Review: T-Mobile Move

26-07-2011  |  Stefan Hage


De T-Mobile Move, ook wel bekend als de Alcatel OT-908, is een zeer scherp geprijsde smartphone met Android 2.2. Ondanks haar zeer lage prijs heeft het toestel op papier erg veel te bieden.

Het mobiele besturingssysteem Android wordt met 550.000 Android-activeringen per dag steeds populairder. Het aanbod van Android toestellen wordt ook steeds groter. Echter is heden het goedkoopste Android toestel nog zo’n 150 euro. T-Mobile en Alcatel hebben de handen ineen geslagen en zijn met de T-Mobile Move gekomen, een complete Android smartphone voor nog geen 80 euro, met vrijwel alle belangrijke functies die ook in een smartphone te vinden zijn.

Het toestel is ook bekend onder de naam Alcatel OT-908. In deze review behandelen we het toestel als T-Mobile Move, maar de Alcatel OT-908 is hier gelijk aan

Inhoud:
1.
Vormgeving
2. Verkooppakket
3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
4. Interface
5. Key features
6. Messaging
7. Internet
8. Multimedia
9. Camera
10. Overige mogelijkheden
11. Voor- en nadelen
12. Conclusie


1. Vormgeving
De T-Mobile Move is een compact toestel en past daardoor met gemak in je broekzak. Het toestel meet 110 mm x 57 mm en 12 mm dikte. Het toestel weegt 120 gram. Aan de voorkant van het toestel is boven het scherm de luidspreker te vinden. De voorzijde is voorzien van een 2,8 inch TFT capacitief-touchscreen. Het scherm heeft een resolutie van 240 bij 320 pixels en kan 262.000 kleuren weergeven.

De T-Mobile Move
De T-Mobile Move

Onder het touchscreen zijn drietal touch-sensitive toetsen te vinden. Onder de aanraaktoetsen is een druktoets geplaatst. Daarmee kan snel naar het hoofdscherm genavigeerd worden. Als deze toets langer in wordt gedrukt, is een venster te zien met de laatst geopende toepassingen.

De linkerkant van het toestel
De linkerkant van het toestel

Aan de linkerzijde van de T-Mobile Move is de aan/uit-toets te vinden waarmee het toestel aangezet en uitgeschakeld kan worden. Ook kan daarmee de vliegtuigstand en de stille modus geactiveerd worden. De volumetoetsen zijn aan de rechterkant van het toestel te vinden.

De rechterkant van de T-Mobile Move
De rechterkant van de T-Mobile Move

Aan de onderzijde van het toestel zijn geen aansluitingen of toetsen verwerkt, alleen de microfoon voor het voeren van gesprekken is geplaatst aan deze zijde.

De bovenkant van de T-Mobile Move
De bovenkant van de T-Mobile Move

Het gehele toestel is aan alle zijden vormgegeven met een spiegelachtig zilveren rand. Aan de bovenkant van het toestel is de 3,5 mm audiojack geplaatst. Hier kan de headset op aangesloten worden. Naast de audio-aansluiting is de Micro-USB ingang te vinden. Zowel de USB datakabel als de oplader kunnen hierop aangesloten worden.

Aan de achterkant van het toestel is de camera en de speaker geplaatst
Aan de achterkant van het toestel is de camera en de speaker geplaatst

De T-Mobile Move is aan de achterkant voorzien van vrij gladde kunststof backcover. Op de backcover is onderaan het T-Mobile logo gedrukt. Verder is er de 2.0 megapixel camera te vinden. Naast de camera valt gelijk de speaker op.

Cijfer:
8
Het toestel oogt gestroomlijnd en voelt stevig aan. Alleen is de beeldschermresolutie is aan de lage kant.2. Verkooppakket
De T-Mobile Move wordt geleverd in een standaard doos. In het verkooppakket van de T-Mobile Move is uiteraard het toestel zelf te vinden. Verder is er een headset te vinden, een papieren gebruikershandleiding, een USB-datakabel, een oplader en een 1300 mAh accu.

