LG imponeert met de KG800 Chocolate Phone

15-06-2006  |  Tim Wijkman van Aalst


Onlangs is de LG KG800 op de Nederlandse markt verschenen. De KG800 moet het wonder van deze zomer worden. En een wonder is het zeker: vormgeving en functionaliteit gaan perfect samen bewijst LG.

LG timmert hard aan de weg in Nederland om voet aan de grond te krijgen op de zeer concurrerende telecommarkt. LG slaat meteen de goede weg in en weet een prachtig vormgegeven toestel op de markt te zetten. De "Chocolate Phone", de bijnaam van de LG KG800 hoeft het niet alleen van zijn vormgeving te hebben. Het toestel past perfect in het middensegment van de telecommarkt en zal de eigenaar niet snel doen vervelen.

LG KG800 Chocolate Phone
LG KG800 Chocolate Phone

Het pakket
Het begint al bij het openen van de doos. Aan de doos is al af te zien dat er veel aandacht is besteed aan de verpakking. "Als of een luxe juweel wordt uitgepakt", zo weet LG het toestel te verpakken in een luxe cassette geheel in het zwart bekleed. En daar ligt hij dan, een suède-achtig tasje: de Chocolate Phone. Alle toebehoren als een USB datakabel, een stereo headset, de lader, CD rom en de handleidingen zijn "verborgen" onder twee klepjes in de cassette. De gelukkige eigenaar heeft meteen het gevoel een product met klasse in handen te hebben.

Wanneer het toestel aangezet wordt, wordt meteen het kraakheldere beeldscherm zichtbaar. Het beeldscherm met een resolutie van 176 x 220 pixels kan ruim 262.000 kleuren weergeven en kan zich daarmee volledig meten met de beeldschermen van de concurrent.

Functionaliteit
Met wat bladeren door de menu structuur van het toestel levert binnen één minuut al een duidelijk beeld op: Het toestel is érg makkelijk te bedienen. Heldere menu's, duidelijke benamingen... Een kind kan de was doen. Maar dat het toestel makkelijk in het gebruik is, zegt niets over de functionaliteit. Wij verbaasde ons zelfs hoeveel dit toestel eigenlijk te bieden heeft. Wel is het even wennen dat de touch-sensitive toetsen wel héél snel reageren. Aanraken van de navigatie toetsen is bijna niet nodig.

Het geheugen van de LG KG800
Het geheugen van de LG KG800

Toch eens benieuwd hoeveel geheugen het toestel nou werkelijk vrij heeft. Het toestel heeft een slordige 128 MB intern geheugen. Ongeveer 4 MB van het geheugen is gereserveerd voor de opslag van SMS, MMS, e-mail, geluiden, afbeeldingen en games. Dan blijft er nog ongeveer 124 MB over voor de opslag van multimedia in het "multimedia geheugen". Dit geheugen kan gebruikt worden voor de opslag van video's, foto's, muziek en tekst bestanden.

In de zoektocht naar geluiden om het volume en het geluid van het toestel te testen, leverde in eerste instantie hele saaie tonen op. De standaard klassieke muziek als "Elise", "Cancan" en dergelijke zijn op het toestel aanwezig. In eerste instantie was het oordeel dat dit wel heel saai was voor beltonen, maar toen de profielen onder de loep genomen werden, kwamen daar de échte beltonen naar boven, die een stuk beter aan te horen zijn. Groot voordeel: Als de gebruiker een MP3 op het toestel zet, kan deze ook meteen als beltoon gebruikt worden.

Multimedia
MP3 bestanden kunnen via de ingebouwde mediaplayer (voorzien een aantal leuke visuele effecten) afgespeeld worden via de luidspreker van de telefoon en via de headset. Het geluid wat uit de luidspreker komt is redelijk hard, maar vervormt soms. Uiteraard begrijpelijk voor een luidsprekertje in een telefoon. Het geluid wat de headset voortbrengt is gewoon goed. De mediaplayer heeft een ingebouwde equalizer voor het verbeteren van de muziek weergave. Wat echter raar is, is dat muziek wel via de luidspreker weergegeven wordt, maar dat een handsfree-functie op het toestel ontbreekt.

