Review: Nokia X3-02 Touch and Type

16-01-2011  |  Stefan Hage


Muziek en messaging gecombineerd in een telefoon met zowel een touchscreen als een nummeriek toetsenbord. GSM Helpdesk test het resultaat uit deze combinaties, de eigenzinnig vormgegeven Nokia X3-02.

Nokia heeft met de Nokia X3-02 een candybar toestel uitgebracht die opvallend genoeg over zowel een toetsenbord beschikt als over een resistief touchscreen. Aan het milieu is door Nokia ook gedacht, het toestel bestaat geheel uit recyclebare materialen. Nokia heeft aan de achterkant van het toestel een 5 megapixel camera geplaatst. Voor het internetten binnenshuis beschikt de Nokia X3-02 over WiFi.

De Nokia X3-02
De Nokia X3-02

Nokia richt zich met de X3-02 voornamelijk op de muziekliefhebbers, maar ook aan de social-network- en messaginggebruikers is gedacht door onder meer een Facebook en Twitter applicatie toe te voegen en de telefoon te voorzien van diverse messaging-opties. In deze review van de Nokia X3-02 laat GSM Helpdesk alle ins-en-outs van het toestel de revue passeren.

Inhoud:
1.
Vormgeving
2. Verkooppakket
3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
4. Interface
5. Key features
6. Messaging
7. Internet
8. Multimedia
9. Camera
10. Overige mogelijkheden
11. Voor- en nadelen
12. Conclusie


1. Vormgeving
De Nokia X3-02 bestaat voor het grootste deel uit plastic en voelt stevig aan. Aan de achterkant van het toestel is de achtercover gemaakt van geborsteld staal, wat onder meer al in de Nokia X2 was te zien. Het toestel ligt goed in de hand door de afmetingen van het toestel. Het toestel meet 106 mm bij 48 mm en is slechts 10 mm dik. Door het gewicht van 78 gram voelt het toestel extreem licht aan.

Voorkant van de Nokia X3-02
Voorkant van de Nokia X3-02

Boven het display van de Nokia X3-02 is een sensor weggewerkt die de helderheid bepaalt van het scherm zodat er stroom kan worden bespaard als het toestel zich in een donkere omgeving bevindt. Het TFT touchscreen is resistief waardoor het reageert op precieze aanraking. Het 2,4 inch scherm kent een resolutie van 240 bij 320 pixels.

Onder het scherm van het toestel is het opvallende toetsenbord geplaatst. In vergelijking met de meeste candybar toestellen heeft de Nokia X3-02 geen drie verticale rijen maar vier verticale rijen met toetsen, ook is er boven het toetsenblok een rij aan sneltoetsen te vinden. In de bovenste rij zijn onder meer de groene en rode hoorn-toets ondergebracht en is er een sneltoets te vinden voor het snel openen van de muziekspeler. De andere sneltoets is voor het snel openen van het berichtenmenu, waardoor er snel een bericht opgesteld kan worden. De sneltoetsen zijn altijd te gebruiken, zo kan tijdens het internetten zonder problemen een ander muziekje worden gekozen.

De bovenkant van de Nokia
De bovenkant van de Nokia

Aan de bovenkant van de Nokia X3-02 is de aansluiting te vinden voor de MicroUSB datakabel, het toestel biedt ondersteuning voor USB-on-the-go waarmee door middel van een speciale USB kabel rechtstreeks bestanden overgeplaatst kunnen worden tussen een USB-stick en de telefoon. Verder is er de aansluiting te vinden voor de oplader. De 3,5 mm audio-jack bevindt zich ook aan de bovenzijde van de telefoon. De onderzijde van de Nokia X3-02 wordt gekenmerkt door de speaker, maar verder zijn er geen aansluitingen of knopjes geplaatst.

De onderkant met de speaker
De onderkant met de speaker

Nokia heeft de achterkant van het toestel uitgerust met een 5.0 megapixel camera en verder is er achter de stalen achtercover de mogelijkheid om een geheugenkaart te plaatsen. Door de gebruikte materialen en het lichte gewicht is het in het begin goed opletten op het feit dat de telefoon makkelijk uit de hand vliegt. Het toestel voelt namelijk vrij glad aan en kan daarom bij ongelukkig pakken op de vloer belanden.