Het pakket van de T-Mobile Move is erg uitgebreid
Het pakket van de T-Mobile Move is erg uitgebreid

Erg opvallend is dat er bij de T-Mobile Move een 2 GB geheugenkaart wordt meegeleverd, wat uniek te noemen is bij een toestel voor deze prijs. Het extra geheugen vormt een mooie uitbreiding op het 150 MB grote interne geheugen. Eventuele software voor op de computer kan gedownload worden van de Alcatel website.

Cijfer:
9,5
Voor de prijs van de T-Mobile Move is het verkooppakket zeer uitgebreid te noemen. In het pakket zit zelfs een 2 GB geheugenkaart.3. Belkwaliteit, ontvangst en uithoudingsvermogen
Het voeren van een gesprek gaat gemakkelijk en snel met de T-Mobile Move. Met een druk op de knop kan er een nummer worden ingevoerd. En ook is er een overzicht waarmee de laatste uitgaande, inkomende en gemiste oproepen getoond worden.

Een telefoonnummer invoeren
Een telefoonnummer invoeren

De lijst met contactpersonen is snel geladen op de T-Mobile Move en is lekker overzichtelijk. De informatie bij een contactpersoon is uitgebreid. Naast het telefoonnummer en het e-mailadres kan ook een adres worden toegevoegd en de verjaardag. Contacten kunnen gesynchroniseerd worden met het Google account zodat deze ook vanaf de PC of andere Android apparaten toegankelijk zijn.

De lijst met contactpersonen
De lijst met contactpersonen

De gesprekskwaliteit van de T-Mobile Move is goed. De persoon aan de andere kant van de lijn is goed en duidelijk te verstaan. Tijdens het gesprek wordt het beeldscherm automatisch gedimd zodat er tijdens het bellen niet per ongeluk een toets wordt aangeraakt. Als de telefoon weer van het oor wordt gehaald licht het scherm weer op.

Uithoudingsvermogen
Het nadeel van een Android smartphone is dat het uithoudingsvermogen over het algemeen erg beperkt wordt door de vele functies van het toestel. Bij de T-Mobile Move valt dit alles mee. Bij intensief gebruik houdt het toestel het met gemak twee dagen vol. Bij normaal gebruik houdt het toestel het drie á vier dagen vol. Bij weinig gebruik zal het toestel het een week lang uit kunnen houden. Voor een Android telefoon is dat een erg nette prestatie.

Cijfer:
8,5
Met de T-Mobile Move valt niets te klagen over een goede ontvangt-, belkwaliteit en uithoudingsvermogen.4. Interface
Voor de interface van de T-Mobile Move wordt de standaard interface van het Android platform gebruikt. Alcatel en T-Mobile hebben er voor gekozen geen speciale laag over de standaard interface te leggen. Dit hoeft echter geen nadeel te zijn, want voor Android toestellen is er voldoende keuze aan widgets die op het homescreen geplaatst kunnen worden. Het aantal startschermen is standaard ingesteld op vijf homescreens, dit kan naar eigen wens aangepast worden naar drie of zeven startschermen.

De T-Mobile Move
De T-Mobile Move

Wanneer het scherm aanspringt, scoort de interface van de T-Mobile Move al gelijk een dikke pluim. De manier van ontgrendelen is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Als het toestel ontgrendeld moet worden moet er van beneden naar boven een blokje worden verplaatst. Maar tijdens het ontgrendelen kan het blokje al eerder worden losgelaten.

De telefoon ontgrendelen
De telefoon ontgrendelen

Het blokje kan worden losgelaten bij het icoontje van een telefoon, waarbij gelijk de mogelijkheid komt om een nummer in te voeren. Wordt het blokje nog iets verder geschoven kan bij het envelop-icoontje gelijk begonnen worden met het maken van een sms. Wanneer het blokje volledig wordt weggeschoven krijg je het hoofdscherm. Deze manier van ontgrendelen werkt erg prettig en snel.

De startschermen zijn naar eigen smaak in te delen. Zo kunnen er snelkoppelingen en widgets worden geplaatst. Tevens kunnen er uit de Android Market nog talloze widgets worden gedownload. Door het startscherm ingedrukt te houden is er tevens de mogelijkheid om een andere achtergrond of live-wallpaper te kiezen. Het schuiven naar een ander startscherm gaat snel en vloeiend. Daarnaast zijn er nog enkele thema’s te activeren voor de T-Mobile Move.