Een kiekje gemaakt met de KG800
Een kiekje gemaakt met de KG800

De camera...
Het toestel beschikt over een 1,3 megapixel camera. De foto's die het toestel weet te maken zijn kleurrijk, helder en, zeker voor een telefoon, scherp. Zelfs de foto camera beschikt over vele instellingsmogelijkheden als het instellen van de helderheid, kwaliteit en resolutie van de foto, het gebruik van de LED flashlight, speciale effecten (bijvoorbeeld zwart / wit, negatief en sepia), en uiteraard zoom. Is de foto dan nog niet naar wens, dan kan met uitgebreide belichtingsmogelijkheden de camera verder ingesteld worden.

Plus- en minpuntjes
Laten we met de minpuntjes beginnen, die zijn er namelijk niet zo heel veel. Wij ondervonden tijdens het laden een probleem met de touch-sensitive toetsen. Tijdens het opladen van het toestel werkte deze niet goed. Wanneer het toestel uit de lader werd gehaald, waren de problemen opgelost. Daarnaast is het ontbreken van een handsfree functie geen ramp, maar toch raar gezien de hardware van het toestel het technisch wel aan zou moeten kunnen. Tot slot wordt het toestel in het gebruik snel dof doordat het gehele toestel gemaakt is van glanzend materiaal. LG levert hiervoor een "poetskussentje" bij het toestel, maar vaak moet er een t-shirt of poetsdoek aan te pas komen om het toestel weer mooi glanzend op te poetsen.

Pluspunten aan het toestel zijn uiteraard het prachtige kleurenscherm, de sublieme vormgeving van het toestel, de enorme functionaliteit die we hierboven kort hebben doorgelopen, de goede kwaliteit van de foto's en tot slot, maar zeker niet minder belangrijk, de goede gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

LG zet met de KG800 Chocolate Phone een nieuwe trend met het touch-sensitive toetsenbord en de zwarte en strakke vormgeving. LG hoopt dat de KG800 de klapper van deze zomer gaat worden. Volgens ons heeft dit toestel dat zeker in zich. Het toestel weet de perfecte combinatie te vinden tussen vormgeving en functionaliteit.Laatste Nieuws13 Reacties
Dennis Wolffers plaatste dit 06 jan 2007

Ik heb dit toestel nu een half jaar. En ook ik heb er spijt van dat ik hem gekocht heb!!.Heel erg slecht bereik, batt heel erg snel leeg. Iedereen vind me onverstaanbaar.Ik ga ermee terug naar de winkel maar ben bang dat ook zij er niks aan kunnen doen.Ik wil gewoon een ander toestel, je kunt niet eens fatzoenlijk communiceren met mensen. Uiteraard ziet het toestel er erg mooi uit!maja daar kan ik niet mee bellen..

Irene vH plaatste dit 24 apr 2009

Hallo, Ik heb dit oestel bijna een jaar. Ikheb eigenlijk nog geen last gehad van problemen en kan er prima mee overweg.. Alleen nu kan ik mijn ringtone NIEt veranderen wat ik ook probeer :( wie kan mij helpen??!

femmie assink plaatste dit 22 dec 2006

Nou ik heb sinds kort een LG telefoon. Ik wou dat ik hem nooit in de winkel gezien had. Na ongeveer 3 weken in het bezit te zijn van telefoon begonnen de verbindingen weg te vallen, de telefoon ging gewoon spontaan helemaal ui etc. Dus terug na de winkel en ze hebben hem opgestuurd, 3 weken kwijt. Na terug komst van de reparatie deed hij nog niet goed en hij is nu dus al weer voor de 2e keer ter rep. morgen wordt dat alweer 5 weken dat ik hem kwijt ben. Wat een service!!!!! Koop deze lg niet

e v. rijsbergen plaatste dit 21 okt 2006

Het toestel ziet er top uit maar het instellen van een andere ringtone lukt niet, ook niet vanaf de mp3 speler. Telkens krijg ik de standaard ringtone. Instellen voor mms is ook een kunst apart. Verder ben ik zeer tevreden

Leon Hmmm.. plaatste dit 03 aug 2007

Ik heb hem nu een jaar. en inderdaad geen handsfree functie vrij iritant, slecht bereik (en ik mijn provider al de schuld geven) maar het vervelendste is dat ik mijn geheugen niet kan uitbreiden.