De achterzijde van de Nokia X3-02
De achterzijde van de Nokia X3-02

De linkerkant van de Nokia X3-02 is leeg gelaten er bevindt zich alleen een druktoets waarmee de achtercover losgemaakt kan worden door dezelfde toets aan de rechterkant van de telefoon gelijktijdig in te drukken.

De linkerzijde van het toestel
De linkerzijde van het toestel

De rechterzijde van de Nokia X3-02 is voorzien van een volumetoets waarmee het volume harder en zachter kan worden gezet. Onder de volumetoets is de vergrendeltoets te vinden waarmee zowel het touchscreen als de toetsen geblokkeerd worden als bijvoorbeeld de telefoon zich in de broekzak bevindt. Een sluitertoets voor het maken van foto’s moet helaas gemist worden.

De rechterkant van de Nokia
De rechterkant van de Nokia

Cijfer:
8,5
De Nokia X3-02 valt op door haar opvallende vormgeving en lichte gewicht. De telefoon voelt stevig en degelijk aan. Precies wat van een telefoon verwacht wordt!2. Verkooppakket
Het verkooppakket van de Nokia X3-02 bestaat uit het toestel zelf, een 860 mAh sterke accu, een oplader, een stereo headset en een papieren gebruiksaanwijzing. Een USB-datakabel wordt niet standaard meegeleverd, wat jammer is. Tevens moet er ook een MicroSD geheugenkaart gemist worden, waardoor het interne geheugen van 50 MB al snel te weinig zal zijn.

Pakketinhoud van de Nokia X3-02
Pakketinhoud van de Nokia X3-02

Cijfer:
6,5
Helaas moet een USB-datakabel gemist worden. Een geheugenkaart voor de opslag van bijvoorbeeld muziek en foto’s over te zetten is eveneens niet meegeleverd.3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Bellen met de Nokia X3-02 is gemakkelijk. Door de groene hoorn in te drukken vanaf het hoofdscherm kunnen de laatste inkomende en uitgaande oproepen weergegeven worden. Tevens kan ook de contactpersonenlijst geopend worden. In de contactpersonenlijst wordt diverse informatie getoond, zoals het telefoonnummer of het adres. Contactpersonen kunnen gesynchroniseerd worden met Ovi, zodat de contacten altijd binnen handbereik liggen.

De lijst met contactpersonen
De lijst met contactpersonen

Het geluid tijdens het gesprek is goed van kwaliteit. De opties tijdens het voeren van een gesprek zijn vrij beperkt. Zo kan met een druk op de knop de microfoon gedempt worden of is de luidspreker-stand te activeren waarmee de persoon aan de andere kant van de lijn over de luidspreker is te horen. Verder het menu in tijdens het gesprek kan er gekozen worden om het gesprek op te nemen.

Het scherm tijdens het bellen
Het scherm tijdens het bellen

Uithoudingsvermogen
De Nokia X3-02 is uitgerust met een accu die erg lang meegaat. Bij intensief gebruik waarbij internet, muziek en het schieten van foto’s centraal staan, houdt het toestel het ongeveer 3 à 4 dagen uit. Bij normaal gebruik waarbij SMS-en, bellen en af en toe een foto schieten en wat op internet opzoeken de dagelijkse gang van zaken is, houdt de telefoon het maarliefst 8 dagen uit. Erg nette prestaties voor een doorsnee telefoon.

Cijfer:
9
Een geweldige accuduur voor de Nokia X3-02. Het bellen met het toestel verloopt vlekkeloos.4. Interface
De interface van de Nokia X3-02 is gebaseerd op de Nokia S40 interface. De bediening van het toestel verloopt gemakkelijk en zit logisch in elkaar. Het hoofdscherm van de Nokia X3-02 oogt overzichtelijk en kan naar eigen wens aangepast worden. Zo kan de tijd worden getoond en de datum worden weergegeven. De klok op het hoofdscherm dient gelijk als snelkoppeling om het alarm in te stellen en de datum kan als snelkoppeling gebruikt worden om snel naar de agenda te gaan.

Het homescreen is naar eigen wens aan te passen
Het homescreen is naar eigen wens aan te passen

De zogenoemde blokken op het hoofdscherm kunnen ook snelkoppelingen bevatten naar andere functies en toepassingen. Een andere mogelijkheid is dat de telefoon gaat zoeken naar Wi-Fi verbindingen. Voor degene wiens telefoon gelijk als agenda fungeert kan er een blok ingesteld worden als agenda overzicht de komende afspraken laat zien.

