met twee stereospeakers en toen we de muziekspeler op hadden gestart kwam er een waanzinnig geluid uit. Nokia geeft aan dat de speakers een kracht hebben van maarliefst 106 decibel. De gemiddelde hoeveelheid decibel voor een mobiele telefoon is verschillend, maar ligt meestal tussen de 60 en 80 decibel. En inderdaad, het volume kan heel hard van de Nokia X2, dit zijn we nog niet eerder tegengekomen. Leuk dat het volume hard kan, maar klinkt het ook goed?

Op die vraag kunnen we kort antwoord geven, ja! Op het hoogste volume is er geen ruis te horen en de muziek klinkt heel goed en zuiver. Ook kan er gekozen worden voor de stereo-verbreding waardoor het geluid nog meer tot haar recht kan komen. Voor de optimale muziek-beleving biedt de Nokia X2 nog meer, want er zijn een aantal verschillende equalizers te vinden op het toestel waardoor per nummer de tonen weer anders klinken. In het onderdeel ‘multimedia’ wordt de muziekspeler nog uitgebreider besproken.

Cijfer:
10
We zijn heel erg tevreden over het geluid van de Nokia X2. Het klinkt helder en er is veel in te stellen.



6. Messaging
De Nokia X2 is zeker geschikt om mee te SMS-en. Tussen de toetsen zit een kleine ophoging die voorkomt dat tijdens het typen van een bericht een andere toets wordt ingedrukt. Het maken van een SMS bericht is eenvoudig en het typen gaat lekker vlot. Berichten die uitgewisseld zijn tussen een contactpersoon en onze Nokia X2 worden netjes getoond in wolkjes. De weergave van de berichten kan overigens wel veranderd worden in de normale weergave.

SMS-en met de Nokia X2 is erg prettig
SMS-en met de Nokia X2 is erg prettig

Met de Nokia X2 kan ook e-mail verstuurd en ontvangen worden. Voor een aantal e-mailproviders kan de Nokia X2 zelf de instellingen ophalen, zoals voor Yahoo, Gmail en Live Hotmail. De mail wordt opgehaald met een GPRS verbinding, dus het laden van de mailtjes duurt eventjes. Verder is de mail toepassing wel gemakkelijk te bedienen. Met de e-mail applicatie kunnen ook afbeeldingen en andere media-bestanden verzonden worden.

Het toestel beschikt zelfs over een complete e-mail applicatie
Het toestel beschikt zelfs over een complete e-mail applicatie

Tijdens het typen kan ook de woordvoorspelling aan staan, wellicht beter bekend als de T9 stand. Deze manier van typen wordt meer gebruikt door de jongere dan door de oudere generatie, maar zowel het per letter typen als het typen met de T9 stand is goed te doen met de Nokia X2.

Cijfer:
9,5
Het typen gaat lekker omdat we niet snel op een andere toets drukken, ook de T9 stand werkt prettig en is ook aan het mailen gedacht.



7. Internet
Internetten met de Nokia X2 gaat via een GPRS verbinding, de Nokia X2 beschikt niet over een 3G internet-verbinding. Verwacht dus geen snel mobiel internet. Voor de prijs die betaald moet worden voor de Nokia X2 is het toestel zeker compleet, al moeten we het zonder 3G verbinding stellen. Voor degene die heel af en toe op het web surft, is dat prima te doen.

Internetten gaat met de Opera browser toch nog vrij snel
Internetten gaat met de Opera browser toch nog vrij snel

De browser is door de trage internetverbinding niet de snelste te noemen en pagina’s met veel afbeeldingen kunnen beter niet bezocht worden, want het laden van afbeeldingen duurt erg lang. Voor dit segment van de markt is het gemis van een 3G verbinding echter geen heikel punt. Het browsen wordt soepeler gemaakt doordat het toestel dat doet via de Opera Mini browser, die websites aanzienbaar sneller laadt en daarnaast ook nog eens gebruiksvriendelijk is.

Inzoomen in de browser
Inzoomen in de browser

Op het gebied van internet heeft Nokia haar X2 ook aardig wat meegegeven: een applicatie om snel foto’s te bekijken op de fotowebsite Flickr. Voor het sociaal netwerken heeft Nokia de X2 uitgerust met een Facebook applicatie. Deze werkt goed en is vrij uitgebreid te noemen. Wat we dan wel weer missen is een Twitter applicatie. Deze is wel uit de Ovi Store of van het web te downloaden, maar standaard had dat er best op mogen zitten. Ook een applicatie voor het gebruik van Hyves moeten we missen, maar de mobiele website van Hyves is met de Nokia X2 zeker goed te bezoeken.