Een thema aanpassen
Een thema aanpassen

Onderaan het scherm kan er snel naar de telefoonlijst, de berichtenlijst en het menu worden genavigeerd. Het menu van de T-Mobile Move is gesorteerd op alfabetische volgorde. De weergave van het menu kan overigens wel naar eigen hand worden gezet. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om applicaties in verschillende categorieën te sorteren.

Het menu is naar eigen hand te zetten
Het menu is naar eigen hand te zetten

Bovenin het scherm kan er de statusbalk naar beneden worden geschoven. Eenmaal uitgeschoven komt er een overzicht tevoorschijn waarbij snel WiFi, vliegtuigmodus, stil profiel, bluetooth en GPS aan- en uit kunnen worden gezet. Mocht dan ook de muziekspeler tegelijkertijd actief zijn, is er in dat overzicht gelijk te zien welke artiest op de achtergrond draait. Ook notificaties van nieuwe berichten worden hier getoond.

De notificatiebalk op de T-Mobile Move
De notificatiebalk op de T-Mobile Move

Cijfer:
8,5
De standaard Android interface op de T-Mobile Move is zeker geen nadeel en kan naar eigen smaak verder aangepast worden.5. Key features
De T-Mobile Move richt zich specifiek op mensen die niet teveel eisen stellen aan een mobiele telefoon, maar wel alles willen op het gebied van internet. Voor zo’n tachtig euro willen Alcatel en T-Mobile op een goedkope manier mensen kennis laten maken met de mogelijkheden van het Android besturingssysteem. De T-Mobile Move is voorzien van Android 2.2 Froyo, de op een na laatste versie van hetAndroid besturingssysteem. Android 2.2 is perfect om mensen kennis te laten maken met het mobiele besturingssysteem van Google.

De startpagina is zelf in te stellen
De startpagina is zelf in te stellen

Een telefoon met Android is ideaal om mee te surfen op het internet. Tevens kan in de Android Market een keuze worden gemaakt uit honderdduizenden applicaties, die geïnstalleerd kunnen worden op de T-Mobile Move. Uit de Android Market kunnen ook spelletjes gedownload worden.

Connectiviteit
De T-Mobile Move blinkt uit in haar connectiviteits-mogelijkheden. Het betaalbare toestel is uitgerust met vrijwel alle mogelijkheden die er zijn op internetgebied. Verbinding maken met het internet kan via WiFi 802.111 b/g/n. Onderweg internetten kan via een GPRS, UMTS of zelfs HSDPA verbinding met een snelheid van maximaal 7.2 Mbps. De T-Mobile Move kan ook dienen als WiFi-hotspot waardoor de telefoon als modem dient, een unieke functie wanneer het toestel vanuit prepaid perspectief bekeken wordt.

De T-Mobile Move heeft echter nog veel meer te bieden op het gebied van connectiviteit. Het toestel beschikt over Bluetooth 3.0, de meest recente versie van Bluetooth. Daarnaast heeft het toestel ook GPS aan boord, om de locatie vast te stellen. Hierdoor kan doormiddel van Google Maps, of andere navigatiesoftware, genavigeerd worden van A naar B. Daarnaast heeft de T-Mobile Move ook een digitaal kompas.

Cijfer:
9,5
Op het gebied van connectiviteit, komt de T-Mobile Move niets tekort. Voor 80 euro is de T-Mobile extreem uitgebreid uitgerust.6. Messaging
De T-Mobile Move beschikt over de standaard Android berichten applicatie. Berichten die over en weer zijn verzonden, staan gesorteerd onder elkaar. Het typen van een bericht kan met het zogenoemde TouchPal Input toetsenbord, maar is wat onoverzichtelijk. De toetsen zijn eigenlijk te klein om gelijk goed te kunnen typen. Het TouchPal Input toetsenbord kan van vormgeving gewijzigd worden als er van links naar rechts over het scherm wordt geveegd. Zo komt er een ander soort toetsenbord tevoorschijn.