Mocht je meer snelkoppelingen willen dan er op het hoofdscherm te vinden zijn dan kan er op de knop favorieten geklikt worden waarbij er een lijst met icoontjes tevoorschijn komt. Met die icoontjes kan er snel naar een applicatie genavigeerd worden. De icoontjes zijn naar eigen smaak aan te passen en zo kan bijvoorbeeld de camera sneltoets vervangen worden door een sneltoets naar de rekenmachine.

Het menu van de Nokia X3-02
Het menu van de Nokia X3-02

Het menu van de telefoon is te bereiken door op het touchscreen op ‘menu’ te klikken. Een menutoets is namelijk niet te vinden op het toestel en deze taak wordt door het touchscreen overgenomen. Het menu bestaat uit negen icoontjes waaronder weer andere functies te vinden zijn. Het bedienen van onder meer het menu gebeurt via het touchscreen. De telefoon reageert snel op de acties en ook het touchscreen is ondanks dat het resistief is, erg goed van kwaliteit. Het laat zich goed en prettig bedienen.

Cijfer:
9
De bediening is vlot en werkt prettig en de interface is duidelijk. Door de zogenoemde widgets kan het toestel helemaal naar eigen smaak worden aangepast.5. Key features
De X in de toestelnaam Nokia X3-02 geeft aan dat het toestel gericht is op de muziekliefhebber. Het toestel is aan de onderkant uitgerust met de speaker. De speaker scoort erg goed en zorgt voor een huiskamer die gevuld is met muziek. Nokia heeft het toestel uitgerust met onder meer een FM-radio en een uitgebreide muziekspeler die gemakkelijk in gebruik is.

Verder ligt de nadruk van het toestel toch wel op het sturen van berichten, de indeling van het toetsenbord valt gelijk al op bij het zien van het toestel. Het is vooral in het begin erg wennen doordat de spatie en de 0-toets rechtsonder zit in plaats van het midden aan de onderste rij. De toetsenbord indeling went echter vrij snel.

Aan het toetsenbord is af te lezen waar de nadruk op wordt gelegd bij het toestel. Op het toetsenbord is namelijk een toets te vinden waarmee snel naar de muziekspeler genavigeerd kan worden. Eveneens is de Nokia X3-02 voorzien van een sneltoets om met een druk op de knop de muziekspeler te openen.

Twitteren gaat met de applicatie erg prettig
Twitteren gaat met de applicatie erg prettig

Ook sociale netwerken als Twitter en Facebook zijn op het toestel geïnstalleerd. De Facebook applicatie op het toestel is erg prettig in gebruik en is uitgebreid te noemen. De applicatie biedt de mogelijkheid om foto’s te plaatsen op Facebook en ook nieuwe berichten kunnen op het sociale netwerk geplaatst worden.

De Facebook applicatie werkt snel
De Facebook applicatie werkt snel

De Twitter applicatie is eveneens prettig in gebruik. Op Nokia toestellen is dit zeker de beste applicatie voor Twitter in vergelijking met wat we eerder op Nokia toestellen uit deze prijsklasse hebben gezien. De mogelijkheid wordt geboden om links te openen in de internetbrowser. Tevens kunnen berichten beantwoord worden. Tweets kunnen niet als favoriet gemarkeerd worden maar dit is geen groot nadeel. De Twitter berichten worden snel geladen en met een druk op de knop kan je je eigen bericht op Twitter plaatsen. Helaas is het niet mogelijk om foto’s op het web te plaatsen met Twitter maar verder is de applicatie voor het twittergebruik erg goed.

Cijfer:
8,5
De telefoon is gericht op muziek en messaging en er kan niet anders dan gesteld worden dat het toestel op deze punten goed scoort.6. Messaging
De Nokia X3-02 is gemaakt om berichten mee te maken. Het typen van een bericht kan gedaan worden door de tekstvoorspelling aan te zetten, waardoor een toets maar een keer ingedrukt hoeft te worden, de telefoon herkent dan het woord, deze manier van typen is beter bekend als de T9 stand. Tevens kan deze tekstvoorspelling uitgeschakeld worden.

Een binnengekomen bericht
Een binnengekomen bericht

Het maken van een bericht gaat gemakkelijk met het toestel en de indeling van het toetsenbord is prettig maar in het begin wel even wennen. Binnengekomen berichten kunnen worden weergegeven in conversatie modus, ofwel in zogenoemde wolken. Berichten kunnen ook weergegeven worden normale modus waarbij berichten onder elkaar komen te staan.