De Facebook applicatie op de Nokia X2
De Facebook applicatie op de Nokia X2

In de Ovi Store, die op het toestel te vinden is, kunnen aanvullende applicaties gedownload worden, waarvan sommige tegen betaling. Denk aan games voor extra vertier op de Nokia X2, maar ook aan applicaties voor bijvoorbeeld het weer of om in contact te blijven met vrienden door middel van een messenger applicatie.

Uit de Ovi Store kunnen applicaties gedownload worden
Uit de Ovi Store kunnen applicaties gedownload worden

Cijfer:
8
Voor de Nokia X2 is internetten alleen mogelijk via een GPRS verbinding. Door de Opera browser is internetten toch best gebruiksvriendelijk te noemen.



8. Multimedia
Zoals eerder beschreven, is de Nokia X2 compleet uitgerust op multimedia gebied en in dit hoofdstuk wordt dit verder besproken. We beginnen gelijk met de muziekspeler van de Nokia X2. De muziekspeler op de Nokia X2 is mooi vormgegeven en kan er gekozen worden uit twee verschillende stijlen voor de muziekspeler.

De muziekspeler ziet er strak uit
De muziekspeler ziet er strak uit

De muziek wordt gesorteerd op artiest, album of tracknaam, genres of er kunnen afspeellijsten gemaakt worden. Dat maakt het zoeken naar artiesten makkelijker. Ook kan er tijdens het zoeken naar de nummers op beginletter gezocht worden. De muziekspeler reageert snel op acties en de weergave van de speler is overzichtelijk. Als de albumcover aanwezig is op het toestel, dan wordt die ook getoond. De naam van de artiest, het album en uiteraard de naam van de track worden getoond. Nummers kunnen ook in de shuffle modus worden afgespeeld. Door de navigatietoets te gebruiken, kunnen we veranderen van nummer, maar ook aan de zijkant van het toestel zitten toetsen die uitstekend werken met de muziekspeler.

Er zijn twee stijlen voor de mediaspeler
Er zijn twee stijlen voor de mediaspeler

Door naar de kwaliteit van de speakers. Er kan voorzichtig gezegd worden dat de geluidskwaliteit adembenemend goed is. Het volume van het toestel kan zacht, maar ook erg hard. Zoals eerder beschreven kan het aantal decibel oplopen tot 106 volgens Nokia. De muziek klinkt warm en helder, van ruis hebben we geen last en vervorming ook niet. Eerlijk gezegd, waren we toch wel verbaasd over de prestaties van de speakers. Een echte dikke plus voor de Nokia X2.

De muziekspeler is overzichtelijk op de Nokia X2
De muziekspeler is overzichtelijk op de Nokia X2

Op de Nokia X2 is ook een FM-radio te vinden. Als een van de weinige mobiele telefoons is deze geïntegreerd in de telefoon zelf en dus te gebruiken zonder headset. Zo kan er altijd wel naar de FM-radio geluisterd worden. Dat is fijn als je bijvoorbeeld de headset vergeten bent. De FM-radio werkt erg goed. Het toestel heeft snel de zenders gevonden en de FM-radio heeft niet snel last van ruis. Ook is er de ondersteuning voor RDS, zodat ook aanvullende informatie op het display wordt getoond.

De FM-radio scoort erg goed op de Nokia X2
De FM-radio scoort erg goed op de Nokia X2

De kwaliteit van de oordopjes die meegeleverd worden met het toestel is ook erg goed. De kracht van de bass is normaal en dus niet overdreven hard, maar ook niet te zacht, dat is prettig luisteren.

Cijfer:
10
We kunnen hier kort over zijn, de kwaliteit van de muziekspeler en de FM-radio zijn zeer goed.



9. Camera
De Nokia X2 is scherp geprijsd. Opvallend is dat een 5 megapixel op het toestel te vinden is. Veel consumenten geloven echter nog steeds dat hoe meer megapixel het toestel heeft, hoe beter de foto wordt, maar even zoeken op het internet leveren al snel andere antwoorden op. Hoe dan ook, de camera op de Nokia X2 is vrij uitgebreid. Een zelfontspanner is aan boord, er kunnen ook foto’s geschoten worden in sepia of grijze kleuren. De witbalans is ook aan te passen voor een mooi plaatje en de flitser kan ook aan, uit of automatisch ingesteld worden.