Het TouchPal Input toetsenbord oogt vrij druk
Het TouchPal Input toetsenbord oogt vrij druk

De T-Mobile Move biedt gelukkig meerdere mogelijkheden om een bericht te typen. Zo is er nog het standaard Android toetsenbord. Deze toetsen zijn wat groter. In het begin zal het regelmatig voorkomen dat je een woord of zin moet overtypen, omdat het vol met spelfouten staat, maar later went de grootte van de toetsen vanzelf. Uit de Android Market kunnen tevens andere toetsenborden gedownload worden, mochten de twee toetsenborden niet bevallen.

Het standaard Android toetsenbord typt prettiger
Het standaard Android toetsenbord typt prettiger

Wanneer een bericht binnenkomt op de T-Mobile Move, geeft de menu toets onder het scherm een knipperende notificatie. Zo kan snel bekeken worden of er een bericht is binnengekomen. Als het toestel dan ontgrendelt wordt, is in de ontgrendelingsbalk bij het envelopje af te lezen dat er een nieuw bericht is.

Een binnengekomen e-mail in de standaard e-mail applicatie
Een binnengekomen e-mail in de standaard e-mail applicatie

E-mailen met de T-Mobile Move kan net als andere Android toestellen op twee verschillende manieren. Zo is er voor Gmail een speciale applicatie. Verder is er de mogelijkheid om te e-mailen met de standaard e-mailapplicatie. Desgewenst kunnen berichten, die binnenkomen op de server, gelijk geladen worden op de mobiele telefoon.

De Gmail applicatie
De Gmail applicatie

E-mailen met de T-Mobile Move gaat goed. Net als bij het maken van een SMS bericht is het toetsenbord even wennen, maar is goed mee te werken. Er kan ook getypt worden als het toestel in de liggende stand wordt gehouden. De standaard e-mail applicatie op de T-Mobile Move lijkt iets sneller dan de Gmail applicatie. Maar qua vormgeving heeft onze voorkeur de Gmail applicatie.

Cijfer:
7,5
In het begin is door de grootte van het touchscreen het typen even wennen. De T-Mobile Move heeft wel alle belangrijke messaging mogelijkheden aan boord.7. Internet
Internetten met de T-Mobile Move geschiedt via de standaard Android browser. Uit de Android Market kunnen overigens andere browsers gedownload worden. De internetbrowser op de T-Mobile Move voert haar taken vrij snel uit. De adresbalk is multifunctioneel, want met de adresbalk kan tevens een Google zoekopdracht uitgevoerd worden.

Internetten op de T-Mobile Move
Internetten op de T-Mobile Move

In- en uitzoomen tijdens het browsen kan door de plus- en min toets te gebruiken onderin beeld, of doormiddel van multitouch. Door de vingers samen te knijpen, of uit elkaar te vegen kan er in- en uitgezoomd worden.

Internetten kan ook in de liggende stand
Internetten kan ook in de liggende stand

De browser op de T-Mobile Move beschikt niet over een Flash player. Echter was dit ook geen pre voor een toestel van acht tientjes. Er kan met een druk op de knop een website toegevoegd worden aan favorieten, of gedeeld worden via mail of sociale netwerken.

Websites toevoegen aan favorieten
Websites toevoegen aan favorieten

Cijfer:
7
Internetten op de T-Mobile Move gaat goed. De browser reageert vrij snel en biedt voldoende functionaliteit voor een prepaid toestel van 80 euro.8. Multimedia
Multimedia is een breed begrip. Allereerst bespreken we de muziekspeler. De muziekspeler van de T-Mobile Move sorteert de muziek op verschillende manieren. Muziek wordt gesorteerd op artiest, album, nummer of afspeellijst. De muziekspeler voert de opgegeven taken snel uit.

Albumoverzicht in de muziekspeler
Albumoverzicht in de muziekspeler

Qua instellingen is er niet echt bepaald wat aan te passen. Tijdens het afspelen van een nummer wordt de albumhoes weergegeven. Door de albumhoes naar links of rechts te vegen springt de muziekspeler naar het vorige of volgende nummer. Uiteraard kunnen hier ook de pijltjestoetsen voor gebruikt worden. Verder kunnen tracks in willekeurige volgorde worden afgespeeld. Een track kan toegevoegd worden aan een afspeellijst of ingesteld worden als beltoon.