E-mailen met de Nokia X3-02 gaat bijzonder goed. De mail-applicatie die op de Nokia is te vinden is erg gebruiksvriendelijk. Er kunnen meerdere accounts worden toegevoegd. Echter wordt push-mail niet ondersteund maar dat was ook zeker niet de verwachting omdat de Nokia X3-02 niet in het segment valt van de smartphones. De applicatie is snel in het laden van nieuwe berichten. Wat wel jammer is, is dat afbeeldingen in e-mailberichten niet getoond worden. Tevens kunnen links in berichten niet geopend worden omdat ze niet herkend worden.

Cijfer:
8
Het toetsenbord is wennen maar werkt goed. De telefoon heeft een basaal uitgevoerde mailapplicatie die voldoende functionaliteit biedt en goed werkt.7. Internet
Internetten met de Nokia X3-02 is erg goed te doen. Het toestel biedt brede connectiemogelijkheden zodat overal snel internet mogelijk is. Zo beschikt het toestel over snelle HSPDA, HSUPA, UMTS en het tragere GPRS en EDGE, de laatstgenoemde verbindingsmogelijkheid wordt in Nederland niet meer gebruikt. Niet veel toestellen in deze prijsklasse hebben ook Wi-Fi als mogelijkheid. De Nokia X3-02 biedt deze optie wel en die werkt snel en soepel op het toestel.

De browser werkt snel en soepel
De browser werkt snel en soepel

Op het toestel zijn twee browsers te vinden, de standaard Nokia browser en de Opera browser. Het is een persoonlijke voorkeur welke het prettigst werkt. Beide browsers bieden de optie om websites als bladwijzer op te slaan zodat er altijd met een druk op de knop de favoriete website snel geopend kan worden.

De Opera browser op de Nokia X3-02
De Opera browser op de Nokia X3-02

Door dubbel te tikken op het touchscreen kan ingezoomd worden op een bepaald gedeelte in de website. Tevens kan het op diezelfde manier ook weer uitgezoomd worden. Links in webpagina’s hebben wel een precieze aanraking nodig vanwege het resistieve touchscreen.

Cijfer:
8,5
De Nokia X3-02 biedt brede connectiviteitsmogelijkheden en snel internet. Daarnaast zijn de browsers gebruiksvriendelijk.8. Multimedia
De Nokia X3-02 is voorzien van een speaker aan de onderzijde van het toestel. De muziekspeler op het toestel is overzichtelijk vormgegeven. De muziek kan gesorteerd worden op de naam van het nummer, de naam van het album, de artiestennaam of op zelf samengestelde afspeellijsten.

Een overzicht van de muziekspeler
Een overzicht van de muziekspeler

De bediening van de muziekspeler werkt via het touchscreen. Het doorspoelen van een nummer gaat hierdoor gemakkelijk. Als er albumhoezen aanwezig zijn op het toestel dan wordt de albumhoes ook getoond tijdens het afspelen van de muziek.

Bij de muziekspeler zijn er een aantal instellingen aan te passen. De equalizer kan aangepast worden naar onder meer rock en pop. Ook zijn er twee eigen profielen in te stellen. De geluidskwaliteit wordt er overigens niet echt beter op.

Het afspelen van de muziek
Het afspelen van de muziek

De kwaliteit van het geluid uit de speaker van de Nokia X3-02 is prettig om naar te luisteren. Nokia richt zich met de X3-02 grotendeels op de markt van de muziekliefhebbers. Het geluid klinkt warm en het volume kan vrij hard. Het is niet mogelijk om het geluid harder of zachter te zetten als het toestel in de toetsenvergrendeling staat.

De geluidskwaliteit van de meegeleverde headset is helemaal het tegenovergestelde. Het geluid van de oordopjes klinkt erg koud en schel. De headset heeft een onaangename vorm, de oordopjes vallen voortdurend uit de oren. Door de 3,5 mm audio-jack is het wel mogelijk om een eigen koptelefoon aan te sluiten.

De FM-radio op de Nokia X3-02
De FM-radio op de Nokia X3-02

De FM-radio op het toestel maakt gebruik van de headset, die fungeert namelijk als antenne. De ontvangst is redelijk, alleen de radiostations met een sterk ontvangst worden gevonden. Zenders die ook zonder ruis zijn te beluisteren worden niet gelijk gevonden. Als het ontvangst helemaal optimaal is dan geeft het toestel ook de RDS informatie weer.