Ron Van der kleij plaatste dit 22 jun 2006

Ik heb deze telefoon nu een week in mijn bezit hij ziet er inderdaad luxieus uit en stijl vol het menu werkt simpel aan het touchpad moest ik wel even wennen maar er zitten ook een paar nadelen aan(althans dat vind ik) 1: Geen direct sms knop je moet elke keer 3stappen doen om te smsen 2: te weinig instellingen voor het ontvangen van sms geluid is te zachjes en maar 4 mogelijkheden 3: Is zeer gevoelig voor beschadigingen je moet hem continue in de bijgeleverde foudraal doen Voor de rest top!

Judith Stegen plaatste dit 28 jun 2008

Ik heb 3,5 maand de LG KG800. Hij heeft een erg mooi desing en menu... Maar hij ging de laatste tijd uitzichzelf uit, en laatst kreeg ik een wit vlak met een zwarte vlek op mijn beeldscherm, deze is dus kapot. Ik heb hem laten opsturen en nu ben ik hem 3 tot 5 weken kwijt. Waarschijnlijk maken ze hem ook niet meer, omdat ze kunnen aantonen dat er drukbeschading is (te veel in je broekzak hebben gehad! Nou, ik hoop maar dat ze hem kunnen maken!

Martin van Gouda plaatste dit 22 dec 2006

Heb het toestel nu vier maanden en ben dik te vreden! Top toestel! Van problemen die je wel eens hoort met dit toestel heb ik geen last gehad. Denk dat het misschien aan de serie ligt...

Fientje Vermeulen plaatste dit 25 okt 2006

Ook ik heb de LG KG800 aangeschaft en ben er eigenlijk wel tevreden mee. Alles doet het nog, en bij mij lukte het wel om de ringtone in te stellen. Alleen zijn de menu's soms wat onlogisch en bij het smsen worden woorden toegevoegd aan de woordenlijst onmiddellijk weer verwijderd. Ook ben ik bang dat het openingetje voor de headset het niet lang meer volhoudt aangezien hij hem nu soms al niet meer pakt.

cfbfd fbfb plaatste dit 11 jul 2008

zeer mooie telefoon maar vind het van zeer slegte kwaliteit helderheid scherm niet meer instellen en toetsenbord berlichting deed het niet meer opgestuurd na 3 wkn klaar doet het nu prima maar zal me niet verbazen als tie weer stuk gaat

Ellaaaaaay Ellaaay plaatste dit 11 mei 2008

Ik heb lG ook al een tijdje, licht gevoelig voor beschadigingen en af en toe langzame reactie van het scherm, ZEER SLECHTE VERBINDINGEN! Heel gevoelig voor beschadigingen, kan de tijd niet zien als je muziek luistert, geen handsfree functie. Verder wel Okée

L K plaatste dit 23 okt 2006

Ik ben ook gevallen voor de design van de chocolate! dat had ik zeker niet moeten doen. Ik heb hem nou 4 maanden en écht spijt! Daarom raar ik het ook niemand aan om de LG KG800 te kopen. Ik heb hem Begin Juli gekocht. en meteen deed het licht van de cijfers het niet, natuurlijk ben ik terug gegaan naar de winkel! ze hebben hem opgestuurd. Toen ik hem terug kreeg deed alles het weer, maar niet voor lange duur. Naar een week deed de verlichting het alweer niet. Ik heb me er bij neergelegd, want anders zou ik hem weer kwijt zijn. Nu ong. na 4 maanden doet het beeld het al niet meer. Hij blijft wit, en ik zie helemaal niks meer! Wie wil nou een mobiel die naar 4 maanden het al niet meer doet! Tuurlijk ga ik naar de winkel toe, maar ben al bang dat ik geen nieuwe zal krijgen. Spijt, spijt, spijt heb ik!

Iris bakker plaatste dit 12 jun 2007

pff wat een onzin allemaal, hij doet het harstikke goed (H)

Geef ook je reactie