Het afspelen van muziek op de T-Mobile Move
Het afspelen van muziek op de T-Mobile Move

De geluidskwaliteit van de T-Mobile Move heeft onze verwachtingen enromovertroffen. De geluidskwaliteit van de T-Mobile Move is voor een toestel van 80 euro waanzinnig te noemen. Het volume kan hard en klinkt zelfs dan nog steeds goed en duidelijk. Zowel de hoge als de lage tonen komen perfect uit de speaker van de T-Mobile Move. De muziekspeler op de T-Mobile Move beschikt niet over een equalizer, maar door de goede geluidskwaliteit is dit eigenlijk geen gemis.

Helaas scoort de meegeleverde headset minder goed dan de speaker van het toestel. Hoewel bij een toestel van 80 euro geen top kwaliteit headset verwacht mag worden, valt de kwaliteit van de headset tegen. Het geluid klinkt dof en schel. Overigens is de mindere kwaliteit van de headset geen groot probleem. Doordat de T-Mobile Move beschikt over een 3,5 mm audiojack, kan er ook een eigen headset of hoofdtelefoon aangesloten worden.

FM-radio
De T-Mobile Move beschikt ook over een FM radio. Om de FM radio te kunnen gebruiken moet wel een headset of hoofdtelefoon aangesloten zijn aangezien de kabels van de headset of hoofdtelefoon fungeren als antenne. De T-Mobile Move kan zenders automatisch scannen, maar het is ook mogelijk om handmatig af te stemmen op een frequentie. Wanneer het signaal sterk genoeg is, biedt de FM-radio de mogelijkheid tot het weergeven van RDS tekst.

De FM-radio met RDS
De FM-radio met RDS

Op het signaal van de FM-radio is eigenlijk niks aan te merken. De FM-radio presteert niet slechter of beter dan de radio’s op andere (duurdere) mobiele telefoons.

YouTube
De T-Mobile Move draait zoals gezegd op het Android besturingssysteem. Daarom is ook de YouTube applicatie te vinden op de T-Mobile Move. De YouTube applicatie laat zich prettig bedienen en voert zijn taken snel uit. Met een druk op de knop kan een zoekopdracht gedaan worden en resultaten worden snel getoond. Bij het aantikken van een filmpje, is het filmpje snel geladen. Het filmpje kan tevens gemarkeerd worden als favoriet of gedeeld worden met vrienden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf een video te uploaden naar YouTube.

YouTube op de T-Mobile Move is gebruiksvriendelijk
YouTube op de T-Mobile Move is gebruiksvriendelijk

Omdat de T-Mobile Move over een wat lagere beeldschermresolutie beschikt dan momenteel in mid- en high-end smartphones gebruikt worden is de beeldkwaliteit niet altijd detailrijk, maar dit mag eigenlijk geen naam hebben. Net als bij de muziekspeler is het geluid bij YouTube filmpjes over het algemeen erg goed.

Cijfer:
9
De geluidskwaliteit van de speaker is erg goed en laat lage en hoge klanken duidelijk horen, het is begrijpelijk dat de meegeleverde headset minder goed scoort.9. Camera
De T-Mobile Move beschikt over een 2.0 megapixel camera. Het vastleggen van een foto gebeurt door op het icoontje op het touchscreen te tikken. Bij het schieten van een foto, is er hoe dan ook een sluitergeluid te horen. Het sluitergeluid is niet uit te schakelen en vooral binnenshuis klinkt het sluitergeluid wat aan de harde kant.

De camera op het toestel
De camera op het toestel

Bij de instellingen kan er gekozen worden in welke kwaliteit een foto moet worden geschoten, of welke laag over een foto moet komen. Verder kan de witbalans aangepast worden. De camera applicatie biedt ook geo-tagging mogelijkheden, hiermee slaat het toestel de locatie op bij de foto. Met geotagging kan dan teruggekeken worden waar de foto is geschoten.

Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting)
Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting) Foto geschoten met de T-Mobile Move (klik voor een vergroting)
Foto's geschoten met de T-Mobile Move (Klik voor een vergroting)

De fotokwaliteit is niet spectaculair, dit kon ook niet anders met een 2 megapixel camera. De foto’s zijn over het algemeen óf te donker, óf te overbelicht. Doordat de camera niet over autofocus beschikt levert dat regelmatig bewogen beelden op. Echter is voor de prijs van de T-Mobile Move er niet naar dat de camera vol met functies zou zitten. Voor het huis-tuin en keuken gebruik is de camera zeker geschikt en technisch gezien mogen we gewoon stellen dat het überhaupt al een pluspunt is dat de T-Mobile Move met haar verkoopprijs van 80 euro óók van een camera is voorzien.

De galerij
De galerij

In de galerij zijn de geschoten afbeelden terug te bekijken. Vanuit de galerij kunnen ze tevens gedeeld worden via een bericht of via sociale netwerken. Ook kan de foto gedraaid worden en bijgesneden worden.

Filmen
Filmen met de T-Mobile Move gebeurt in VGA kwaliteit. Tevens is er in te stellen in welk bestandsformaat gefilmd moet worden. Daarnaast is ook witbalans in te stellen naar eigen wens en kan er een kleureffect over het beeld worden gelegd. Een video kan na het vastleggen gedeeld worden via YouTube of als bericht verzonden worden.

De kwaliteit van de beelden zijn redelijk. De camera past zich wel aardig aan de lichtomstandigheden aan maar scherpstellen is ook bij het filmen niet mogelijk. Wie niet veel eisen stelt aan de videokwaliteit kan met de T-Mobile Move goed uit de voeten.

Cijfer:
6,5
Van de camera mag niet te veel verwacht worden, maar dat is niet vreemd voor een toestel van 80 euro. Het sluitergeluid is niet uitschakelbaar.10. Overige mogelijkheden
Zoals eigenlijk elk Android toestel beschikt ook de T-Mobile Move over Google Maps. Met Google Maps kan er gezocht worden naar bepaalde voorzieningen in de buurt of kan er een genavigeerd worden.

Google Maps kan ook gebruikt worden om te navigeren
Google Maps kan ook gebruikt worden om te navigeren

Voor het navigeren is tot op heden een internetverbinding nodig. Wel kunnen bepaalde kaartgebieden opgeslagen worden op het toestel. Omdat de T-Mobile Move over GPS beschikt is de huidige locatie bij sterk signaal snel gevonden. Met Google Streetview in de Maps applicatie kan er op straatniveau gekeken worden in bepaalde gebieden.

Android Market
De Android Market is een applicatie winkel waaruit talloze applicaties en spelletjes gedownload kunnen worden. Dit varieert van Twitter applicaties tot de mafste spelletjes. Het merendeel is gratis te downloaden uit de Market.

Uit de Android Market kunnen tal van applicaties worden gedownlaod
Uit de Android Market kunnen tal van applicaties worden gedownlaod

Sociale netwerken
Sociale netwerken ontbreken niet op de T-Mobile Move. Standaard is de standaard Twitter en Facebook applicatie te vinden op het toestel. Desgewenst kunnen de applicaties een notificatie geven bij nieuwe berichten. Mocht de standaard Twitter applicatie niet bevallen, is er in de Android Market nog genoeg keus uit talloze andere Twitter applicaties. Ook de applicatie FourSquare is geïnstalleerd op de telefoon. Hiermee kunnen punten en badges worden verdiend bij het ‘inchecken’ bij een bepaalde winkel of plaats. Eventueel kunnen check-ins ook gedeeld worden via Twitter en Facebook.

Synchronisatie
De T-Mobile Move is voorzien van Android Manager. Deze applicatie maakt het mogelijk om via WiFi bestanden te synchroniseren met de computer. Daarnaast is op de telefoon nog een applicatie te vinden waarmee gesynchroniseerd kan worden, deze applicatie heet SyncML.