Cijfer:
6,5
De muziekspeler is prettig in gebruik. De geluidskwaliteit is goed, helaas valt de kwaliteit van de headset en FM radio tegen.9. Camera
De 5.0 megapixel camera op de Nokia X3-02 beschikt niet over autofocus maar over zogenaamde fullfocus. Verder zijn er ook een paar instellingen te verrichten, zo kan er gekozen worden om een foto te schieten in grijskleuren of om het sluitergeluid uit of in te schakelen.

Het schieten van de foto
Het schieten van de foto

De Nokia X3-02 beschikt niet over een sluitertoets. Door op het touchscreen te drukken kan een plaatje geschoten worden. Er wordt niet scherp gesteld en dat is een gemis op het toestel. Onderwerpen van dichtbij zijn volledig wazig waardoor macro-foto's onmogelijk te schieten zijn. Voor foto's van bijvoorbeeld een landschap is de kwaliteit ook niet perfect. De foto's zijn erg snel bewogen doordat foto’s met een druk op het touchscreen geschoten moeten worden.

Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de Nokia X3-02 (klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de Nokia X3-02 (Klik voor een vergroting)

De foto's zijn verder vrij donker aan de randen en mist enige details. Het is jammer want als autofocus op het toestel aanwezig zou zijn dan was de fotokwaliteit waarschijnlijk een stuk beter.

De afbeeldingen gesorteerd op datum
De afbeeldingen gesorteerd op datum

De geschoten foto’s kunnen in de galerij op diverse manieren teruggekeken worden. Onder meer via een tijdlijn. Van daar uit kan een afbeelding ook via bluetooth, e-mail of als MMS bericht verzonden worden. Ook kan een foto naar het web verzonden worden. Helaas blijft het daarbij beperkt tot alleen Facebook. Twitter valt buiten de boot met deze mogelijkheid.

De video’s die de Nokia X3-02 vastlegt zijn van donkere kwaliteit. De beelden zijn wel vrij duidelijk maar soms in bepaalde omstandigheden wat korrelig. De beelden zijn voor degene die af en toe een keer een video vast willen leggen voldoende.

Cijfer:
6,5
Autofocus zou de 5.0 megapixel camera op de Nokia X3-02 zeker goed doen. De kwaliteit van foto’s en video’s valt enigszins tegen.10. Overige mogelijkheden
De Nokia X3-02 heeft de Ovi Store aan boord waar een handjevol applicaties uit te downloaden zijn. De keus aan toepassingen is niet echt ruim. Applicaties in de Ovi Store zijn divers en onder meer een applicatie genaamd eBuddy kan voor het chatten gebruikt worden. Sudoku puzzels kunnen met een applicatie ook gespeeld worden. Er zijn gratis toepassingen te vinden maar ook betaalde applicaties.

Uit de Ovi Store kunnen applicaties gedownload worden
Uit de Ovi Store kunnen applicaties gedownload worden

Je hoort net een leuk liedje op de radio en wie zou het nou zingen? Voor diverse platformen was al de applicatie Shazam en nu is deze applicatie ook op de Nokia X3-02 te vinden. Met Shazam kan gedurende een aantal seconden de telefoon bij de speaker worden gehouden waarna gegevens van het nummer via een dataverbinding wordt gevonden.

Shazam doorzoekt een muziekdatabase
Shazam doorzoekt een muziekdatabase

De Shazam applicatie betreft een trial-versie waarbij gedurende 30 dagen onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de applicatie. Na die periode is het verbonden aan een limiet. Met dat limiet kunnen er maximaal vijf nummers per maand worden gevonden. Vrijwel elk nummer wordt gevonden door de applicatie en zelfs met achtergrondgeluid is de applicatie in staat de muziek te herkennen.

De agenda op de Nokia X3-02 is gebruiksvriendelijk
De agenda op de Nokia X3-02 is gebruiksvriendelijk

De agenda op de Nokia X3-02 is erg overzichtelijk en prettig in gebruik. De notities en afspraken kunnen eventueel weergegeven worden op het hoofdscherm van de telefoon. De agenda-items kunnen worden gesynchroniseerd met het Ovi account, waardoor je ook online bij de agenda-items kunt.