Een foto wordt met de Nokia X2 snel geschoten
Een foto wordt met de Nokia X2 snel geschoten

De camera kan gestart worden door op de sluitertoets aan de rechterkant van het toestel te drukken of door het menu in te duiken. Wat opvalt is dat de camera heel snel al startklaar is en dus vrijwel direct begonnen kan worden met het schieten van foto’s. De Nokia X2 kan net als de meeste mobiele telefoons in deze prijsklasse niet scherpstellen, ofwel focussen op het onderwerp. De plaatjes die de Nokia X2 aflevert zijn echter zeker goed te noemen. Soms zijn de foto’s in de automatische modus een tikkeltje aan de donkere kant, maar dat mag geen naam hebben. De foto’s zijn duidelijk en scherp, zoals we van Nokia al gewend waren zijn de foto’s ook natuurgetrouw en komen ze goed tot hun recht.

Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X2 (klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de Nokia X2 (Klik voor een vergroting)

De geschoten foto’s kunnen geupload worden naar de online fotowebsite Flickr en online gezet op een OVI account, Ovi is een online dienst van Nokia waar bestanden op het web eventueel met elkaar gedeeld kunnen worden. Wat wel opvallend is aan het toestel, is dat het mogelijk is om geschoten foto’s te uploaden naar Flickr. Dit gaat vrij langzaam door de GRPS verbinding, maar dit nemen we voor lief.

Afbeeldingen kunnen gelijk worden geplaatst op Flickr
Afbeeldingen kunnen gelijk worden geplaatst op Flickr

De Nokia X2 kan in VGA resolutie ook filmpjes maken. De filmpjes zijn van normale kwaliteit en voldoen aan de eisen voor het type telefoon waar de Nokia X2 in valt. Er kan tijdens het filmen ook ingezoomd worden, maar dan wordt het beeld erg korrelig.

Cijfer:
8
De vele mogelijkheden van de camera zijn top, jammer dat je de foto’s met gesloten toetsenbord niet over het hele scherm kan bekijken.



10. Overige mogelijkheden
Van de Nokia X2 zou je misschien niet verwachten dat hij nog veel meer in huis heeft, maar niets is minder waar. Aen paar extra functionaliteiten van de Nokia X2 worden nog even kort toegelicht.

De agenda op de Nokia X2 is overzichtelijk
De agenda op de Nokia X2 is overzichtelijk

De Nokia X2 beschikt over een prettig werkende agenda. De notities van de agenda kunnen worden weergegeven op het hoofdscherm. De agenda is erg gebruiksvriendelijk en er zijn tal van opties voor de agenda om een specifiek agendapuntje te maken. De agenda werkt prettig en voldoet zeker aan onze eisen.

Opvallend aan het toestel is dat het beschikt over een back-up programma. Zo kan je nooit je bestanden, berichten, contactpersonen en andere dingen kwijtraken. Voordeel is dat het helemaal gratis is. De back-up wordt opgeslagen op de geheugenkaart.

Het bekende Snake spelletje is ook op de Nokia X2 te vinden
Het bekende Snake spelletje is ook op de Nokia X2 te vinden

Op de Nokia X2 zit ook een calculator die een functie bevat om te berekenen wat je moet afbetalen bij een lening. Zo kan de periode van de lening ingevoerd worden en het rentepercentage. Verder zijn er acht verschillende games te vinden op de Nokia X2. Deze variëren van een Sudoku puzzel en een racegame tot aan het welbekende Snake; het typische slangenspelletje dat we van Nokia kennen.

We zijn nog niet uitgepraat over de Nokia X2 met haar extra schoonheden, zo zit er op de achterkant van het toestel de LED flitser die tevens als zaklamp gebruikt kan worden. Door de toets met het sterretje ingedrukt te houden wordt de zaklamp geactiveerd of beëindigd. Het licht van de zaklamp is fel te noemen en dus is ook deze functie geslaagd.

Cijfer:
10
Aan alles is gedacht op de Nokia X2, het back-up programma moeten we zelfs op de duurdere telefoons nog weleens missen.