Cijfer:
9
Met de T-Mobile Move zijn door het Android besturingssysteem de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Het toestel is uitbreidbaar met honderdduizenden apps.11. Voor- en nadelen
De T-Mobile Move is een erg scherp geprijsd toestel. Door het Android besturingssysteem gaat er een hele wereld open, waarbij applicaties de mogelijkheden vergroten. We nemen de voor- en nadelen van het toestel door:
  Voordelen
 • Geluidskwaliteit: de kwaliteit van de speaker is ver boven verwachting. Zowel de lage als de hoge tonen komen erg goed tot hun recht.
 • Prijs: voor acht tientjes heb je een telefoon met zeer uitgebreide mogelijkheden.
 • Accu: de batterijduur van de T-Mobile Move is voor een smartphone vrij lang, bij intensief gebruik houdt het toestel het met gemak twee dagen uit.
 • Connectiviteit: de T-Mobile Move beschikt over uitgebreide mogelijkheden om het internet op te gaan.
 • Verkooppakket: voor de prijs is het toestel voorzien van een uitgebreid verkooppakket met zelfs een geheugenkaart van 2 gigabyte.


 • Nadelen
 • Sluitergeluid: bij het schieten van een foto, kan het sluitergeluid niet uitgeschakeld worden.
 • Beeldscherm: de resolutie van het beeldscherm is lager dan bij de duurdere modellen. Hierdoor zijn de details minder goed weergegeven.
 • Meegeleverde headset: de geluidskwaliteit van de meegeleverde headset is slecht. Het geluid klinkt dof en schel.


12. Conclusie
De T-Mobile Move is een leuk toestel met een scherpe prijs en kwaliteitsverhouding. De T-Mobile Move is op dit moment het goedkoopste Android toestel wat er verkrijgbaar is. Hierdoor wordt hij voor een groot publiek aantrekkelijk. De geluidskwaliteit is van erg hoge kwaliteit, waar zelfs de dure smartphones een puntje aan kunnen zuigen. Voor degene die de camera alleen indien nodig zal gaan gebruiken, voldoet de camera op de T-Mobile Move zeker.

Het internetten gaat prima op het toestel en ook is er voldoende keuze in de Android Market aan diverse toepassingen. Wel is het voor prepaid gebruikers aan te raden een goede internet bundel te kiezen of te gebruiken bij het toestel omdat Android pas echt tot zijn recht komt met een (mobiele) internetverbinding. De internet mogelijkheden zijn dermate uitgebreid dat je voor die functionaliteiten niet hoeft uit te wijken naar een dure smartphone.

Als we de behaalde punten bij elkaar optellen komen we uit op een totaal van 83 van de 100 punten. Dit komt neer op een 8,3. Vaste bezoekers van GSM Helpdesk Nederland zullen opmerken dat de high-end en peperdure Samsung Galaxy S II een 8, 8 scoort en zich derhalve mogelijk afvragen hoe reëel een 8,3 voor de T-Mobile Move is.

Uiteraard wordt altijd gekeken naar de doelgroep van een telefoon, de prijs van het toestel en de focus op de markt. Wij kunnen derhalve niet anders dan stellen dat de T-Mobile Move een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteitsverhouding biedt en voor een toestel van nog geen 80 euro enorm veel in huis heeft. Vanuit dat perspectief bekeken is een 8,3 als eindcijfer méér dan verdiend!Laatste Nieuws4 Reacties
Moniek wit plaatste dit 01 okt 2011

Hey ik heb deze mobiel ook. ik heb alleen geen iedee hoe ik zelf een sms toon kan instellen op mijn mobiel. kan iemand mij helpen? b.v.d

Sanne Blom plaatste dit 07 sep 2011

Vandaag aangeschaft en overal snel kunnen internetten via WiFi. Het enige nadaal vind ik de beeldkwaliteit en het toetsenbord (maar ik heb ook geen ervaring met een touch screen). Verder eindeloze mogelijkheden voor een hele scherpe prijs. Zeker doen!!

Kiki V.d.h. plaatste dit 12 nov 2011

Kun je op deze telefoon ook zonder internet abbonoment toch gewoon of hyves,twitter,enz... Gewoon via WIFI?? En is er woordfeud beschikbaar op deze telefoon??

x

denny laarakkers plaatste dit 22 jan 2012

allereerst mijn complimenten,voor de duidelijke review.alleen ben ik het niet eens met je mening over de accu.ik gebruik de move nu nog alleen om te bellen maar ik moet mijn accu elke dag opladen,hoe kan dat dan

Geef ook je reactie


Gerelateerd Nieuws