Cijfer:
7
De applicatie-keuze in de Ovi Store is nog niet heel groot. Verder zijn er wel een aantal spelletjes en applicaties te vinden op de telefoon.11. Voor- en nadelen
De Nokia X3-02 is een telefoon die voornamelijk gefocust is op een goede muziek en messaging ervaring. Met een verkoopprijs van tussen de 150 en 175 euro is deze telefoon net geen prepaid telefoon meer te noemen maar valt aan de onderkant van het mid-end segment. GSM Helpdesk Nederland kijkt in haar reviews altijd naar de uiteindelijke doelgroep die het toestel gaan gebruiken. Vanuit deze doelgroep bekeken komen wij tot de volgende voor- en nadelen:
  Voordelen
 • Geluidskwaliteit de speaker aan de onderkant van de telefoon scoort erg goed. Het warme geluid zorgt voor een prettige luisterervaring.
 • Muziekspeler De muziekspeler functioneert goed en biedt redelijk uitgebreide mogelijkheden.
 • Vormgeving: het toestel is compact qua afmetingen en licht van gewicht.
 • Accu: geweldige prestaties voor een batterij. Bij normaal gebruik gaat de accu maarliefst 8 dagen mee.
 • Touchscreen: het touchscreen is dan wel resistief maar de prestaties en nauwkeurigheid is prettig.
 • Messaging: Zowel SMS’en als e-mail werkt prettig, snel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.
 • Social networking: Het toestel beschikt over bruikbare applicaties voor Facebook en Twitter.


 • Nadelen
 • Camera: De camera presteert lager dan gehoopt. Een groot gemis is dat het toestel geen autofocus ondersteund.
 • Pakketinhoud: De pakketinhoud is karig. Zo moet een geheugenkaart en een USB kabel gemist worden.
 • Oordopjes: De vormgeving en de (geluids)kwaliteit van de oordopjes is erg matig. Ze vallen continue uit het oor en de geluidskwaliteit is slecht.
 • FM radio De ontvangstkwaliteit van de FM radio is matig.
 • Ontbreken sluitertoets: Een sluitertoets ontbreekt, waardoor foto's met een druk op het touchscreen geschoten moeten worden. Dit resulteert vaak in bewogen foto's.


12. Conclusie
De Nokia X3-02 is een erg goed toestel als gekeken wordt naar het gebruik van de muziekspeler. Het toestel is voornamelijk gericht op de muziek. Daarnaast is messaging ook een focus. Het toetsenbord, is anders van opzet dan bij andere mobiele telefoons, maar presteert erg goed en typt erg lekker. De 5.0 megapixel camera valt tegen en mist de automatische scherpstelling.

De kwaliteit van het geluid is erg goed en geeft een warm gevoel, de bediening van het Nokia toestel werkt perfect. Voor de consument die alleen thuis via het WiFi netwerk op internet zit, een lekker geluid wil in de huiskamer is met de Nokia X3-02 goed af.

Als alle punten bij elkaar opgeteld worden komen we uit op 78 van de 100. Dit komt neer op een 7,8 op een schaal van 10. Een nette score voor het toestel.Laatste Nieuws4 Reacties
Nelis Beat plaatste dit 03 jan 2012

Ik heb de X3-02.5 nu enkele weken in men bezit, een update van de vorige versie. Voordeel dat zoals whatsapp er nu ook op kan draaien, echter mis ik 1 simpele functie, hoe zet ik men internet verbinding uit?

Ton Apf plaatste dit 17 mrt 2011

Vandaag de X3 gekocht bij Saturn Hoofddorp. Er zat een USB-kabel en een 2Gb geheugenkaartje in het pakket. prijs €129

Eggie Fidom plaatste dit 10 feb 2011

Na het lezen van dit artikel, waarin melding wordt gemaakt dat de shazam app. ook te installeren is op de nokia X3-02. Kom ik tot de conclusie dat dit niet mogelijk is,ondertussen heb ik contact gehad met Nokia en zij bevestigen dit. Mocht het toch anders zijn zou ik graag weten hoe ik shazam dan kan installeren.

Annemieke Kosse plaatste dit 07 dec 2012

Kan ik dit toestel ook gebruiken zonder geheugenkaart?

Alvast bedankt voor reaties

M.v.g. Annemieke

Redactie: Ja, dat is geen enkel probleem.

Geef ook je reactie


Gerelateerd Nieuws