11. Voor- en nadelen
Onze op één na laatste stap van de review van de Nokia X2 is het opnoemen van de voor- en nadelen. Ofwel, de plus- en minpunten van de Nokia X2.
    Voordelen:
  • Geluid: De Nokia X2 is echt een grote uitblinker op het gebied van geluid. Krachtig, helder en sterk!
  • FM-radio: De FM-radio is zonder headset te gebruiken en is niet erg gevoelig voor ruis, dus hebben we zenders snel gevonden.
  • Prijs/kwaliteit verhouding: De prijs die betaald moet worden voor het toestel is erg scherp. Je krijgt met recht waar voor je geld.
  • Camera: De camera maakt mooie plaatjes en de foto's zijn duidelijk.
  • Gebruiksgemak: Het toestel ligt lekker in de hand en je bent snel gewend aan de eigen Nokia .
  • Back-up programma: Op veel smartphones moeten we een back-up programma nog missen, maar zelfs op de Nokia X2 is dit te vinden.


  • Minpunten:
  • Geen datakabel: We moeten helaas een USB-datakabel missen bij de Nokia X2.


12. Conclusie
De Nokia X2 is klaar om de markt der jongeren te bestormen. Je eigen stijl, je eigen headset en je eigen muziek staan daarbij hoog in het vaandel, en dit zijn precies de punten waar de Nokia X2 prima op scoort. De Nokia X2 is betaalbaar, haar muziek klinkt prachtig en door de 3,5 mm headset aansluiting is je eigen koptelefoon te gebruiken. Het is wel onhandig dat je je muziek of foto's niet van je PC naar je X2 kunt overzetten met een datakabel, deze is namelijk niet standaard meegeleverd.

Als we alle punten bij elkaar optellen uit de review komen we op een totaal van 92 punten van de 100. Wat neerkomt op een 9,2 voor de Nokia X2. Dit cijfer is helemaal terecht gehaald voor het toestel, want de prijs die betaald moet worden voor de Nokia X2 is het meer dan waard.



Laatste Nieuws



9 Reacties
Michiel Minkenberg plaatste dit 21 jan 2011

Het is wel onhandig dat je je muziek of foto's niet van je PC naar je X2 kunt overzetten met een datakabel, deze is namelijk niet standaard meegeleverd.

Voor hoeveel en waar is de desbetreffende kabel te verkrijgen?

Groet Michiel

Kees verhagen plaatste dit 20 okt 2010

Hallo bedankt voor de goede en uitgebrijde revieuw maar waar kan ik deze nokia x2 kopen bestaat hij met een abbonoment of is hij te kopen onder de 120 euro want op het filmpje op youtube reageert iemand dat hij in België maar 90 euro is weet iemand deze site of winkel ?

Sillycious plaatste dit 08 sep 2010

Weer een goede review. Chapeau!

david Basselier plaatste dit 20 sep 2010

WOW! DE BESTE REVIEW OOIT8 AMMA WAT SCHITTEREND! DEZE MENSEN MOETEN VEEL BETAAD WORDEN MET ZOVEEL WERK! ENIGSTE MENSEN DIE ZEIDEN DAT HET 4 SPEAKERS HEEFT ANDERS STOND DAT OVERAL DUAL STEREO EN JE BENT NOOIT 100 PRO ZEKER

djmagich plaatste dit 08 sep 2010

Wat een super review! Duidelijk en to the point! 't Is inderdaad niet een duur toestel voor wat het allemaal kan!

Marita de Kok plaatste dit 18 okt 2010

Hartelijk dank voor deze duidelijke review!! Ik was aan het twijfelen of ik de nokia X2 zou aanschaffen maar na het lezen van deze review heb ik hem besteld. Als het goed is heb ik hem overmorgen in huis. Ben echt heel benieuwd!!

duczilla plaatste dit 14 nov 2010

goeie review, uitgebreid en duidelijk!!!! snap alleen nog niet hoe julie het geluid van de speakers warm kunnen noemen, vindt het nog al een schel geluid, zelfs als alle equalizer schuifjes omlaag staan behalve de uiters linkse, wat de lage tonen moeten voorstellen, alleen bij laag volume valt er dan wat te vernemen van de lagere tonen. hoge volumes zijn redelijk irritant in mijn optiek

h fokkens plaatste dit 16 mrt 2011

reactie op vraag van michiel minkenberg fotos en muziek over zetten gaat prima met een micro usb b kabel te koop bij plentyparts of onderdelenhuis voor 7,00 euro

P M plaatste dit 20 feb 2011

Idd een mooie review!

Ik heb de X2 nu een week, hij bevalt goed, maar de camera mist een focusknop. Zeker als je het zoeklicht van de flits wilt gebruiken.

Heeft iemand navigatie op de X2? Ik heb via Ovi kaarten op m'n X2 gezet maar ik kan nergens een navigatieprogramma vinden???

Geef ook je reactie


Gerelateerd Nieuws